Lze měřit bazální teplotu obyčejným teploměrem?

15995
17.8.19 11:06

Ja merila beznym digitalnim. Zmeris hned rano, idealne ve stejnou dobu, ale hned po probuzeni, bez toho, abys vstavala, pila, moc se hybala. Ja mela teplomer na nocnim stolku a jen jsem po nem hmatla. Nejjednodussi je pak si stahnout nekterou z aplikaci, do ktere to zadas, a ono ti to ukaze graf s prubehem cyklu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53518
17.8.19 11:10
@Bubu23T píše:
Ahoj holky, včera jsem byla v lékárně pro bazální teploměr a tam mi paní řekla, že ho nemají že si ho mám objednat ale že je to zbytečně, že si můžu BT měřit i normálním teplomerem :nevim: je to možný? :think: také jsem se chtěla zeptat jak to vlastně s tou BT je? Jak to funguje? :lol: :lol:

V životě jsem nepotřebovala znát svou bazální teplotu. Jistě jde měřit i normálním teploměrem, akorát musíš vydržet déle měřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2813
17.8.19 11:11

Samozřejmě můžeš měřit i klasickým teploměrem. Je ale důležité, aby byl co nejpřesnější. Takže ideálně starý rtutovy a nebo digitální se 2 desetinnymi místy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
17.8.19 11:13

On je na to nějaký speciální teploměr? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32912
17.8.19 11:54

@pikola @Russet bt je potřebná pro symptotermální metodu. Ano, jsou na to speciální digitální teploměry, které měří na dvě desetinná místa.
Ale @Bubu23T když jsem s stm začínala ( používám to několik let průběžně buď jako antikoncepci nebo naopak když otěhotnět chci) tak jsem víc jak půl roku měřila obyčejným rtuťovým teploměrem a nebyl to problém. Jen to trvalo dýl, protože nepipa. A zásada taky je měřit celý cyklus jedním teploměrem, nestřídat je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32912
17.8.19 11:56

Jinak já si grafy vyhodnocuju sama, chodila jsem před lety na kurz. Dají se ale stáhnout aplikace, které ti pomůžou. A osobně mám hodně ráda www.wunschkinder.net na zapisování a hodnocení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32912
17.8.19 11:57

A vše o stm by mělo být zde, snad stránka ještě funguje.
 www.merenibt.xf.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
17.8.19 11:58
@andelka83 píše:
@pikola @Russet bt je potřebná pro symptotermální metodu. Ano, jsou na to speciální digitální teploměry, které měří na dvě desetinná místa.
Ale @Bubu23T když jsem s stm začínala ( používám to několik let průběžně buď jako antikoncepci nebo naopak když otěhotnět chci) tak jsem víc jak půl roku měřila obyčejným rtuťovým teploměrem a nebyl to problém. Jen to trvalo dýl, protože nepipa. A zásada taky je měřit celý cyklus jedním teploměrem, nestřídat je.

Já tuším, proč to asi potřebuje. U mého životního stylu opravdu neuskutečnitelné. Nikdy nevstávám ve stejnou dobu, mám noční, takže bych se na tuhle metodu nemohla spolehnout. Navíc vím, jak je digitální teploměr nespolehlivý. Zlatý rtuťový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
17.8.19 12:03
@Russet píše:
V životě jsem nepotřebovala znát svou bazální teplotu. Jistě jde měřit i normálním teploměrem, akorát musíš vydržet déle měřit.

No právě že mám rozházené cykly a hormony.. pořád ztrácím za ovu testy, které si se mnou hrají.. chvilku klesají pak zase stoupají.. a nakonec podle biochemické trhu jsem je měla úplně jinak.. ta hladina u mě prostě skáče.. bylo mi doporučeno měřit si BT ale nemám s tím žádné zkušenosti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
17.8.19 12:06
@Russet píše:
Já tuším, proč to asi potřebuje. U mého životního stylu opravdu neuskutečnitelné. Nikdy nevstávám ve stejnou dobu, mám noční, takže bych se na tuhle metodu nemohla spolehnout. Navíc vím, jak je digitální teploměr nespolehlivý. Zlatý rtuťový.

To teda jo… Digitální jsou naprosto k ničemu.. byla jsem nedávno pro teploměr a ptali se mě v lékárně jestli chci digitální nebo normální, a já na ně co to znamená normální? To už se zase může prodávat rtuťový.. a oni že není rtuťový.. :lol: :lol: je jiný… Ale funguje na stejný bázi jako rtuťový a na ten nedám dopustit ;) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
17.8.19 12:08
@andelka83 píše:
Ale @Bubu23T když jsem s stm začínala ( používám to několik let průběžně buď jako antikoncepci nebo naopak když otěhotnět chci) tak jsem víc jak půl roku měřila obyčejným rtuťovým teploměrem a nebyl to problém. Jen to trvalo dýl, protože nepipa. A zásada taky je měřit celý cyklus jedním teploměrem, nestřídat je.

Jsi zlata moc dekuji :hug: :hug: kouknu na stránky :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32912
17.8.19 12:18
@Russet píše:

Tak s digitálním jsem problém nikdy neměla, mám druhý teda. Digitální používám i na normální měření teploty ( jiný samozřejmě). Ale zklamal mě bezdotykový.
Jo, směny jsou problém. Já pracovala před md na dvě a to šlo bez problémů poměrně. Ale noční je komplikace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32912
17.8.19 12:21

@Bubu23T nevadí,to není žádná velká věda. Je tam pár zásad, nic moc složitého. Měřit ve stejnou dobu, po aspoň 5-6h spánku. Před ovulací jsou teploty nižší, po ní stoupnou a drží se druhou část cyklu výše. Mám naměřeno přes 40 cyklů, tak se mi to kecá, ale fakt to není žádná věda a kdyžtak tady jsou diskuze, kde se můžeš poradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
17.8.19 12:24
@andelka83 píše:
@Bubu23T nevadí,to není žádná velká věda. Je tam pár zásad, nic moc složitého. Měřit ve stejnou dobu, po aspoň 5-6h spánku. Před ovulací jsou teploty nižší, po ní stoupnou a drží se druhou část cyklu výše. Mám naměřeno přes 40 cyklů, tak se mi to kecá, ale fakt to není žádná věda a kdyžtak tady jsou diskuze, kde se můžeš poradit.

Děkujuu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
17.8.19 20:10

Teploměr na bazální teplotu je akorát tahák na peníze. Sice ukazuje 2 desetinná místa, ale u všech, co jsem koukala, byla přesnost měření +-0.1°C, takže ta dvě desetinná místa jsou jen pro efekt.
Za sebe doporučuju klasický nedigitální, i za cenu toho, že holt to měření trvá dýl. Ten teplotní skok před/po ovulaci je dost velký na to, že ho zachytí i obyčejný teploměr :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí