Lze vůbec ušetřit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33005
20.8.22 22:03
@roba18 píše:
No a proč to je? Viděla jsi někdy balíček potravinové pomoci pro tyhle lidi? Žádné základní potraviny v tom rozhodne nejsou a vše dostanou jen když natáhnou ruku…

Jo, vím že potravinová banka vozila v květnu do duchodaku, kde je minimálně půlka cukrovkářu, prošlé čokoládive figurky od vanoc :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
20.8.22 22:06
@Burj Chalifa píše:
a proč je tedy polovina populace obézní?

Protože dost často vítězí kvantita nad kvalitou…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25126
20.8.22 22:09
@Svistice píše:
Jo, vím že potravinová banka vozila v květnu do duchodaku, kde je minimálně půlka cukrovkářu, prošlé čokoládive figurky od vanoc :roll:

No tvl… :zed: že jim to nebylo hanba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25126
20.8.22 22:10
@Mallinn píše:
Kartu mám taky a nežiju v Praze a už vůbec nemám HO :nevim:

Jakou kartu? Nechytám se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3460
20.8.22 22:14
@Svistice píše:
Jo, vím že potravinová banka vozila v květnu do duchodaku, kde je minimálně půlka cukrovkářu, prošlé čokoládive figurky od vanoc :roll:

Jo, přesně tak. Balíčky kinder a podobných sragor a ještě to vydávají, že to mají na přilepšenou. Rozdávají tam uvařené jídlo, u kterého nevíš jestli do toho někdo :poblion: nebo tím druhým otvorem a tváří se děsně napomocne. Pořád jen škemrají prosím potřebujeme pro maminku samozivitelku to a to… Tvl maminka samozivka se asi rozmnožila sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101754
20.8.22 22:14
@Mallinn píše:
Protože dost často vítězí kvantita nad kvalitou…?

Protože kvantita, pokud se budu prezirat, tak priberu i z kvalitního jídla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13040
20.8.22 22:15
@Josefuna píše: Čerstvou zeleninu v ČR po celý rok, tak to určitě. To leda z vytápěného skleníku. Které ovoce je prosím Tě v ČR zralé v květnu? První dozrávají na konci května jahody, pak červen rybíz a třešně. A to jsme na jižní Moravě. V chladnějších oblastech je vše později nebo se tam vůbec nepěstuje - meruňky, broskve, hrozny.

V kvetnu mame zimolez, prvni tresne i jahody. Jizni Cechy. A v zime si normalne sklidim mangold, kapustu, zimni porek nebo pastinak :nevim: Kdyz si to trochu nastudujes, venujes tomu nejakej ten cas a hlavne te to bavi, tak mas na zahrade vyuzity kazdy kousek a celou sezonu. Jednou se mi treba podarilo mit i tri urody mrkve za rok - ale teda ta prvni byla ze skleniku a byl pekny podzim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13040
20.8.22 22:19
@MartinaIrena píše:
Napadá mě, že máme celý rok kysané zelí. Ale je na něj potřeba chladná suchá místnost. Tu v paneláku člověk asi nenejde. Ke konci zimy se stěhuje zbytek ve sklenicích do lednice. Tam ještě měsíc vydrží, když je dobře utěsněné, bez přístupu vzduchu. Šiš já se na něj zas tak těším.
Jinak teda nejsem velký pěstitel, ono mi to tak moc nejde. Třeba řepu nám letos okousala myš, švestky sežraly mšice. Letní jablka opadala nezralá. Ale bylo hodně rajčat, cuket, okurek, vypadá to, že bude dost dýní. Taky se to hodí. Lepší než drátem do oka že jo.
A na Větvičku mi nešahej, ta je velkopěstitel a klobouček, jak se jí daří.
:mrgreen: Kazdej rok se neco nepovede, letos mi pulka celeru vybehla do kvetu, asi byla moc zima. Aspon jsem ho nasusila do polivky, no. :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
20.8.22 22:21
@MartinaIrena píše:
Jakou kartu? Nechytám se.

Multisport

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
20.8.22 22:22
@MartinaIrena píše:
No tvl… :zed: že jim to nebylo hanba.

A tak personál to upotřebil jinak. Takže na zmar to nepřišlo.

@roba18 Já teda lehce kroutila hlavou nad seznamem doporučených potravin při té celonárodní sbírce. Instantní polévky a hotovky v konzervách a sklenickove příkrmy jsem teda odmítla pořídit. Vybrali jsme s dítětem jen potraviny, ze kterých se dá uvařit. Na přilepšenou jsme tam hodili pytlík piškotů, 2 krabičky čaje a nějakou ovocnou mimi kapsičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13993
20.8.22 22:28
@Josefuna píše:
Tak jednorázový příspěvek 5 tis. Kč neznamená, že 80 % lidí je chudých a na dávkách. Vždyť to dostanou i vysoce příjmové skupiny.

Před chvílí si psala, že rodiny pod 60 000 jsou chudaci a teď ti co mají pod 70 000 jsou vysoce příjmové rodiny… Hmmm…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
20.8.22 22:30
@roba18 píše:
No právě proto se musí uskromnit. Hypotéky snad všem houfně neskončí teď na podzim. Kdo byl prosiravy tak refinancoval v době kdy úroky byly kolem 1%, kdo se na to výš* si připlati a vlastně ne, nepriplati. Dnes Marian říkal, že nechtějí, aby lidé přicházeli o byty, takže se rýsuje další super podpora. Jdu si rychle nějakou tu hyposku vzít, ať mi taky konečně něco taky kápne.

Podpora hypotékářů - to by snad nenavrhla ani Venezuela. Z údajně pravicové vlády jsem jejími nekoncepčními populistickými kroky a návrhy znechucena. Lidé musí hledat úspory nejprve u sebe, jsme rozežraný a rozmazlený národ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25126
20.8.22 22:35
@Mallinn píše:
Multisport

Aha, tak čtu v podmínkách, že to lze získat jen přes svého zaměstnavatele, takže nic. :roll: Ale díky za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
20.8.22 22:38
@MartinaIrena píše:
Aha, tak čtu v podmínkách, že to lze získat jen přes svého zaměstnavatele, takže nic. :roll: Ale díky za info

Jj, to asi jo, máme to jako benefit v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76904
20.8.22 22:46
@Královna Kosmíru píše:
K čemu se to používá? Vzdyt to postrada veskere vitaminy. Z vyzivoveho hlediska je to pouze a jen cukr 8o

zpracuje se tím přebytečné ovoce, které se nehodí zmrazit nebo už je mražák plný, mamce to chutná :nevim: já nejím ovoce v žádném pojetí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat