Lze vůbec ušetřit?
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@roba18 píše:dockej času
měřením teploty v bytě to začíná, počtem dětí pokračuje a místem pobytu končí
ještě jsem zapomněla na měření výkalů.
a ještě - jíst pouze zdravé potraviny, žádný cukr, žádné mlsy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@roba18 píše:dockej času
měřením teploty v bytě to začíná, počtem dětí pokračuje a místem pobytu končí
ještě jsem zapomněla na měření výkalů.
To uz prece zacalo. Jak jinak by vedeli, kolik je v odpadu covidu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
To prostě nelze, ale to neznamená, ze by nesly delat postupne zmeny, které by ke zrušení tech davek treba v horizontu 15 let vedly. Akorát to by musela vladnouci garnitura chtit a ne myslet jen do pristich voleb.
Ano, a proto je to v současné době utopie. Možná za 50 let. Až se vymění generace a mezitím proběhne něco, co společnost vrátí o pár desítek let zpět a lidi přiměje žít skromneji a více se spoléhat na sebe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cecetka píše:
To tak nemuzes brat. Ja na vladu taky remcam, ne a ne najit na ni neco pozitniho (vlastne jo… nesili covidem). A pritom jsem spokojena. Jen na ty skvele zitrky neverim
Ale jo, jen mě to překvapilo. Byla jsem teď delší dobu mimo civilizaci a překvapuje mě, téměř každý si o politice povídá a fakt ne v dobrém. Ale jasně, vždy se na politiky nadává, nezavděči se nikdy všem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V péčí o děti do 3 let dávám přednost péči matky, než náhradním řešením. Ať ta možnost je, ale ať to není nutnost. Každé dítě je jiné a některé potřebuji více a jiné méně. casu na socializaci atd. Musela jsem v dceřiných necelých 15 měsících do práce na 6 hodin, ve 2 letech na 7, ve 2,5 ji vzali do školky a já šla na celý úvazek, bylo to náročné časově, logisticky, ale hlavně psychicky, dodnes mě to mrzí. S mladším jsem byla doma 4 roky, prospěch z toho měla i starší, mohla po obědě že školky domu a v první a druhé třídě jsem měla krásný klid a čas na obě děti, dcery přípravu do školy.
Kamarády, kolektiv měli oba, na to stačilo hřiště, pískoviště, společně vycházky, hraní u nás nebo u kamarádů doma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Annabela11 píše:
@Náhodný host Přes zimu za 25kc rajčata opravdu nejsou a ani papriky
Kupodivu ty velmi nízké ceny u různé zeleniny jsou někdy mimo sezonu, ne nutně v lednu, ale u rajčat třeba v květnu nebo v dubnu. Tedy v době, kdy se vysazují ven, v dubnu je jde vysévat přímo ven v teplejších oblastech. Pokud se chce na jistotu a člověk nebydlí na jižní Moravě, tak se rajčata dávají ven koncem května. Někdy i půlka května není ideální.
Problém je jinde, ta levná dovozová rajčata např. z Maroka nebo Itálie ap. nebývají chutná. Mohou být masitá nebo vodnatá, ale celkově bez chuti. Zčásti tím, že je asi trhají zelená a dozrávají postupně cestou. A zčásti asi volbou odrůdy, která je na výnos a ne na chuť. Nebo jde prostě o rajče, které by mělo být spíš na pizzu, výrobu kečupů, ale k přímému konzumu se nehodí. Dřív jsem rajčata pěstovával, teď pár let ne. Než spusil Babiš inflaci snížením daní a přidáváním na platech, tak se většina zeleniny nevyplatila pěstovat. Když to beru z pohledu člověka, který je v pásmu kolem průměrného platu. Ale právě ta rajčata z obchodu, pokud to nejsou třeba taková malinká nebo jiný výběr, tak bývají chuťově dost mizerná. Papriky mi přijdou v pořádku, ty bývají ze Slovenska, z Maďarska nebo z jižní Moravy a chuťově dobré, stejně tak kapie. Já ale rajčat moc nesním, konzumace ve velkém mi nesvědčí, zas pěstovat jen málo rostlin, to nestojí za to. U toho pěstování to bylo taky o tom, že jsem zkoušel různé odrůdy, to opět není k tomu, aby člověk měl jen pár rostlin. Odrůdově jsou ty chuti skutečně různé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Náhodný host rajčata se pěstují převážně ve Španělsku celoročně, na černých plastových foliích, to je hlavní důvod, proč nemají chuť, že se musí trhat nezralá, je samozřejmé
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@roba18 píše:
Zrovna dnes jsem se vydala po dlouhé době na cestu vlakem, jedu poměrně dlouhou trasu přes celou zemi. A je zajímavé poslouchat lidi, jak se baví o politice. Zatím jsem neslyšela nikoho, kdo by byl šťastný a těšil se na zářivé zítřky.
Taky jsem dneska po dlouhé době jela vlakem. O politice se nebavil nikdo hlasitě. S náma se baví o jiném. Chtějí si hladit psa a ptají se na něj. Tolik úsměvu jsem od rána dlouho neviděla. Celou cestu si vedle sedla paní. Moje krajanka v rodném městě a 20 let žije ve Španělsku. Tak jela stejným vlakem. Pak ve městě přesedla na vlak do Vídně a tam na letadlo k nim domů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Annabela11 píše:
@adresa Rabování…a násilí
Přesně. Sociální dávky hlavně zajišťují sociální smír. Proto, jak psala J a. n.i.1, je to na dlouhý proces, zbavit se nutnosti vyplácet lidem dávky. Já to vidím bledě. Musela by se úplně přednastavit společnost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše:
@Náhodný host rajčata se pěstují převážně ve Španělsku celoročně, na černých plastových foliích, to je hlavní důvod, proč nemají chuť, že se musí trhat nezralá, je samozřejmé
Děkuji za info, o celoročním pěstování rajčat jsem vědět třeba na Maltě, že tam mají víceleté keře. Ve Španělsku je trošku jiné klima, přeci jen není všude kolem teplé moře, které neumožní, aby tam mrzlo. V tom Španělsku bývá v lednu průměrná denní teplota kolem 10 stupňů, což může být 15 ve dne a ráno třeba 6. Taky asi záleží kde ve Španělsku, na jihu by to mělo růst celoročně, víc na sever, tak rostliny tam nezmrznou, ale jestli v zimě rostou a plodí, to nevím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey
a proto ražme heslo, štěňátka do politiky, do každé vlády!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@roba18 píše:
Chůvu bych teda psychicky nedala já. Vím co se stalo sestře v zahraničí s akreditovanou chůvou a od té doby, dítě, které nedokáže mluvit a formulovat myšlenky a zážitky jednomu člověku bez kontroly nedám.
My měli fantastickou chůvu, naše mládě milovala a když jsme se s ní loučili (dostudovala a našla si stálou práci na HPP), tak plakala. Většinu času s ní někdo byl doma, pracujem oba na HO, takže mám přehled a chovala se k němu krásně. Dítě ji milovalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@adresa píše:
@Kelseya proto ražme heslo, štěňátka do politiky, do každé vlády!
Tak. Třeba by s tou bandou hore byla lepší řeč.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit