Lze vůbec ušetřit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33598
21.8.22 13:38
@roba18 píše:
No a co je na tom špatně? Pro organismus je to stejně to nejlepší.

Kdo ví. Možná pokud to budou zdejší brambory, jablka, mrkve. Což nebudou, budou dovezené kdoví odkud. Pěstované kdoví jak.
A jak bude větší poptávka, a ta by byla, pokud by zmizelq z trhu ostatní, mimosezonní a ne lokalni zelenina, tak ceny stoupnou šíleně.
Nevím jak vystoupit z toho kruhu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25128
21.8.22 13:41
@Josefuna píše:
To měly původně dostat rodiny s příjmem 80 tis. Kč čistého, pak řekli, že se spletli a je to hrubého. Je to do milionu Kč ročně, nyní teda hrubého, což není měsíčně 70 tisíc Kč, ale 83 000 Kč :lol: A ano, na poměry ČR jsou lidé s příjmem na rodinu 83 tis. Kč vysokopříjmový.

Nejlepší na tom je ta formulka na rodinu. A vůbec se neřeší příjem na hlavu. Že heh asi jiný bude u rodičů, co mají jedináčka, než u rodičů, kde mají čtyři děti. Trošku jiný příklad, ale taky podle mě nesmysl, když jsem byla na RD se třetím děckem. Rodičovský příspěvek 7000 kč jsem musela dělit třema, takže něco přes 2300 Kč na dítě. Což fakt není žádná pecka, když máš doma třeba už dva školáky.

Příspěvek upraven 21.08.22 v 13:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27929
21.8.22 13:41
@MartinaIrena píše:
Aha, tak čtu v podmínkách, že to lze získat jen přes svého zaměstnavatele, takže nic. :roll: Ale díky za info

I my to máme v práci, poznám iba jednu kolegyňu čo to využila, nejak záujem o to nie je :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33598
21.8.22 13:42
@Kelsey píše:
Však jo. Proto píšu, že neexistuje, aby byla vymyšlená hovadina ohledně úvěrů/ hypoték. To tady někdo pár stran zpět zmiňoval, ze zas chtějí udělat nějaké nové opatření. Pokud má někdo problémy. Bude si muset zvýšit příjmy, ať mu náklady na živit vychází.

Větší podporu než snížit si daňový základ (NE daň, to je blud) o úroky a tím něco ušetřit z daní, by byl nesmysl.
Ale je fakt, že tím pádem by se měl zrušit i příspěvek na bydlení. Protože na ten mají nárok jen lidé s nájemním a vlastním bydlením bez úvěrů. Pokud si vzali úvěr a dostanou se do problémů s nižším příjmem, dražšími energiemi, příspěvek nedostanou. A to je nefér. Proč ne oni a ostatní ano? Nás se to vůbec netýká, ale kdyby ano, taky bych se ptala, proč člověk v nájmu si nemusí dělat finanční polštář, dostane dávky na bydlení, a já ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3460
21.8.22 13:44
@adresa píše:
Kdo ví. Možná pokud to budou zdejší brambory, jablka, mrkve. Což nebudou, budou dovezené kdoví odkud. Pěstované kdoví jak.
A jak bude větší poptávka, a ta by byla, pokud by zmizelq z trhu ostatní, mimosezonní a ne lokalni zelenina, tak ceny stoupnou šíleně.
Nevím jak vystoupit z toho kruhu

Jak? Vrátit se zpět v čase do 70. let, kdy v zimě ovozel čerstvá nebyla. A přežili jsme. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3460
21.8.22 13:44
@adresa píše:
Nevím jak vystoupit z toho kruhu

Jak? Vrátit se zpět v čase do 70. let, kdy v zimě ovozel čerstvá nebyla. A přežili jsme. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33598
21.8.22 13:47
@MartinaIrena píše:
Nejlepší na tom je ta formulka na rodinu. A vůbec se neřeší příjem na hlavu. Že heh asi jiný bude u rodičů, co mají jedináčka, než u rodičů, kde mají čtyři děti. Trošku jiný příklad, ale taky podle mě nesmysl, když jsem byla na RD se třetím děckem. Rodičovský příspěvek 7000 kč jsem musela dělit třema, takže něco přes 2300 Kč na dítě. Což fakt není žádná pecka, když máš doma třeba už dva školáky.Příspěvek upraven 21.08.22 v 13:45

Tak tam jsem to na rodicaku s druhým dítětem brala tak, že RP do určité míry kompenzuje výpadek příjmu rodiny. Kdybych chodila do práce, tak bych brala jednu mzdu bez ohledu na počet dětí, proto jeden RP bez ohledu na počet dětí. Slevy z daní na dítě si může uplatnit druhý, pracující rodic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3460
21.8.22 13:48
@adresa píše:
Větší podporu než snížit si daňový základ (NE daň, to je blud) o úroky a tím něco ušetřit z daní, by byl nesmysl.
Ale je fakt, že tím pádem by se měl zrušit i příspěvek na bydlení. Protože na ten mají nárok jen lidé s nájemním a vlastním bydlením bez úvěrů. Pokud si vzali úvěr a dostanou se do problémů s nižším příjmem, dražšími energiemi, příspěvek nedostanou. A to je nefér. Proč ne oni a ostatní ano? Nás se to vůbec netýká, ale kdyby ano, taky bych se ptala, proč člověk v nájmu si nemusí dělat finanční polštář, dostane dávky na bydlení, a já ne.

To je přesně co jsem psala pisatelce nahoře, proč „nezodpovědní“ nebo ti co mají štěstí a něco zdědili mají na příspěvek na bydlení nárok a člověk,. který se chce alespoň trochu zabezpečit na stáří, a sami politikové hypotéky doporučovali, je na tom špatně? Když příspěvek na bydlení kvůli drahým energiim, tak všem a ne jen těm bez úvěru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3460
21.8.22 13:50
@adresa píše:
Tak tam jsem to na rodicaku s druhým dítětem brala tak, že RP do určité míry kompenzuje výpadek příjmu rodiny. Kdybych chodila do práce, tak bych brala jednu mzdu bez ohledu na počet dětí, proto jeden RP bez ohledu na počet dětí. Slevy z daní na dítě si může uplatnit druhý, pracující rodic

RP by vůbec neměl a nemusel být tak dlouhý. 4 roky je opravdu zbytečnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33598
21.8.22 13:52
@roba18 píše:
Jak? Vrátit se zpět v čase do 70. let, kdy v zimě ovozel čerstvá nebyla. A přežili jsme. :nevim:

Ale jo, to jo, pokud je situace taková že cílem je přežití, tak samozřejmě. Ale tady se reší, že uchazejici rajčata v zimě stojí 200 korun kilo. A že to je strašný. No tak já jsem ráda, že pokud na to mám a mám chuť, tak si můžu koupit rajčata v únoru. Pokud na to nemám, pak si koupím v blízkém statku jabko zelí, mrkev si pěstujeme. Nebudu remcat, že rajčata v zimě jsou drahá a „mělo by se s tím něco udělat“, protože mám nárok na rajčata po celý rok za rozumnou cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25128
21.8.22 13:53
@adresa píše:
Ale je fakt, že tím pádem by se měl zrušit i příspěvek na bydlení. Protože na ten mají nárok jen lidé s nájemním a vlastním bydlením bez úvěrů. Pokud si vzali úvěr a dostanou se do problémů s nižším příjmem, dražšími energiemi, příspěvek nedostanou. A to je nefér. Proč ne oni a ostatní ano? Nás se to vůbec netýká, ale kdyby ano, taky bych se ptala, proč člověk v nájmu si nemusí dělat finanční polštář, dostane dávky na bydlení, a já ne.

Protože celý systém dávek stylem Vaškovi jo, Pepovi ne, je nesmysl. To je jak po povodních, kde dostávali dotace jen ti, co nebyli pojištěni. Tenkrát si pamatuju, že ty pojišťovny řvaly, že to je flusanec do tváře všem, kteří si celý život poctivě spoří a platí ty pojistky. Jako by stát dával signál kašlete na pojistky, neplaťte nic, my se o vás postaráme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33598
@roba18 píše:
To je přesně co jsem psala pisatelce nahoře, proč „nezodpovědní“ nebo ti co mají štěstí a něco zdědili mají na příspěvek na bydlení nárok a člověk,. který se chce alespoň trochu zabezpečit na stáří, a sami politikové hypotéky doporučovali, je na tom špatně? Když příspěvek na bydlení kvůli drahým energiim, tak všem a ne jen těm bez úvěru.

Ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33598

Nečtu úplně vše, tak můžu opakovat co už jiná napsala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33598
21.8.22 13:55
@MartinaIrena píše:
Protože celý systém dávek stylem Vaškovi jo, Pepovi ne, je nesmysl. To je jak po povodních, kde dostávali dotace jen ti, co nebyli pojištěni. Tenkrát si pamatuju, že ty pojišťovny řvaly, že to je flusanec do tváře všem, kteří si celý život poctivě spoří a platí ty pojistky. Jako by stát dával signál kašlete na pojistky, neplaťte nic, my se o vás postaráme.

Ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3460
21.8.22 13:55
@adresa píše:
Ale jo, to jo, pokud je situace taková že cílem je přežití, tak samozřejmě. Ale tady se reší, že uchazejici rajčata v zimě stojí 200 korun kilo. A že to je strašný. No tak já jsem ráda, že pokud na to mám a mám chuť, tak si můžu koupit rajčata v únoru. Pokud na to nemám, pak si koupím v blízkém statku jabko zelí, mrkev si pěstujeme. Nebudu remcat, že rajčata v zimě jsou drahá a „mělo by se s tím něco udělat“, protože mám nárok na rajčata po celý rok za rozumnou cenu.
:palec: a přesně takhle by to mělo být. Základní potraviny, například dle spotřebního koše, by měli být dostupné všem. Ostatní nadstandard si každý zaplatí dle svého uvážení a možnosti.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat