Lze vůbec ušetřit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33574
21.8.22 13:55

Ale teď si představte situaci, kdy se ty dávky skutečně zruší a to všechny. Co by nastalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25128
21.8.22 13:56
@adresa píše:
Tak tam jsem to na rodicaku s druhým dítětem brala tak, že RP do určité míry kompenzuje výpadek příjmu rodiny. Kdybych chodila do práce, tak bych brala jednu mzdu bez ohledu na počet dětí, proto jeden RP bez ohledu na počet dětí. Slevy z daní na dítě si může uplatnit druhý, pracující rodic

To máš pravdu. Asi na to člověk musí pohlížet takto. Ale byl to tehdy masakr, si pamatuju. U manžela v práci byla tehdy dost složitá situace a hrozila reorganizace. Jsme se doma fakt klepali strachem, aby ho nevyhodili. Mimino by mi fakt nenakojil. Ale ustáli jsme to. I za cenu dočasného snížení jeho mzdy. Uf, ještě, že jsme hodně skromní a zvyklí nejít na doraz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3460
21.8.22 13:57

Zrovna dnes jsem se vydala po dlouhé době na cestu vlakem, jedu poměrně dlouhou trasu přes celou zemi. A je zajímavé poslouchat lidi, jak se baví o politice. Zatím jsem neslyšela nikoho, kdo by byl šťastný a těšil se na zářivé zítřky. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3460
21.8.22 13:59
@adresa píše:
Ale teď si představte situaci, kdy se ty dávky skutečně zruší a to všechny. Co by nastalo.

Co myslíš, že by nastalo? Já bych šla do ulic slavit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25128
21.8.22 13:59
@adresa píše:

Myslím si, že by se prudce zvýšila kriminalita, krádeže, loupežná přepadení, agresivita lidí, sebevraždy, váleli by se všude v ulicích žebráci. V podstatě model Jižní Amerika, kde bují mafie, drogy, obchody s lidmi… Ani nechci domýšlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25128
21.8.22 14:01
@ekira5 píše:
I my to máme v práci, poznám iba jednu kolegyňu čo to využila, nejak záujem o to nie je :nevim:

Fitko? Šiš já to kdysi měla do Factory Pro a byla jsem tam skoro denně (jako beztětná teda, ale bylo to boží)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25128
21.8.22 14:04
@roba18 píše:
Jak? Vrátit se zpět v čase do 70. let, kdy v zimě ovozel čerstvá nebyla. A přežili jsme. :nevim:

Tak kořenovou zeleninu jako je mrkev, celer, petržel, řepu, kysané zelí můžeš mít ve sklepě celou zimu. Tak to mívala babička. A pro růžičkovou kapustu do polévky mě posílala vyhrabat pod sněhem, si pamatuju. Zdravím nahoru babi :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27929
21.8.22 14:04
@MartinaIrena píše:
Fitko? Šiš já to kdysi měla do Factory Pro a byla jsem tam skoro denně (jako beztětná teda, ale bylo to boží)

Ak tam ešte budem robiť až bude malý väčší tak potom nad tým považujem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25128
21.8.22 14:06
@roba18 píše:
To je přesně co jsem psala pisatelce nahoře, proč „nezodpovědní“ nebo ti co mají štěstí a něco zdědili mají na příspěvek na bydlení nárok a člověk,. který se chce alespoň trochu zabezpečit na stáří, a sami politikové hypotéky doporučovali, je na tom špatně? Když příspěvek na bydlení kvůli drahým energiim, tak všem a ne jen těm bez úvěru.

Ano, taky bych za transparentní krok vlády považovala plošné snížení ceny energií všem. Nikoliv sortování lidí. Protože takto to působí jen jako kupování hlasů před volbami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33574
21.8.22 14:07
@MartinaIrena píše:
To máš pravdu. Asi na to člověk musí pohlížet takto. Ale byl to tehdy masakr, si pamatuju. U manžela v práci byla tehdy dost složitá situace a hrozila reorganizace. Jsme se doma fakt klepali strachem, aby ho nevyhodili. Mimino by mi fakt nenakojil. Ale ustáli jsme to. I za cenu dočasného snížení jeho mzdy. Uf, ještě, že jsme hodně skromní a zvyklí nejít na doraz.

Chápu, zažila jsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33574
21.8.22 14:08
@roba18 píše:
Co myslíš, že by nastalo? Já bych šla do ulic slavit :lol:

Na chvilku, než bys od nějakého občana dostala cihlou do hlavy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25128
21.8.22 14:10
@roba18 píše:
RP by vůbec neměl a nemusel být tak dlouhý. 4 roky je opravdu zbytečnost.

A já si zase myslím, že tři roky jsou dobré. Hlavně pro dítě. Psychologové se v podstatě shodují na tom, že pokud matka odloží dítě dříve, nemá to dobrý dopad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
21.8.22 14:12
@MartinaIrena píše:
Nejlepší na tom je ta formulka na rodinu. A vůbec se neřeší příjem na hlavu. Že heh asi jiný bude u rodičů, co mají jedináčka, než u rodičů, kde mají čtyři děti. Trošku jiný příklad, ale taky podle mě nesmysl, když jsem byla na RD se třetím děckem. Rodičovský příspěvek 7000 kč jsem musela dělit třema, takže něco přes 2300 Kč na dítě. Což fakt není žádná pecka, když máš doma třeba už dva školáky.Příspěvek upraven 21.08.22 v 13:45

No ale jak bys to chtela s tim RP pocitat? Vsak to je prispevek misto platu. A primarne ma rodinu financne zabezpecit partner. :nevim: Vyssi by mohl byt pro vsechny, pokud by se zkratil treba na 1 rok. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3460
21.8.22 14:13
@MartinaIrena píše:
A já si zase myslím, že tři roky jsou dobré. Hlavně pro dítě. Psychologové se v podstatě shodují na tom, že pokud matka odloží dítě dříve, nemá to dobrý dopad.

Problém je v tom, že u nás nemáš na vybranou. Buď budeš doma 3-4 roky nebo si zaplatíš drahé jesle. Takže se pracovat nevyplatí. Zamtele nejsou motivováni držet matkám místo, ať si říká kdo chce co chce, tak místa se opravdu nedrží. Zkrácené úvazky, jak v které profesi, provozní doba školek případně flexibilita vyzvedávání a příchod=0. Školky o prázdninách v některých městech i v těch velkých je jedno velké sci-fi.
A s tou psychikou… neviděla jsem žádný výzkum, že by u nás byly zocelenejsi děti než třeba ve Francii/USA apod. Naopak mi přijde, že naše děti jsou roumazlenejsi.

Příspěvek upraven 21.08.22 v 14:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25128
21.8.22 14:14
@ekira5 píše:
Ak tam ešte budem robiť až bude malý väčší tak potom nad tým považujem.

To víš že jo. Když už ten benefit máš, je škoda to nevyužít. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat