Lze vůbec ušetřit?
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@roba18 píše:
Takhle to máš ale téměř všude. Přídavky na děti u nás dostane prakticky jen ten, kdo nepracuje.. pracující na ně nemá s průměrnou mzdou nárok. Takže zase podpora nepracujících.
Však ona říkala, že tam je to přesně opačně, než je tady. Tam podporují pracující.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše:
Však ona říkala, že tam je to přesně opačně, než je tady. Tam podporují pracující.
No vždyť říkám, podpora pracujících je téměř všude (minimálně dotováním jeslí, školek, chův atd), jen u nás ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@větvička1 píše:
Ty moderni hybridy se taky slechti na to, aby se daly dobre skladovat, transportovat, aby hodne plodily, aby byly odolny vuci nemocem. A chut neni holt priorita. Taky je pestuju, jsou lepsi nez ze supermarketu, ale na stary odrudy rajcat nemaji ani nahodou. Ted mam jednu pres sto let starou, chutove naprosto bozi, jenze ma tenkou slupku, v plne zralosti je plod velmi mekky. To by se snad ani vozit a prodavat nedalo.
Mohla bych poprosit o bližší info do zprávy? Mámu to hodně zajímá
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@HloupýFlop píše:
@větvička1Mohla bych poprosit o bližší info do zprávy? Mámu to hodně zajímá
O cem? O tom rajceti? Je to Wapsipinicon Peach, letos ho zkousim poprve a rozhodne u nej zustanu. Ma o neco nizsi vzrust, mensi plody nez vetsina mych oblibenych odrud, ale chutove nema chybu. Aspon teda pro me. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@větvička1 píše:
O cem? O tom rajceti? Je to Wapsipinicon Peach, letos ho zkousim poprve a rozhodne u nej zustanu. Ma o neco nizsi vzrust, mensi plody nez vetsina mych oblibenych odrud, ale chutove nema chybu. Aspon teda pro me.
Doporuc, prosím, ještě nějaké odolné odrůdy. Děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@větvička1 píše:
O cem? O tom rajceti? Je to Wapsipinicon Peach, letos ho zkousim poprve a rozhodne u nej zustanu. Ma o neco nizsi vzrust, mensi plody nez vetsina mych oblibenych odrud, ale chutove nema chybu. Aspon teda pro me.
Mám letos pár nějakých sibiřských jakýchsi, a měla jsem za to, že jsem je asi zlomila a tak budou odejity jako neprosperující. Ale ani našim se nedostaly přes kolena a plody jsou fakt moc. Tak jsem je nechala a teda luxus ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja som tohto roku vyskúšala divé paradajky, som zvedavá, už začína prvý plod dozrievať
Bude pár dní pršať, uvidím ako prežijú i ostatné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@roba18 píše:
Doporuc, prosím, ještě nějaké odolné odrůdy. Děkuji
Mne se hodne Crimson Crush (vetsi cervene plody, hynrid), na tu nedam dopustit, jeden rok mi rajcata hned vedle zlikvidovala plisen v pulce srpna a temhle se prvni skvrny na listech objevily v koncem zari, kdyz uz mely prakticky odplozeno. Pak taky Mountain Magic (drobnejsi cervene plody, hybrid), ten mi dost chutna a z nehybridnich rajcat je vyborna odolnosti i chutove Sunviva (mesi zlute plody).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@roba18 píše:
Doporuc, prosím, ještě nějaké odolné odrůdy. Děkuji
Jo a jeste mam Consuelo a Vesper, ale zatim se mi letos nejak vyrazne plisen neprojevila, takze je osobne vyzkouseny nemam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@roba18 píše:
@větvička1 díky moc!příští rok vyzkouším (pokud je seženu)
Sezenes - permaseminka.cz, dobrasemena.cz ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@roba18 píše:
No vždyť říkám, podpora pracujících je téměř všude (minimálně dotováním jeslí, školek, chův atd), jen u nás ne.
Nevím jak jesle, ale nesoukromé školky jsou značně dotované. Celodenní pobyt v dobre vybavených prostorach, hlídání odborným personálem, rozvíjející aktivity, výtvarná, hudební, pohybová činnost, hračky, hry, vycházky atd, k tomu celodenní strava, dvě svačiny a teplý oběd, nápoj, to vše za cca 1500 měsíčně, to je zadarmo a výdaje to nepokryje, natož investice do budov, obnovy vybavení atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@adresa píše:
Nevím jak jesle, ale nesoukromé školky jsou značně dotované. Celodenní pobyt v dobre vybavených prostorach, hlídání odborným personálem, rozvíjející aktivity, výtvarná, hudební, pohybová činnost, hračky, hry, vycházky atd, k tomu celodenní strava, dvě svačiny a teplý oběd, nápoj, to vše za cca 1500 měsíčně, to je zadarmo a výdaje to nepokryje, natož investice do budov, obnovy vybavení atd.
Nevím kde máte školné a stravu v obecní MŠ za 1500,–. To mi prosím prozraď, přestěhuju se tam. U nás se. Školné pohybuje kolem 1200-1500,– a stravné kolem 1000,–.
Jenže ty tvé dotované školky jsou dostupné pouze pro děti od 3 let a to ještě jen někde, někde se horko dostávají i 4 leté děti. Na MŠ má nárok a garantované místo pouze předškolák, všichni ostatní jsou v podstatě jen na doplnění stavu.
Pro děti mladší 3 let není v ČR dotované téměř nic. Respektive například naše hlavní město má pouze 2 obecní jesle. To je, vzhledem k počtu obyvatel, sakra málo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@roba18 píše:
Nevím kde máte školné a stravu v obecní MŠ za 1500,–. To mi prosím prozraď, přestěhuju se tam. U nás se. Školné pohybuje kolem 1200-1500,– a stravné kolem 1000,–.
Jenže ty tvé dotované školky jsou dostupné pouze pro děti od 3 let a to ještě jen někde, někde se horko dostávají i 4 leté děti. Na MŠ má nárok a garantované místo pouze předškolák, všichni ostatní jsou v podstatě jen na doplnění stavu.
Pro děti mladší 3 let není v ČR dotované téměř nic. Respektive například naše hlavní město má pouze 2 obecní jesle. To je, vzhledem k počtu obyvatel, sakra málo.
Celkem jakakoliv mensi obec, co neni vyloženě satelit. A i ten vek všude neplatí, jasně, ted je to v kombinaci silné rocniky plus covidove odklady na prd, ale jinak se dostavaly dvouletáci. Skolne 310,– stravne 880,–
- načítám...
- Citovat
- Zmínit