Lze vůbec ušetřit?
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@roba18 píše:
Nevím kde máte školné a stravu v obecní MŠ za 1500,–. To mi prosím prozraď, přestěhuju se tam. U nás se. Školné pohybuje kolem 1200-1500,– a stravné kolem 1000,–.
Jenže ty tvé dotované školky jsou dostupné pouze pro děti od 3 let a to ještě jen někde, někde se horko dostávají i 4 leté děti. Na MŠ má nárok a garantované místo pouze předškolák, všichni ostatní jsou v podstatě jen na doplnění stavu.
Pro děti mladší 3 let není v ČR dotované téměř nic. Respektive například naše hlavní město má pouze 2 obecní jesle. To je, vzhledem k počtu obyvatel, sakra málo.
Vyjadrila jsem se jen k. dotovanosti, ne k dostupnosti. A napsala jsem, že nevím, jak je to s jeslemi, tedy zařízeními pro děti do 3 let.
Pokud jde o platby. Adresu Adresy ti psát nebudu
bydlím v máme obci, to je zase jiná situace, tady to stojí do 1000 Kč a místa jsou.
Západní Čechy, tak jsem koukla na Plzeň, to je větší město a má to nejakou vypovídající hodnotu.
Tady máš odkaz
https://ms6.plzen.eu/…21-2022.aspx
Za pobyt 600, jídlo celý den 40, za měsíc tedy 800-880. Dohromady 1400-1500.
Příspěvek upraven 22.08.22 v 09:11
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jkra píše:
Samozivitelka je hlavně cíl ke kopání.Co ty kecy neustále, jak se podporují? Ona je samozivitelska dávka? Ne. Viz teď PetraMeli.
Přesně tak. Čtu to tady furt a pokaždý se mi otvírá kudla v kapse.
Jak si za to můžem samy, jak jsme neměly roztahovat nohy bůh ví komu, že jen vysáváme stát a dobře nám tak. ![]()
Já jsem si pořídila děti do manželství po několikaletém vztahu a člověkem s VŠ vzděláním. To, že chytil druhu mízu, za to já fakt nemůžu. Dávky žádný neberu, na přídavky na děti nemám nárok a na bydlení už vůbec ne, mám svůj byt.
Ať lidi nadávaj spíš na vícečetný rodiny, kde rodiče nepracujou, maj kupu harantů a celej život jsou na dávkách. Tam pak lítaj desetitisíce měsíčně. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@roba18 píše:
Třeba garantované místo pro dítě od 1,5-2 let ve školce(s přiměřeným smolným, případně možnost si větší část odečíst z daní), flexibilni vyzvedávání/příchod, delší otevírací dobu, provoz přes celé léto. A když už nějakou podporu pro rodiny s dětmi, tak pouze z krze navýšení odpočtu, bez dávek. Dávky opravdu jen těm, kteří pracovali a dostali se do problémů. Člověk, který nikdy nepracoval, podporu opravdu nepotřebuje.
Jak už jsem psala, jakákoliv podpora komukoliv by měla jít skrze daňové odpocty.Příspěvek upraven 22.08.22 v 08:28
No jo, pokud jde o prodlouženou dobu školek a otevření přes prázdniny, to budou zase učitelky naříkat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@roba18 píše:
Tak snad máme fungující justici.
jak to myslíš? že soud nařídí přivézt dítě někomu domů, kdo se o to dítě nechce starat?
to by asi dopadlo
tak hloupý názor jsem tady dlouho nečetla, a že jich tu hloupých je přehršel
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Josefuna píše:
No jo, pokud jde o prodlouženou dobu školek a otevření přes prázdniny, to budou zase učitelky naříkat
ale učitelek se nikdo neptá, je to věc zřizovatele ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jkra píše:
Ale houby, co ta samoživitelka dostane? Mě úplně vytáčí příspěvek na bydlení… To je něco tak hrozného.
Co je hrozného na příspěvku na bydlení, když je v ČR bydlení tak drahé i pro ty lépe vydělávající?
V ČR je oproti EU velmi nízká nezaměstanost, což je dáno zřejmě nízkými platy, že se tu firmy takto drží. A když vlády na tohle slyší a podporují tuto nízkomzdovou strategii, tak potom bohužel musí lidem dorovnávat situaci dávkami.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@roba18 píše:
No ale ty umístis i roční dítě, když to člověk ve městě neumístí ani 4 leté… To je právě ten rozdíl. Proč někde to jde, jinde ne. To je opravdu k zamyšlení pro politiky.
Rocni ne, dvouletaka. Tady je malo deti, v nasi vsi jsou ty moje jedine, pak tu mame stredoskolaka. Jo, vekove je jim tu bliz jeste jedno nestandardni, ale to je na intru. Takze do skolky jsem je cpala co nejdriv, samo jen na dopoledne, aby taky videly, ze existujou jiny deti ![]()
Skolka je v jine vsi, vozim je tam autem. Do skoly budu vozit taky, bus tu sice jezdi, ale zastavka neni primo ve vsi, nejsou tu chodniky, jit tam musi po silnici… no, sami jeste par let chodit nebudou. Takze v hledani prace to dost omezuje, ve meste jsou ty prilezitosti zas jiny. Jako jo, v nouzi nejvyssi budu hledat HO, ale zatim fakt chci nekam mezi lidi. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Josefuna píše:
Co je hrozného na příspěvku na bydlení, když je v ČR bydlení tak drahé i pro ty lépe vydělávající?
V ČR je oproti EU velmi nízká nezaměstanost, což je dáno zřejmě nízkými platy, že se tu firmy takto drží. A když vlády na tohle slyší a podporují tuto nízkomzdovou strategii, tak potom bohužel musí lidem dorovnávat situaci dávkami.
Naprosto zneužívána dávka. Nevidím důvod, aby někdo bydlel nad poměry. Proc platit příspěvek na 3+1 rodině, která nepracuje, atd?
Příspěvek upraven 22.08.22 v 09:19
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jkra píše:
My jsme v klidu. Hele, já zůstala sama s dětma, nic a nikdy jsem necerpala, platím daně nonstop, práce i na mateřské. Tak promiň, když se navazime do samozivitelek, co mě má co tankovat cizi dvouleté dítě, co má neschopnou matku zařídit si hlídání? Navíc z mých daní se dotuje příspěvek na bydlení komu? Úplným a líným rodinám. Proč? Že jsou neschopní, bydlí v západkove? Těžko vid. On ten život není černobílý.
Víš co je smutný? Když si myslíš, že kazdy má stejný možnosti. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@roba18 píše:
Nevím kde máte školné a stravu v obecní MŠ za 1500,–. To mi prosím prozraď, přestěhuju se tam. U nás se. Školné pohybuje kolem 1200-1500,– a stravné kolem 1000,–.
Jenže ty tvé dotované školky jsou dostupné pouze pro děti od 3 let a to ještě jen někde, někde se horko dostávají i 4 leté děti. Na MŠ má nárok a garantované místo pouze předškolák, všichni ostatní jsou v podstatě jen na doplnění stavu.
Pro děti mladší 3 let není v ČR dotované téměř nic. Respektive například naše hlavní město má pouze 2 obecní jesle. To je, vzhledem k počtu obyvatel, sakra málo.
Zlínský kraj - školné 400,–-, stravné cca 800,–-
místo mělo dítě garantované od 2,5 let, což bylo v dubnu, akorát školné jsem už musela platit od předcházejícího září,
nicméně dítě nebylo odplenkované, takže od 2,5 šlo do dětské skupiny za 3000,–- také byla dotovaná, bylo tam půl roku,
takže jsem školné platila rok zbytečně, ale místo bylo jisté -navíc školné odečtu na dani,
jesle tady nemáme široko daleko,
a s postiženým dítětem byla dcera v náhradní školce teď v rámci prázdnin, a každý den si stěžovala, že už tam nechce jít, že „Maxík“ všechny kouše, bije, křičí, bere hračky - tyhle děti měly dřív speciální školky, a bylo to tam správné,
inkluze je nesmysl, který odes. írají všechny ostatní děti ve třídě, ať ve školce, tak ve škole
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pidulka1991 píše:
Víš co je smutný? Když si myslíš, že kazdy má stejný možnosti.
Ne, ale většina lidí ty své nevyužije, skrz pohodlí a lenost. A to je špatně. V kombinaci s životním stylem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše:![]()
![]()
![]()
jak to myslíš? že soud nařídí přivézt dítě někomu domů, kdo se o to dítě nechce starat?
to by asi dopadlo
tak hloupý názor jsem tady dlouho nečetla, a že jich tu hloupých je přehršel
Když se nechce starat, tak bude platit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jkra píše:
Naprosto zneužívána dávka. Nevidím důvod, aby někdo bydlel nad poměry. Proc platit příspěvek na 3+1 rodině, která nepracuje, atd?Příspěvek upraven 22.08.22 v 09:19
protože to tak stát podporuje, tak proč by nebydleli v luxusu, když dostanou pak dávky na bydlení,
a je to omílané roky dokola - kšeftování s chudobou se to jmenuje, lidem, kteří pronajímají byty či ubytovny sociálně slabým, tečou od státu krásné zisky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jkra píše:
My jsme v klidu. Hele, já zůstala sama s dětma, nic a nikdy jsem necerpala, platím daně nonstop, práce i na mateřské. Tak promiň, když se navazime do samozivitelek, co mě má co tankovat cizi dvouleté dítě, co má neschopnou matku zařídit si hlídání? Navíc z mých daní se dotuje příspěvek na bydlení komu? Úplným a líným rodinám. Proč? Že jsou neschopní, bydlí v západkove? Těžko vid. On ten život není černobílý.
U Tebe mi přijde, že je to pořád jen JÁ, JÁ, JÁ. Trochu pokory, aby se Ti to někdy nevrátilo a neokusila jsi svoji medicínu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Celkem jakakoliv mensi obec, co neni vyloženě satelit. A i ten vek všude neplatí, jasně, ted je to v kombinaci silné rocniky plus covidove odklady na prd, ale jinak se dostavaly dvouletáci. Skolne 310,– stravne 880,–
to máte krásné, tyjo! My jsme platili 960,– stravu a 1000,– školkovné. Menší obec u Phy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit