Lze vůbec ušetřit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3460
22.8.22 10:01
@jkra píše:
Máš divné vidění světa. Machrovani kvůli privatizaci? Tyto byty jsou už často v dědictví. Ale pokud někdo, kdo má 60 k měsíčně trvá na bydlení v pronájmu v Praze, je to jeho boj. Ne společnosti. Mohl bydlet za Prahou, v pohodě. On tímto dela svoji volbu. Děláme ji všichni. Není důvod to sanovat z veřejných financí.

Promiň, ale vážně máš tunelové vidění světa. 60k rozhodně není žádný super plat na prahu. Mají to třeba dva začínající učitelé. A jestli si vezmou hypotéku nebo nájem je v podstatě jedno, protože obojí vyjde téměř nastejno. Třeba ti učitelé mají platy všude stejné, takže u nich ok, můžou jít do jiného města, otázka, zda jinde bude po jejich profesi zájem, protože ve zmiňované Praze je nedostatek učitelů právě kvůli výši jejich ohodnocení. Jinde se učitelská místa dědí. Ale třeba taková prodavačka nebo rozvoz Ppl apod mají platové rozdíly podstatně větší. Takže rada jdi bydlet jinam je sice pěkná ale často těžko proveditelná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101781
22.8.22 10:02
@roba18 píše:
Když se nechce starat, tak bude platit.

No, bingo, tak už jsme se k tomu dohrabali, že maximálně čeho je justice schopná, je vymoci alimenty… A teď mi tedy řekni, proč matka která dostává na dítě sirotčí důchod v průměrné výši cca dvojnásobné, než jsou průměrné alimenty je podle tebe samoživitelka a ta která dostává ty alimenty samoživitelka není. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101781
22.8.22 10:03
@neila píše:
to máte krásné, tyjo! My jsme platili 960,– stravu a 1000,– školkovné. Menší obec u Phy.

My úplně malá obec v Královehradeckém kraji, to bude dělat ten rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
22.8.22 10:04
@roba18 píše:
Promiň, ale vážně máš tunelové vidění světa. 60k rozhodně není žádný super plat na prahu. Mají to třeba dva začínající učitelé. A jestli si vezmou hypotéku nebo nájem je v podstatě jedno, protože obojí vyjde téměř nastejno. Třeba ti učitelé mají platy všude stejné, takže u nich ok, můžou jít do jiného města, otázka, zda jinde bude po jejich profesi zájem, protože ve zmiňované Praze je nedostatek učitelů právě kvůli výši jejich ohodnocení. Jinde se učitelská místa dědí. Ale třeba taková prodavačka nebo rozvoz Ppl apod mají platové rozdíly podstatně větší. Takže rada jdi bydlet jinam je sice pěkná ale často těžko proveditelná.

Tak myslím, že jkra Ti na to odpoví, že pokud práci učitele nebo rozvozu nebude chtít v Praze nikdo dělat, tak jim tam ty mzdy zvednou, aby je tam nalákali. Že je to otázka nabídky a poptávky. Já si myslím, že v případě prodavaček spíše zvýší počet samoobslužných pokladen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3460
22.8.22 10:05
@j.a.n.i1 píše:
No, bingo, tak už jsme se k tomu dohrabali, že maximálně čeho je justice schopná, je vymoci alimenty… A teď mi tedy řekni, proč matka která dostává na dítě sirotčí důchod v průměrné výši cca dvojnásobné, než jsou průměrné alimenty je podle tebe samoživitelka a ta která dostává ty alimenty samoživitelka není. :think:

Jo za výši výživného holt musí dámy a pánové bojovat. Nepřijde mi, že by stanovena doporucovana % výživného byla malá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56158
22.8.22 10:07
@roba18 píše:

Proboha, ti lidé často byt zdědí. A ano, pokud jsem začínající učitel, můžu bydlet v 2+1 za Prahou. Btw jsou i školy s bytem. Sousedka uca dojíždí denně do Prahy, druhá dojíždí na Kladno, třetí 10 km. Myslíš, že nežijí? Z mě kanceláře o 25 lidech bydlí v Praze 3…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3460
22.8.22 10:07
@Josefuna píše:
Tak myslím, že jkra Ti na to odpoví, že pokud práci učitele nebo rozvozu nebude chtít v Praze nikdo dělat, tak jim tam ty mzdy zvednou, aby je tam nalákali. Že je to otázka nabídky a poptávky. Já si myslím, že v případě prodavaček spíše zvýší počet samoobslužných pokladen.

Jo to možná v soukromém sektoru, ale ve školství? :lol: :lol: :lol: to raději budou učit v lepším případě asistenti v tom horším všechno co má alespoň jednu ruku a nohu a doplazí se do budovy školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101781
22.8.22 10:08
@roba18 píše:
Jo za výši výživného holt musí dámy a pánové bojovat. Nepřijde mi, že by stanovena doporucovana % výživného byla malá.

Aha, takže na otázku mi koukám neodpovíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56158
22.8.22 10:09
@Josefuna píše:

Ne, jen úplně opomijite, že dost lidí v té Praze bydlí. Nemovitosti se dědí. Ona Praha nebude vylidněná. Nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
22.8.22 10:09
@roba18 píše:
Jo to možná v soukromém sektoru, ale ve školství? :lol: :lol: :lol: to raději budou učit v lepším případě asistenti v tom horším všechno co má alespoň jednu ruku a nohu a doplazí se do budovy školy.

To se nedovíme, protože ve většině škol učí také staré struktury učitelek, které se tam drží zuby nehty a svého místa se jen tak nevzdají. Akorát roky remcají, jak všude jinde by měly víc a jak se nadřou :D Ale můžeme si být jisti, že to v soukromém sektoru nikdy nezkusí.
Ty už mají bydlení dávno vlastní, buď zprivatizované nebo zaplacené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13045
22.8.22 10:10
@roba18 píše:
8o jak se stane, že dítě nemá otce? To nás v biologii neučili. Nějaká další vývojová fáze homo autogamus? :think:

Normalne, s udajnym otcem „chodila“ asi ctrnact dnu, pak se rozesli. Zpravou o tehotenstvi byl nemile prekvapen, protoze mu tvrdila, ze bere antikoncepci, nejak se hodne rafli a ona o nem zacala tvrdit, ze je d.ebil a ze se o dite postara sama. Par nas do ni hucelo, at neblbne a da ho k soudu kvuli alimentum, asi po roce z ni vypadlo, ze otec je mozna nekdo uplne jinej. Takze dite s prazdnou kolonkou v rl a bez aliku. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3460
@jkra píše:
Proboha, ti lidé často byt zdědí. A ano, pokud jsem začínající učitel, můžu bydlet v 2+1 za Prahou. Btw jsou i školy s bytem. Sousedka uca dojíždí denně do Prahy, druhá dojíždí na Kladno, třetí 10 km. Myslíš, že nežijí? Z mě kanceláře o 25 lidech bydlí v Praze 3…
:lol: ty jsi vtipná o tom dědictví. Dojíždění do Prahy za učitelskou profesi jen dokazuje, že v Praze je žalostný nedostatek kohokoliv, kdo je ochotný za tu almužnu učit. Samozřejmě se zase ozvou uživatelky se severní Moravy a budou tu ricet, jak se mají královsky. Ale můžou si jít zkusit na 5 let učit a reálně žít v Praze. Většina do 3 let odejde zpět na ty jejich vesnice.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
@Josefuna píše:
Určitě. Potom zase budete nadávat, že se rodí málo dětí a nemá kdo platit na vaše důchody. Protože pokud rodina nemá vlastní bydlení, tak se prostě na částku 30 procent z příjmu dostane velmi jednoduše. Pokud je žena na RD, tak velmi snadno.
Však ty rodiny s dvěma dětmi bydlí třeba v 2pluskk, ale i tak částka převyšuje 30 procent příjmu rodiny. Asi stát ví, proč ty příspěvky vyplácí, když se zbavil obecních bytů. Že Tě netrápí lidi, co byty zprivatizovali za hubičku, ti teď nic necucají, ale vycucli si jednorázově dávku ve výši několik milionů :lol: Ti teď mohou poučovat ty, kteří musí platit nájem a nabádat je, jak mají jít do menšího a necucat. :lol:

Takže říkáš, že je lepší dojit stát, než udělat něco pro to, aby situaci řešil člověk sám za sebe?? Tvl, se pak nedivím, že to tady vypadá tak, jak vypadá… :roll: :roll: Teď to pro změnu chceš hodit na ty, co byty poskupovali?? To snad nemůžeš myslet vážně… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
@jkra píše:
Ne, jen úplně opomijite, že dost lidí v té Praze bydlí. Nemovitosti se dědí. Ona Praha nebude vylidněná. Nikdy.

Právě, proto to bude rozděleno na ty šťastnější, kteří mají co zdědit a ty, kteří nezdědí nic a budou splácet hypotéku nebo platit nájmy nebo dojíždět. Ale tak život není spravedlivý, s tím se nic dělat nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3460
22.8.22 10:11
@větvička1 píše:
Normalne, s udajnym otcem „chodila“ asi ctrnact dnu, pak se rozesli. Zpravou o tehotenstvi byl nemile prekvapen, protoze mu tvrdila, ze bere antikoncepci, nejak se hodne rafli a ona o nem zacala tvrdit, ze je d.ebil a ze se o dite postara sama. Par nas do ni hucelo, at neblbne a da ho k soudu kvuli alimentum, asi po roce z ni vypadlo, ze otec je mozna nekdo uplne jinej. Takze dite s prazdnou kolonkou v rl a bez aliku. :nevim:

No promiň, ale tohle celé je její rozhodnutí a opravdu někoho takového nehodlám podporovat z daní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat