Lze vůbec ušetřit?
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
A ad školka. Všichni máme možnost to ovlivnit na komunální úrovni. Ale jen brečet, že mi nevzali 2 a 4 lete nestandardní děti do školky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jkra píše:
A ad školka. Všichni máme možnost to ovlivnit na komunální úrovni. Ale jen brečet, že mi nevzali 2 a 4 lete nestandardní děti do školky?
Nevidíš jak to v politice funguje?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@roba18 píše:
Jo aha, takže zase budeme dělat rozdíly a dříve do práce a umístit děti za normální peníze můžou jen lidé z vesnic?
No jo, mame se tu totiz uplne skvele.
Prace pro me v miste neexistuje, pokud nechci delat u krav nebo prodavacku v Jednote za 18 hrubyho, coz nechci. Budu dojizdet 25 kilometru, zkraceny uvazky jsou neco jako sprosty slovo. Takze nehrozi, ze bychom detem zajistovali odvoz na nejaky krouzky, proste budou chodit na fotbal, na hasice nebo na nejakej krouzek v ramci skoly. Hokejistu a klaviristku fakt nevychovame. ![]()
Do skolky tahame toaletak a kapesniky, zvysit skolny, aby si to skolka koupila sama pry nejde, „lidi jsou tak zvykli“. Za jidlo bych klidne platila dvakrat tolik, jen aby meli pestrejsi jidelnicek - nelze, musi to byt pry co nejlevnejsi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 @jkra dámy celá diskuse se vede v klidu a je především o snaze zakladatelky ušetřit a také o podpoře celé společnosti, protože jak již bylo zmíněno vydělávající stále dotují ty méně nebo vůbec nevýdělečné a to je špatně. K samozivitelkam jen tolik, že kdyby ony samy tolik neplakaly a nezviditelnovaly se, nikdo by to neřešil. Jenže když už téměř u každého druhého inzerátu vidím jsem samozivitelka chci na to slevu nebo ještě lépe zadarmo, tak se mi chce
děti si údělaly z vlastní vůle a rozhodnutí, na příděl se děti u nás zatím nedávají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@větvička1 píše:
No jo, mame se tu totiz uplne skvele.Prace pro me v miste neexistuje, pokud nechci delat u krav nebo prodavacku v Jednote za 18 hrubyho, coz nechci. Budu dojizdet 25 kilometru, zkraceny uvazky jsou neco jako sprosty slovo. Takze nehrozi, ze bychom detem zajistovali odvoz na nejaky krouzky, proste budou chodit na fotbal, na hasice nebo na nejakej krouzek v ramci skoly. Hokejistu a klaviristku fakt nevychovame.
Do skolky tahame toaletak a kapesniky, zvysit skolny, aby si to skolka koupila sama pry nejde, „lidi jsou tak zvykli“. Za jidlo bych klidne platila dvakrat tolik, jen aby meli pestrejsi jidelnicek - nelze, musi to byt pry co nejlevnejsi.
No ale ty umístis i roční dítě, když to člověk ve městě neumístí ani 4 leté… To je právě ten rozdíl. Proč někde to jde, jinde ne. To je opravdu k zamyšlení pro politiky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
A, áš pocit, že jde nějak donutit rodiče o své dítě pečovatnebo budeš tvrdě trestat toho, kdo si holt vybral otce špatně tím, že nehodláš uznat, že i on je samoživitel, pokud to tak reálně je.
Tak snad máme fungující justici.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@roba18 píše:
Nevidíš jak to v politice funguje?
Hele, i přes tyhle kecy to jde. Jen nemůžeš sedět doma a fnukat. Obec má starostu, zastupitelstvo, je veřejné zasedání, jde to. Pokud chci udat dvouleté dítě, mám i jiné možnosti. Ale jen čekat doma, co mi spadne do klína? Moje 3 sousedky mají dohromady 9 deti, najely na systém 5 rodičů, každý den má jeden z rodičů home office dopo a hlídá ty děti, další odpo atd. Točí to a ve věku děti 1-13 fungují. Pracují všichni. Profese zubař, jaderný fyzik, ekonom, druzinarka, pracovník charity. Navíc tě to 1_2 dopo či odpo nezabije, jde to zařídit a všichni mají práci. Jo, nejde to u dělníků… Třeba zubařka dělá dva dny 7_19 a pak hlídá co vím dva dny. Jaderný fyzik je mívá pravidelně v pátek. Nějak to nakombinovali a jde to. Jen jeden otec se toho neúčastní vůbec, je v práci pryč denně. Už je to jen o 1_5 dětech, ostatní chodí do školy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@roba18 píše:
@j.a.n.i1 @jkra dámy celá diskuse se vede v klidu a je především o snaze zakladatelky ušetřit a také o podpoře celé společnosti, protože jak již bylo zmíněno vydělávající stále dotují ty méně nebo vůbec nevýdělečné a to je špatně. K samozivitelkam jen tolik, že kdyby ony samy tolik neplakaly a nezviditelnovaly se, nikdo by to neřešil. Jenže když už téměř u každého druhého inzerátu vidím jsem samozivitelka chci na to slevu nebo ještě lépe zadarmo, tak se mi chceděti si údělaly z vlastní vůle a rozhodnutí, na příděl se děti u nás zatím nedávají.
My jsme v klidu. Hele, já zůstala sama s dětma, nic a nikdy jsem necerpala, platím daně nonstop, práce i na mateřské. Tak promiň, když se navazime do samozivitelek, co mě má co tankovat cizi dvouleté dítě, co má neschopnou matku zařídit si hlídání? Navíc z mých daní se dotuje příspěvek na bydlení komu? Úplným a líným rodinám. Proč? Že jsou neschopní, bydlí v západkove? Těžko vid. On ten život není černobílý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@roba18 píše:
Tak snad máme fungující justici.
Ještě jednou, jak donutíš někoho o dítě pečovat? Já si myslela, že jsi podle příspěvků celkem inteligentní osoba, ale dnes mám nějak pocit, že z tvého nicku píše někdo jiný ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jkra píše:
Hele, i přes tyhle kecy to jde. Jen nemůžeš sedět doma a fnukat. Obec má starostu, zastupitelstvo, je veřejné zasedání, jde to. Pokud chci udat dvouleté dítě, mám i jiné možnosti. Ale jen čekat doma, co mi spadne do klína? Moje 3 sousedky mají dohromady 9 deti, najely na systém 5 rodičů, každý den má jeden z rodičů home office dopo a hlídá ty děti, další odpo atd. Točí to a ve věku děti 1-13 fungují. Pracují všichni. Profese zubař, jaderný fyzik, ekonom, druzinarka, pracovník charity. Navíc tě to 1_2 dopo či odpo nezabije, jde to zařídit a všichni mají práci. Jo, nejde to u dělníků… Třeba zubařka dělá dva dny 7_19 a pak hlídá co vím dva dny. Jaderný fyzik je mívá pravidelně v pátek. Nějak to nakombinovali a jde to. Jen jeden otec se toho neúčastní vůbec, je v práci pryč denně. Už je to jen o 1_5 dětech, ostatní chodí do školy.
Nechápeš, že tohle nejde všude? A opakuji, mělo by být v zájmu státu podpořit všechny, kdo pracovat chtějí. Jenže tady je to naopak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Ještě jednou, jak donutíš někoho o dítě pečovat? Já si myslela, že jsi podle příspěvků celkem inteligentní osoba, ale dnes mám nějak pocit, že z tvého nicku píše někdo jiný
Opakuji, máme snad fungující justici. Odpověď si v tom najdi sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@roba18 píše:
No ale ty umístis i roční dítě, když to člověk ve městě neumístí ani 4 leté… To je právě ten rozdíl. Proč někde to jde, jinde ne. To je opravdu k zamyšlení pro politiky.
No, protože je to někde pro vedení priorita a jinde ne. Ale musím to řešit v místě a ne mít hloupé kecy o rozdílech, a to nejlépe jen u toho, co mi zrovna nevyhovuje. To, že je ve větším městě lepší dostupnost lékařské péče, škol, práce, nákupů a podobně, to nejsou rozdíly, proč si nestěžuješ na ně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@roba18 píše:
Opakuji, máme snad fungující justici. Odpověď si v tom najdi sama.
Ano, takže potvrzuješ, že inteligentní nejsi, no dobře, spletla jsem se.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@roba18 píše:
Nechápeš, že tohle nejde všude? A opakuji, mělo by být v zájmu státu podpořit všechny, kdo pracovat chtějí. Jenže tady je to naopak.
Ale houby. On se ti stát nemusí starat o všechno. Chceš pracovat Od roka? Máš XY možností. Není to jen o státní školce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@větvička1 píše:
No jo, mame se tu totiz uplne skvele.Prace pro me v miste neexistuje, pokud nechci delat u krav nebo prodavacku v Jednote za 18 hrubyho, coz nechci. Budu dojizdet 25 kilometru, zkraceny uvazky jsou neco jako sprosty slovo. Takze nehrozi, ze bychom detem zajistovali odvoz na nejaky krouzky, proste budou chodit na fotbal, na hasice nebo na nejakej krouzek v ramci skoly. Hokejistu a klaviristku fakt nevychovame.
Fakt všude jiné. Nám loni zdrazili a předpokládám, že letos to zvednou znovu, aby udrželi nastavený standard. Opravdu vaří dobře a zdravě. Jen aby mě hned někdo nechytal za slovo tak s cenou nemám problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit