Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Malike Já někde slyšela, že je musí zachovávat ale nevím jestli je to pravda
Ne nelze, ptala jsem se na to hned po porodu a tehotenska prukazka je soucast zdravotnicke dokumentace z porodu.. taky jsem si ji chtela nechat ![]()
@Sluníčko1511
Taky by mě zajímalo. Přece po porodu už není podstatná…netroufám si tvrdit, proto se vetřu a počkám na odpověď ![]()
@Sluníčko1511 to řešíš až teď? Já si o ní řekla rovnou v porodnici a vždy dali ![]()
@Sluníčko1511 jj,taky mi je to do dneska lito a to to budou uz dva roky
me i na konci napadlo si prukazku ofotit, ale to neni ono ![]()
@Sluníčko1511 zkus se zeptat, každá porodnice to má jinak. Mně ji třeba dali při odchodu z porodnice (Brno). Budou ji mít založenou v dokumentaci, tak to zkus, za zeptání nic nedáš.
Mně ji nechali, chtěla jsem ji předat na kontrole u gynekologa a říkal, ze si ji musím nechat jako zdravotní dokument, tak se mi tu válí ![]()
@Tazvesnice píše:
Ne nelze, ptala jsem se na to hned po porodu a tehotenska prukazka je soucast zdravotnicke dokumentace z porodu.. taky jsem si ji chtela nechat
Mně ji nechali ![]()
Mě ji taky nechali a ani jsem si o ni neříkala
Plzeň - Lochotín
Já mám průkazky po obou synech, u nás v nemocnici si je nenechávají. Ale řešit to po roce a půl je pozdě, to by tam na tebe koukali jak na blázna.
Tak pokud je součástí dokumentace, může se archivovat i 20 let. Takže půl rok není blbost. Nejlepší je tak zavolat a zeptat se. Pokud bude v dokumentaci, je možné si udělat kopie, ale platí se za to.