Má 14 letá dcera lže a vymýšlí si na mě nesmysly

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15231
13.3.26 08:45
@Kfětoslava píše: Více

Staci umět číst, takhle se milující matka o dceři nevyjadřuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.26 09:05
@Alušáček píše: Více

A ty jsi někdy byla sama na holku v pubertě? Ono je to totiž extrémně náročné. Holka má pocit že ji nemáš ráda i když ji řekneš, jestli by si po sobě po snídani neuklidila hrnek ze stolu. V domácnosti není nikdo, kdo by ji vysvětlil, že tvůj požadavek fakt není přehnaný. A někde je otec, který po ní nic nechce, tak chce být s ním…
Možná to tady je trochu jinak, ale fakt to není tak černobílé. Matka se třeba snaží, ale je za tu nejhorší a otec co na povinnosti kašle je bůh…
A ne, moje dcera v těžké pubertě zatím za otcem neutíká. A nebránila bych jí…jen že je lehké někoho odsoudit…

• Citovat
  • Upravit
22040
13.3.26 09:09
@Anibas28 píše: Více

Pokud chce k tátovi a ty jí v tom dlouhodobě bráníš, tak se celkem nedivím, že si vymýšlí a jsi pro ni ta nejhorší.

Používá „špinavé praktiky“, protože jí holt nedáváš jinou možnost… :nevim:

Kdybys respektovala její přání a umožnila jí mít s otcem normální vztah a kontakt, neměla by důvod to dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12593
13.3.26 09:10

Vubec nemusela, staci, ze je treba jen duslednejsi a prisnejsi nez tatinek, ktery si muze dceru kupovat a vychovava stylem, ze muze vse a na to pubosi slysi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.26 09:29

Něco podobného teď řeší a prožívá kamarádka. Vzhledem k tomu, že je znám už pár let, tak na té situaci vidím dost selhání ze strany matky (té kamarádky). Motají se v kruhu, nikam to nevede. Když jsem ji nadhodila, ať zkusí odbornou pomoc, tak mi řekla, že na to se může vy.rat.

Tam je teda ještě víc faktorů, které to dost zásadně ovlivňují, ale situace víceméně podobná.

Když máš teď čas, jdi do sebe. Zkus najít někoho nestranného, kdo to s tebou rozebere. I kdyby jsi měla přijít na to, že chyby neděláš. Myslím si, že každá teď mluvíte „jinou řečí“… to se prostě stává, když probíhá puberta. Někdy to jede víc, někdy míň. Sama mám tři dcery… zatím to jde, ale to může rozjet prakticky ze dne na den.

• Citovat
  • Upravit
3167
13.3.26 09:54

a ty si očividně z jedné krátké věty stihla rozluštit celý problém a nahlédnout do jejich rodiny a vztahů mezi nimi.. 8) :zed:

Těmhle odsuzujícím komentátorům na základě ničeho bych lámala prsty, za klávesnicí jako anonym každý druhý king… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15231
13.3.26 10:01

@Zwetta Zklidni se, ve většině případech si za špatný vztah s dítětem může rodič a dohnat 14 letou holku ke špinavým praktikám, je umění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15231
13.3.26 10:04
@Anonymní píše: Více

Ano vychovala jsem jednu dceru sama, problémy jsme neměly žádné, možná protože neřeším kraviny, jako je hrnek na stole. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
553
13.3.26 10:06

Pro mě byla ve 14 taky máma špatná a táta king. U táty jsem si musela odpracovat svoje na zahradě, ale jinak mi dovolil vše např. ve 13 nabarvit vlasy, koupil mi oblečení, co jsem chtěla…on neuměl a nechtěl vychovávat děti. Zpětně to vidím, že mi toho dost dovolil mámě natruc. Trvale mě u sebe nechtěl, jinak bych bydlela u něj. Pak jsem mu i pomáhala s prací, vařila atd., jen abych mohla být u něj. Máma z toho byla zoufalá, ta na mě byla nezdravě citově závislá a chovala se, jako by mi bylo pořád 5 let. Jakmile mi uhodilo 15 let, už se mnou nikdo nic nezmohl, chodila jsem na brigády, kupovala si, co jsem chtěla. Děla si co chtěla, pila, kouřila, ve škole jsem měla i tak výsledky dobré, byla jsem na 8-letém gymplu. Později jsem měla na to, jací oba rodiče byli, že měli psychické problémy, s oběma dobrý vztah. Puberta se prostě někdy musí jen přežít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
13.3.26 10:14

Ale no tak - ono to až tak extrémně náročné není, pokud má dítě normální zázemí. Což zakladatelky dcera nemá, protože její rodiče skutečně selhali. I když to vyjadřování zakladatelky spíše připomíná vyjadřování té dcery. Bůh ví, jak to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5957
13.3.26 10:58

A jsi tak strašná? Někdy člověk odmítá přijmout realitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vodnář-u-Topolu
13.3.26 11:00

Ve čtrnácti určitě nechat být, vygradovalo by to zbytečně v ostřejší bitvu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.3.26 11:00
@Ani123200 píše: Více

Já pubertu zvládla, že je matka šílená, jsem si přiznala až v dospělosti. Každý to má jinak.

• Citovat
  • Upravit
Vodnář-u-Topolu
13.3.26 11:11

Inu ptáčata .

• Citovat
  • Upravit
959
13.3.26 12:54

To, že musí být dítě u matky, je přežitek a dávno to není pravda. Rodiče jsou oba a oba mají stejná práva. Pokud se otec dokáže postarat a dcera se tam má dobře, tak ji tam nech. Nemáš žádné právo mít ji víc než otec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí