Má 14 letá dcera lže a vymýšlí si na mě nesmysly

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8209
14.3.26 10:14
@Vodnář-u-Topolu píše: Více

Tak ono kolikrát i máma, která je v pohodě ten vztah s dcerou v pubertě má na hraně…a nemusí to být jejími hormony..spíš tím, že ve většině rodin s dcerou řeší problémy právě máma… Puberťáci většinou mají pocit, že můžou cokoliv a jsou vlastně dospělí, což nejsou…ale až opravdu dospějí mentálně…tak se to většinou srovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vodnář-u-Topolu
14.3.26 10:26
@Adull píše: Více

Tak jasně, puberťáci většinou nejsou žádná zlatíčka a zvládnout to není jednoduché, to nikdo neříká. Ale mnohdy se dělají zbytečné chyby. Jako třeba špatný den v práci, pak příchod domů, tam nasraný puboš a už jeho směrem putuje veškerý výbuch. No a tyhle běžné situace je nutné ukočírovat. Puboš je sice na zabití, ale za ten špatný den v práci opravdu nemůže. Víte, jak to myslím, ne?

• Citovat
  • Upravit
1763
14.3.26 10:59

Doporučuji shlédnout Milana Studničku. Nádherně vysvětluje, jak si z dětí sami vytváříme lháře a rebely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8209
14.3.26 11:10
@Vodnář-u-Topolu píše: Více

Vím…jenže pak jsou situace, kdy chce 14letý puberťák na koncert 200km daleko s partou kámošů, hulí trávu případně ja nevím nechodí do školy… u toho fakt asi žádná máma nebude v klidu…to neni dvouleté dítě, kterému se to vysvětlí a ono ustoupí…tady lítají hormony…a emoce jedou na plný pecky a do toho tahle doba influencerů a různych číčovin, která dětem obecně vymývá mozky je děsná…takže ten kdo nemá minimálně jednoho puberťáka v dnešní nebo nedávné době, to fakt úplně neposoudí…
Mě se vždycky líbí jak třeba mámy školkových děti dávají chytré rady mámám puberťáků…to je jak když bezdětná radí jak vychovávat děti.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1763
14.3.26 11:13
@Alušáček píše: Více

Ano, za špatný vztah mezi dětmi a rodiči vždycky můžou rodiče. Dítě jako takové je naprogramované od přírody záviset na rodiči. Tedy ho milovat, spoléhat na něj a věřit mu. Tohle v nich zabíjíme sami tím, že je vychováváme z pozice lidí, co si z dětství nesou vlastní zranění. A taky neumíme moc dobře zhodnotit, co náš styl výchovy z dlouhodobého hlediska způsobí. Neselžou vlastně jen čestné výjimky… Pro většinu lidí je jejich rodičovství velmi citlivé téma a nejsou tam schopní sebereflexe. Je méně bolestné myslet si, že mám pokažené dítě, které se samo od sebe chová špatně, než si připustit, že jsem asi něco podělala já…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1763
14.3.26 11:16
@Anibas28 píše: Více

Ne, v žádném případě. Jestli vám nedochází, že takováhle zpráva je forma manipulace (snažíte se tlakem na její emoce způsobit, že bude provinilá, vrátí se a bude to dělat, jak vy chcete), pak největší problém se sebereflexí máte vy. Vydírat svý dítě a zakazovat mu tátu (byť možná mizerného) se taky nedělá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8209
14.3.26 11:17
@andiedvorakova píše: Více

Kolik pubertálních děti máš?…jeslti to neni tajemství.
Bereš v potaz i to, ze se dítě ve škole chytne party m, najde si partnera který je úplně jiny a v rámci hormonů a lásky proste začne tvoje dítě dělat pitomosti, které ruku v ruce s hormonální bouří dříve nedělalo?
Ano děti nejsou stroje a nedělají jen to co jim rodiče řeknou…světě div se…dělají i blbosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vodnář-u-Topolu
14.3.26 11:25

Tak s tím nesouhlasím. Výchovu kolikrát zabije socializace ve školství a rodič s tím nehne, i kdyby se stavěl na hlavu. Kolikrát než vyjde najevo, že se v tomto směru něco děje, tak je pozdě a ani přesun do jiného zařízení už to nezachrání.

• Citovat
  • Upravit
33597
14.3.26 11:31

Taky tedy nesouhlasím. Kolikrát se může rodič roztrhnot pro dítě, a tomu je to jedno.
Na ZŠ se mnou chodila holčina, kterou máma měla za služku, která musela doma vše dělat, nic nesměla, do školy zásadně bez svačiny atd. Jeden by řekl, že si o mámu v dospělost neopře ani kolo, a ono to je úplně obráceně. Tedˇje to milovaná maminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
14.3.26 11:55

Jednu dceru už mám dospělou, mladší 11,5 aktuálně začíná puberta. Samozrejme, ze dite v pubertě muze dělat pitomosti, ale kvůli tomu s nim nemusím špatný vztah. Ani by mě nenapadlo očekávat, že bude poslouchat na slovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8209
14.3.26 12:25

A dokážeš pochopit, ze dost záleží na okolnostech a lidech ke kterým se tvoje dítě dostane?…Kolektiv na škole, kluk do kterého se zabouchne…to prostě neovlivníš ani kdyby ses na hlavu postavila. V dnešní době je to jiné než driv a kolikrát děti dělají věci, které ani nejdou s jejich přesvědčením jen, aby do takového kolektivů zapadly..až dospějou, tak zjisti, že to byla blbost…ale v tu chvíli jim jedou hormony nahoru a dolů…takze tvrdit, že za zhoršený stav vztahu mezi dítětem a mámou může vždycky máma je prostě blbost.
Jo pokud bydlíš na vsi a dítě chodí do malotřídky a odpoledne po škole honí slepice na dvoře, tak tam ta šance, že si najde nějakou partu, ktera ho stáhne je menší než ve městě, to je taky fakt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8209
14.3.26 12:27

Ty jsi alter ego @andiedvorakova? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12883
14.3.26 12:42

Tak zas si uvědom, že některé máme zkušenost s různými typy matek. A taky tě neshazuju stylem „líbí se mi, když ženské s normálními matkami poučují nás, co jsme zažily matky tyranky a manipulátorky non plus ultra“ - přitom je to úplně stejně relevatní zkušenost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76590
14.3.26 12:47

ale zakladatelky dcera ani nehulí ani se nechytila party, jen chce jít k otcovi, a „očerňuje“ mámu, ty už píšeš o extrémech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8209
14.3.26 12:57
@stinga píše: Více

Reagovala jsem na hlášku @Alušáček, že vždy za zhoršený vztah s puberťačkou může máma…ne nemůže…toť vše :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí