Má 14 letá dcera lže a vymýšlí si na mě nesmysly

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15247
14.3.26 19:20
@Anna766 píše: Více

Vždyť ať koupí, já bych to svému dítěti přála, že mu druhý rodič koupí to na co já nemám.. Co se týká toho kdo víc dovolí, tak jsem hodně benevolentní, i dcery kamarádky jsou nejraději u nás, protože prý jsme nejhodnější :lol: Jasně, že kdyby šlo o extrém kdy otec podporuje nesmysly íjako třeba kouřit, nechodit do školy, pít alkohol, užívat drogy, tak je to blbý..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
14.3.26 19:37

@Alušáček Každý vychovává po svém, a to, že ty jsi benevolentní, neznamená, že to tak musí mít každý, a ani že to je správně. Zbytečně na zakladatelku útočíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18149
14.3.26 19:46
@Alušáček píše: Více

Tak se ale trochu uklidni.
Každé dítě je jiné a to, že tys vychovala jednu dceru která si prošla pohodovou pubertou, ti nedává žádný patent na to, abys soudila, jak to mají ostatní. Já mám děti 3, dvě prošly pubertou jak po másle a pro jedno s nich jsem byla ve 14 taky nejhorší matka na světě, neustále byla v opozici, je dost výrazná osobnost. Byla v opozici i ve škole, vůči spolužákům, učitelům atd. Teď už je dospělá, máme úžasný vztah a ona krásně dozrála. Výrazná a dominantní osobnost je a bude, to má po mně, ale rozhodně to, že některé dítě má vyšší potřebu vymezení vůči rodiči, nic nevypovídá o špatné výchově nebo přístupu rodičů.
Buď na ty soudy opatrná, s jedním dítětem nemůžeš dělat závěry. Kdybych si vytáhla z mých tří to nejzlatější dítě a měla jen to jediné, tak tu taky můžu házet ramena, že tohle dítko mě milovalo a ctilo celou pubertu a na rukou by mě nosilo, že jsem nejlepší maminka na světě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8292
14.3.26 19:48
@bigl píše: Více

Hezky napsané 👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15247
14.3.26 19:50

@bigl Já nemám jen jedno dítě.. Jedna je dosplá, druhá v pubertě, třetí nevlastní taky už dospělý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
14.3.26 19:51

@Alušáček Prostě, uber :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8292
14.3.26 19:54

11,5 ještě není pořádná puberta…napiš za 2 roky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15247
14.3.26 19:59
@Hanča1234 píše: Více

A taky jsem v žádném příspěvku nepsala jakou pubertu má nebo mělo moje dítě ;) Takže nevím z čeho jsi usoudila, že pohodovou ;) Můj názor je ten, že sousta rodičů nemá dostatek pochopení a pak se diví..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15247
14.3.26 20:02
@Adull píše: Více

Klidně napíšu.. Už teď vím, že to bude veselé, je celá po mě. To, ale není důvod aby jsme měly špatný vztah. Já nechápu co na tom pořád nechápete. Neočekávám od svých dětí, že budou vzorné a skákat jak já pískám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
14.3.26 20:04

@Alušáček ​A mně přijde, že ty jsi jedna z těch matek, co vidí chybu vždy v rodičích a v dětech nikdy. Bohužel tak jednoduché to není a ne, opravdu ne každý rodič může za to, jak se jeho dítě chová a jaký s ním má vztah. Úplně ignoruješ např. povahu dítěte, okolní vlivy atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15247
14.3.26 20:19
@Hanča1234 píše: Více

Ach jo.. Povahu dítěte vůbec neignoruju, naopak toleruju. Ale to je jedno, zbytečná debata ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
14.3.26 20:21

@Alušáček taky myslím :palec:
Jdu koukat na film, paaaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8292
14.3.26 20:25

S tebou určitě…protože jsi nám sem stejně jen přišla říct jak jsi nejlepší…tos udělala a už neni o čem s tebou diskutovat :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8292
14.3.26 20:26
.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148760
14.3.26 20:41

Ono bys to viděla jinak, kdybys zažila. V rodině se stalo že chlap po zjištění těhotenství hnal partnerku na potrat, že jasně řekl že dítě nechce. Žili spolu léta, ne nebyla to známost z křoví. Selhalo tělísko, v té dobè častějši situace. Žena si dítě nechala, chlap odešel. Dítě vychovala sama až do puberty, snažila se aby dítěti nic nechybělo. A pak se náhle objevil milý otec. To pubertální hloupé štěně si kupoval drahými věcmi, na které samoživitelka samozřejmè neměla. Podporoval v hloupostech, jako že místo školy vzal dítě do matičky Prahy a podobně.
Blbá situace která trvala nějakou dobu. Až se skoro dospělé dítko dostalo do průseru. A otec dal ruce pryč. Zase tak dítko podporovat nehodlal.
Maminka pomohla, ditě neodstrčila, přesto že jí to mrzelo a dnes dávno dospělé dítr s dvěmi dětmi na mámu nedá dopustit. Až jako rodiči mu došlo jak hloupé bylo. Otec se ztratil. Opět.
Ano, nějaké citové vydírání je špatně, nátlak je špatně, ale dokážu pochopit že to bolí a mrzí.
Zakladatelka musí vydržet a nehysterčit. Nějaké odsouzení jak si za vše může sama, když víme úplný prd je k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí