Má 14 letá dcera lže a vymýšlí si na mě nesmysly

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3
13.3.26 21:26

@BohunkaP ja ji nic nezakazuji jen na ni otec kašlal a ozval se tak jednou do měsíce a ona aby na sebe přitáhla otcovu pozornost tak vše otočila proti mně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22031
13.3.26 21:40
@Anibas28 píše: Více

V pořádku… Naprosto normální chování slečny v pubertě, které chybí táta a idealizuje si ho.

Pokud máš všech pět pohromadě, uděláš všechno pro to, abys jí pomohla kontakt s otcem nějak navázat a co nejvíc znormalizovat… i když tebe samotnou to třeba z principu štve. A až se spálí a v otci zklame – jako že je to u těchto typů otců dost pravděpodobné – budeš tu pro ni a pomůžeš jí to s láskou překonat.

Místo abys jí to zakazovala, zlobila se na ni a v podstatě ji tak nutila k těm “špinavým praktikám”.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.26 23:05
@Alušáček píše: Více

Matky se o milovaných dcerách vyjadřují různě. Třeba že jsou to teď děsný spratci. Nějak si člověk ulevit musí a puberťačky bývají na zabití, to si Alušáčku přiznej. Dělat z toho dalekosáhlé závěry není rozumné.

• Citovat
  • Upravit
12880
13.3.26 23:34

No docela by mě zajímaly podrobnosti - narozdíl od ostatních mám tu zkušenost, že stereotypy o pubertálních dcerách a těžce zkoušených matkách byly živá voda pro mojí drahou máti. Jestli nebude mít nakonec pravdu spíš @Alušáček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76590
13.3.26 23:36
@Anonymní píše: Více

ano vyjadřují, doma v návalu naštvanosti, ale ne v psaném projevu na internet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
14.3.26 06:24

@BohunkaP souhlasim s Bohunkou.
Nech slecnu jit a udelat si tu zkusenost.
Pubertalni holky umí být ostré, a pokud se tak moc snazi navazat na tátu, budiž jí přáno. Bud to klapne a dcera bude mit dba fungujici rodice, nebo to neklapne a bude mit poučení.
Win win.
Vim, ze to muze byt těžké, kdyz ty se celou dobu snažíš a ona si pak utece za tatinkem, co mozna nemusel hrabnout prstem, ale nesnaz se z toho delat soutez v zásluhách.
Kdyz budes v klidu, vrati se spíš.
Jen ji ubezpecuj, ze ma u tebe dvere otevřené, sprajc ti nepomůže :hug:
A jo, volny prostor muze vyuzit k sebereflexi. Jestli opravdu netlacis příliš. Ja v jistem veku bych dala nevim co, abych mohla od matky utect k tátovi…a nebyl to jen pocit pubertalni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
14.3.26 06:31

Ja prave netlacim vubec, nevim jestli ji k ty sebereflexi mam treba pomoct zpravou, ze to co mi udelala, se nedela a ze me to boli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35779
14.3.26 06:35

Po zprávách to neřeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
547
14.3.26 07:12

To jsem si myslela, to je jako to bylo u mě, když jsem dospívala. Neboj, ona ví, na koho se může spolehnout, ale chce mít taky tátu a tátova láska není samozřejmá jako tvoje, o tátovu lásku musí bojovat a je ochotná o ní bojovat všemi prostředky, protože ji potřebuje a chce. Ona asi ani o tom tátovi nemá ideály, nebo já je aspoň neměla, ale jsem za ten čas s ním vděčná, že jsem ho mohla poznat a mohl mě něco naučit. Začal se o mě zajímat tak okolo 8 let a umřel, když mi bylo 20. A to ješté předtím byl nějakou dobu nemocný. Čím víc budeš teď proti ní, tím víc ti to v pubertě osolí. Přečti si můj koment výše. Chápu, že cítíš hořkost a nevděk od ní, ale to není, že by byla takový spratek, jen jí chyběl táta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33591
14.3.26 08:03

Tohle neřeš zprávama. Dej tomu čas a pak si promluvte. Že šla k tátovi přece neznamená, že senebudete vůbec vídat. Ber to zatím tak, že máš tedˇčas jen sama na sebe, nemusíš nic řešit. Atˇse postará otec. Dost možná si dcera život s tátou idealizuje, a bude zpět dřív než se naděješ. A nebo ne. To ukáže čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4089
14.3.26 08:14

Tytyty, to se nedělá, ubližovat ubohé matince. K sebereflexi máš pomoct sama sobě, vyjadrujes se jako psychomanipulator.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15222
14.3.26 08:35
@Liberalissima píše: Více

Co znám z okolí tak za špatný vztah mezi matkou a dcerou, vždy může matka. Zatímco synům by nejraději utíraly zadek ještě dospělosti, dcery jen prudí a mají nesmyslné požadavky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12880
14.3.26 09:17

Zas já věřím, že to může být i pro dobré mámy v pubertě mega náročné, a že občas se dcera fakt přechodně „zcvokne“.
Ale nemusí to být vždy zas.

Pro mě je docela trigger ten vágní popis "očerňuje mě, lže " bez jakýchkoliv podrobností. S tím mám prostě osobní blbou zkušenost.

Ty opravdu zoufalé mámy, co jsem si tak tady všimla, tak spíš popíšou situaci celou a snaží se najít radu pro její vyřešení, místo soustředění se na vlastní ublíženost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8180
14.3.26 09:25

To, že ty máš takové zkušeností neznamená, že to tak je u všech.
Puberťačce se holt hormony víří daleko vic než puberťákovi…a to, že za zhoršený vztah v pubertě může vždy matka je jeden z největších blábolů co jsem tu kdy četla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vodnář-u-Topolu
14.3.26 10:08
@Adull píše: Více

Ono stačí, když se ty rozvířené hormony potkají u těch dvou (tedy, pokud se nejedná o starou matku), to je pak uragán. No a pokud se přeci jen jedná o starou matku, pak i ten mezigenerační rozdíl může dělat nemalé problémy. Jenže ženská by to měla umět ustát, protože to dítě je bez jakýchkoliv životních zkušeností a neví proč se na ní řve.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí