Má 14 letá dcera lže a vymýšlí si na mě nesmysly
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše: VíceA matka je teď smutná, že celý život se kvůli dceři obětovala a ona zdrhla za otcem, co pro ni nikdy nehnul prstem. Přijde jí to nespravedlivé a já to chápu.
Tak se neměla obětovat. To mi připomíná scénu ze Samotářů, skvělé trio Hana Maciuchova, František Němec, Jitka Schneiderová.
Děti nestojí o naše oběti a nejsou povinné být vděčné, v dospělosti snad ocení péči rodičů, ve 14 se ti nedá vůbec čekat.
Jinak ano, i ve 14 už se může projevit vadný charakter. Znám velmi dobře ženu, která v 7 letech šla po obědě zpátky do školy s tím, že tatínek ji nechce pustit domů. Učitelky, vychovatelka z družiny nechtěly věřit, znaky tatínka osobně, snažily se jí domluvit, že půjde o nedorozumění a že zavolají mamince do práce, tak se rozbrecela, že se bojí tatínka.
Tatínek, který pro ni celý život dělal maximum a po jeho smrti procítene bulela, spal po noční, o tom byla informována a věděla že kdyby se nedozvonila, má jít naproti přes chodbu k přátelům, kam běžne chodila.
Tyhle „praktiky“ ji zůstaly, rozvinula je, je dávno víc než dospělá a několikrát už měla namale se zákonem, z toho se vždycky vykroutila díky svoji až psychopaticke schopnosti zblbnout ostatní. Daří se jí jinak skvěle
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@adresa píše: Více
Promiň, ale asi nerozumíš slovu obětovat. Matka, která zůstane na malé dítě sama, často bez dostatku financí, bez hlídání se prostě tomu dítěti určitým způsobem obětuje, když na to nejsou dva, ale je sama. Pro ni se změní celý život, kdežto otec si žije jako bezdětný. Většinou se matky snaží i tak tomu dítěti dát to nejlepší. Ono moc možností není.
Já rozhodně neříkám, že se tohle má cpát tomu dítěti, ale prostě když se o to dítě celý život sama staráš a ono ti pak řekne že jsi nejhorší matka a táhne za otcem, který do té doby nejevil zájem, tak to prostě zabolí, tomu věřím.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Ale ona se neobětuje tomu dítěti, ona se obětuje proto, že si špatně vybrala partnera a rozhodla se s ním mít dítě. Je to smůla, někdy náznaky jsou, jindy opravdu nejsou a muž se změní. Ale za co z toho může to dítě? To dítě na tom tratí taky, že otec nemá zájem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ani123200 píše: Více
Obětuje se pro to, aby se dítě mělo co nejlíp. Taky ho mohla dát do Klokánku. Nikde neříkám, že za to dítě může, ani že mu to má předhazovat/vyčítat.
A ani že ten nepříjemný pocit je vůči dítěti, ale vůči otci, že neplnil svou část povinností.
- Citovat
- Upravit
Přece nebudeš rodčům vděčná za to, že tě nedali do Klokánku? To je snad samozřejmost. Jinak souhlasím, příčina je, že se na dítě vykašlal otec a ono teď bojuje o jeho lásku všemi prostředky. Ale není na místě, aby byla matka naštvaná na dítě, že na něj skončila sama a je to těžké.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: VíceŽe to zabolí, to chápu, děti v pubertě umí zabolet hodně, znám to, ale nakonec jsem vždycky došla k tomu, že prvotní chyba byla na naší rodičovské straně.
Slovo obětovat mi evokuje mučednictví a očekávání vděčnosti.
Dcera zakladatelky diskuze nemůže za špatný vztah svých rodičů. Pokud ji k otci nechce máma pouštět proto, že má na ni táta špatný vliv, musí si to vyrikat matka s otcem, ne to řešit tak, že holku na prahu dospělosti nebude k němu pouštět. Ve 14 už je veškerá výchova u konce a máma může spoléhat jen na to dobré, co do ní vlozila.
Pokud otec není pro dceru vysloveně nebezpečný, měla by být frekvence kontaktu s otcem čistě na dceři. Pokud u něj chce být a matka tomu brání, není divu, že se holka uchyluje k. podlostem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vůči otci, ale řeší si to skrze dceru a za to sklízí co sklízí.
Dát do Klokanku nebo se obětovat, a nic normálního mezi tím?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adull píše: Více
Tak to pak ano, že to je vždy jedině vina matky bych rozhodně netvrdila ani já.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit