Má 14 letá dcera lže a vymýšlí si na mě nesmysly
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Adull píše: Více
Asi neumíš číst, píšu že je normální když holka v pubertě dělá nejaké blbosti, najde si kluka který se mi nelíbí apod. To, ale neznamená, že s kvůli tomu musíme mít špatný vztah. Já jsem v pubertě taky nebyla úplný svatoušek, ale s maminkou jsem měla vždy skvělý kamarádský vztah, asi protože mě nechala žít. A fakt nežiju na vesnici 😃
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Liberalissima píše: Více
A to klidně můžeš…nezažila jsem to a rozhodně ti nebudu tvrdit, že přeháníš a radit ti jak to hodit za hlavu a nebo ze si za všechno můžeš sama…mám totiž sebereflexi…stejně tak netvrdím, že za vše vždy může ten puberťák…ale nadzdvihne mě vyjádření, že vždy je vina máma…neni nic černý ani bílý…a že to s puberťákama neni lehký vi každý kdo nějakého měl doma…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše: Více
Ale já si to představuju tak, že máma se normálně snaží s dcerou vyjít a dělá pro ni první poslední a dcera nakecala tátovi, jak jí máma ubližuje aby mohla k němu a matce ublížila, protože matka je strašná a „furt po ní něco chce“. Ono to fakt mohlo být jakkoliv.
A matka je teď smutná, že celý život se kvůli dceři obětovala a ona zdrhla za otcem, co pro ni nikdy nehnul prstem. Přijde jí to nespravedlivé a já to chápu.
I když já bych si užila klid doma, nadechla se a čekala, kdy se dcera vrátí, jakože to bude dost možná celkem brzy.
- Citovat
- Upravit
@Alušáček píše: Více
Spíš ty nechápeš, že ne všichni to mají tak jako ty a tvoje okolí…
Ale tvrdit, ze VŽDY za to může máma je prostě pitomost…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A já myslím, že to je podobné jako s miminkem/batoletem. Ona i každá puberta je jiná, a stejně jako matka s miminem co prospí celou noc nechápe, na to si stěžuje máma, co má uřvaného nespavce, s tou pubertou to bude podobné.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Ano, to nastavení - já jsem se pro tebe obětovala a teď očekávám vděčnost - je pro psychomanipulatory typické. Přidáme ještě já nejlépe vím, co je pro tebe nejlepší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ok, tak v 99% za špatný vztah s dítětem může rodič. Bohužel málokterý rodič si to přizná, takže se to svede na dítě..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně 👍…něco podobného jsem chtěla zrovna napsat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Už jen tyhle kecy, já jsem se pro tebe obětovala, já bych za tebe dýchala, každého puberťáka akorát ser.. Pamatuju v dětství, jak jsem litovala kamarádku jejíž matka toto stále pronášela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale ona to říkat nemusí, jen to tak cítí. Cítí že otec se na své dítě vykašlal a nechal v tom matku samotnou a bolí ji, že teď ji dcera zavrhla a jde za ním.
Pokud jí to říká, je to samozřejmě špatně.
- Citovat
- Upravit
@Anibas28 Hlavně nedělat unáhlené kroky ze vzteku nebo zranění. Největší chyba je začít dceru přemlouvat zpátky. To jen posílí její verzi příběhu. Ve 14 letech umí děti být pěkně dramatické a někdy zkouší, kam až můžou zajít – zvlášť když jsou rodiče od sebe. Často to není o tom, že by mámu nenáviděla. Spíš hraje hru „kdo mi dá víc svobody / kdo je teď ten hodnější rodič“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No dobře, může to tak být, ale úplně nevěřím, že dcera která má s mámou skvělý vztah najednou vymyslí špinavé praktiky aby mohla k tátovi. Ty jsi zakladatelka nebo proč anonym..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alušáček V tomto věku to opravdu není nic zajímavého. Stačí aby ji táta víc dovolil a skvělý vztah s mámou jde na druhou kolej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nebyla bych tak radikální. Stačí aby drujý rodič dovolil víc, koupil na co druhý rodič nemá a je vyymalováno.
Ovšem nějaké citové výlevy ala jak jsem pro tebe první poslední a ty tohle, jak tu předvádí zakladatelka, to je špatně a kontraproduktivní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit