Má cenu jít studovat?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@MedunkaJana Držím palce. Na dálkařinu je věk kolem 30 ideální, mlaďáci nemají takové odhodlání a sebekázeň (a mají samozřejmě hafo jiných zájmů). U nás z nabraných 60 lidí přežilo 15, mám dojem, že pod 25 nikdo.
Jestli chceš na státní, tak tam se školné pokud vím neplatí (pokud jsi už nějakou nestudovala), máš nárok u Bc. studia na 3+1 rok (u tříletých oborů), a u Mgr. 2+1 zdarma. Prostě vždy délka studia + 1 rok můžeš opakovat. Radši se tada informuj na studijním oddělení, mluvím jen z vlastní zkušenosti, ne obecně. Možná to mají atraktivnější obory jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kalie Synka jí hlídala maminka a dcerka už byla ve škole. Já měla jen jedno při té medině a docela mi to stačilo ![]()
Jj noční učení je záhul… Jsem ráda, že to mám na chvíli za sebou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám neuvěřitelnou podporu všech, takže super, syn už je větší ten chodí teď do 5 třídy (ten je s toho taky nadšenej) a druhé dítko dcera bude mít rok, takže půlku školy bych zvládla na mateřské, zbytek pak při práci, ale myslím, že mám dobrý potenciál i zázemí si školu dodělat.
Nejhorší jsou ty finance, ale vždycky se to dá nějak udělat, tak snad mě to neodradí ![]()
@Heineken tak já myslím, že pokud na to finančně máš, tak proč do toho nejít
Třeba to bude z části takový hnací motor ![]()
- Citovat
- Upravit
@Knihomyš říkáš to správně, na všech veřejnoprávních VŠ je to obdobně, ještě bych dodala, že nezáleží na tom, že jsi např. už nějakou VŠ úspěšně absolvovala, to na placení nemá vliv. Vliv mají pouze neúspěšně ukončená studia, která se ti vlastně odečítají od řádné doby studia na novém oboru. Za to jsou potom pořádný pálky, obvykle tak 2.000 za měsíc a platí se i za prázdniny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eironil to tě teda i tvou kamarádku obdivuju. Já dělám kombinovaně postgraduál a musím se neustále pozvbuzovat, že to musím vydržet, že už to mám za pár.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Knihomyš Díky za radu, moc jsem tohle nestudovala jak to je, ale jak vidím, měla bych ještě na nějaké věci mrknout, popřípadě se zeptat přímo na škole, někde se dá platit formou vícero splátek a pod. Takže snad cca 25 tisíc nějak sesmolím ![]()
Jinak věřím, že starší jsou větší držáci než mlaďoši, taky chci jít s odhodláním a snad vydrží ![]()
Koukala jsem po nějaké ekonomce v Praze nebo Podnikatelské s Managamentem, tak uvidím co s toho bude ![]()
- Citovat
- Upravit
@kalie Jj člověk se musí uklidňovat, že to jednou bude za ním
Kupodivu v prvních měsících, co jsem školu dodělala, jsem se vyloženě nudila, najednou to bylo hodně divný, mít volné večery… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eironil Je fakt, že i ten stres je jakýmsi hnacím motorem, pokud je v nějaké přijatelné intenzitě. Já bych se asi taky nakonec nudila, kdybych už nic neměla. Já právě, ač je to stresující s tím studiem na RD, tak bych nějakou formu studia doporučila každé mamině na RD. Nemůžu si pomoct a nechci se určitě nikoho dotknout, ale ty ženský, co se věnují jen té domácnosti a nedělají nic pro sebe na RD, mi přijdou tak nějak mimo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kalie Jj je to fakt, je to sice stres, ale vlastně i relax, dělat něco jiného
Teď jsem taky šla aspoň na dvě noci v měsíci do práce, abych nezakrněla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kalie To máš určitě pravdu, taky moc nechápu maminy, které když mají první dítě už po roce přemýšlejí nad druhým, a to některé jen kvůli tomu aby jim to vyšlo na konec první mateřské a hned do druhé
cca při nejlepším 6 let doma…mě by asi šlehlo…ale to je samo každého věc a pokud člověk má tu motivaci v sobě, tak by měl jít studovat, přinejlepším aspoň rekvalifikace či nějaký jazyk oprášit ![]()
- Citovat
- Upravit
@kalie noo… když je mládě úplně malý, tak je to super. Ale teď jedu 4. rok (čtyřletý obor), asi to budu muset rozložit a využít ten +1 a mimo si teda připadám těžce. 3 roky jsou ideál ![]()
Je fakt, že hlídání mám jen na návštěvy školy a zkoušek, takže nic moc, ač se chlap samozřejmě snaží pomoct.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MedunkaJana Ono vlastně mateřská je nejlepším momentem na studium
A máš pravdu, mně by hráblo být takovou dobu doma. Ale je fakt, že ne vždy to jde. Důležitá je ta rodina, bez té bych to teda nedala. Tak když to máš, jdi do toho, držím palce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janet9 známá si dodělala maturitu v šestačtyřiceti a sakra to mělo cenu.. takže neváhej a koukej zabojovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PetraNav píše:
Je mi 37 a jdu do toho. Od září nastupuji dálkově na SŠ, obor Veřejnosprávní činnost. Škola je každý pátek od 14:40 do cca 20:30 hod. Mám strach hlavně z angličtiny, protože se z ní bude maturovat a já neumím ani žbebtnout… Ale od února jsem si zaplatila kurz pro začátečníky a tak alespoň nějaké ty základy mít budu. Taky mám doma syna, který mi s AJ trochu pomůže. On taky od září nastupuje na SŠ. Prosím, držte mi pěsti, moc bych to chtěla dokázat! Všem svým spolubojovníkům fandím a přeji, ať dosáhneme cíle
Dobrý den, můžu se zeptat, jak jste dopadla? jestli jste dostudovala? právě se chystám si podat přihlášku, tak mě zajímá, jak to kdo dotáhl, přeci jen je to starší příspěvek, takže zkušenosti…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
ja napisu anonymne, omlouvam se.
Me je 36, ze skoly jsem musela odejit rok pred maturitou a porad si rikam, ze si ji dodelam, ale vzdyt me bude 41a co pak? Kdo me nekam vezme, kdyz u nas kde ziji stejne prace neni.
Rika se, ze vzdelani je hodne, ja ale chytra jsem, umim ctyri jazyky a stve me, ze car papiru je tak moc dulezity.
Nekdo ma totiz vzdelani, ale neumi vubec nic.ANONYMKA píše: Více
A ty 4 jazyky to mas co čeština slovenština polština a angličtina?
- Citovat
- Upravit