Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
S tím mám taky zkušenost. Dostala jsem menstruaci v 10 letech a i když mi mamka vysvětlovala, jak správně nasadit vložku atd. neustále jsem protékala. Doma, ve škole, přes noc. Je pravda, že jsem to měla opravdu velmi velmi silné. Ale určitě na to má vliv, jak často si vložky mění a jaké má spodní prádlo. Ideální je „co největší“. A jak tady už radí, zkusila bych taky menstruační kalhotky, ale s nimi osobní zkušenost nemám ![]()
@Hobitka Jojo, přesně, stahovací kalhotky, ty jsem měla taky a perfekt, vložka se ani nehla. Teď jsem je kupovala nevlastní dceři (12let), taky v noci měla nehody. Když jsem začínala menstruovat já, mamka mi doporučovala ty klasický modrý trencle, co byly na tělocvik
Ale to bylo ještě za komoušů ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den, moje dcera začala menstruovat ve 13 letech a bylo to loni v červenci, takže více jak půl roku. Má to cca pravidelně, ale problém je ten že stále protéká.. Asi 10× jsem ji říkala jak vložku dát správně na spodni prádlo.. vložky nosí, ale vždy někde u okraje nebo ze zadu, ze předu poteče.. nyní je jí 14.
Co dál?
Než byly vložka s křídelky, tak se to stávalo dost často, at si koupí pořádné vložky s křidélky a na stranách protékat nebude. Jestli vzadu tak dát ještě jednu vložku do zadu. Taky někdy proteču v noci, tampony nenosím a tam se to blbě vychytává..
Zeny, mam stejny problem, vlozka proste na zacatku i na konci spinava, nekdy i mimo
jenze ja jsem na rozdil od slecny v porodnici, jiny vlozky nemuzu, kalhotky mam ty sitovany. Doma pouzivam jen kalisek, vložku jsem mela naposledy pred 17 lety a prave z tohoto duvodu jsem sla okamzite na tampony. Co s tim?
![]()
@Anonymní píše:
Zeny, mam stejny problem, vlozka proste na zacatku i na konci spinava, nekdy i mimojenze ja jsem na rozdil od slecny v porodnici, jiny vlozky nemuzu, kalhotky mam ty sitovany. Doma pouzivam jen kalisek, vložku jsem mela naposledy pred 17 lety a prave z tohoto duvodu jsem sla okamzite na tampony. Co s tim?
![]()
nam davali v porodnici dve vlozky za sebou a do postele jednorazovou podlozku
@Anonymní píše:
Zeny, mam stejny problem, vlozka proste na zacatku i na konci spinava, nekdy i mimojenze ja jsem na rozdil od slecny v porodnici, jiny vlozky nemuzu, kalhotky mam ty sitovany. Doma pouzivam jen kalisek, vložku jsem mela naposledy pred 17 lety a prave z tohoto duvodu jsem sla okamzite na tampony. Co s tim?
![]()
Dvě vložky najednou, dává si to tak skoro každá, mě to i v porodnici sestřičky doporučovaly, že jen s jednou každá proteče.
@Anonymní píše:
Dobrý den, moje dcera začala menstruovat ve 13 letech a bylo to loni v červenci, takže více jak půl roku. Má to cca pravidelně, ale problém je ten že stále protéká.. Asi 10× jsem ji říkala jak vložku dát správně na spodni prádlo.. vložky nosí, ale vždy někde u okraje nebo ze zadu, ze předu poteče.. nyní je jí 14.
Co dál?
Menstruační kalhotky a k nim třeba látkovou vložku. Tak to řeším já ve dnech nejsilnější menses
Základem jsou kvalitní vložky s křidélky, pro silnou menstruaci, já kupovala dceram ty na noc. A gaťky, co sedí na těle tak, že se ani nehnou.
V porodnici jsem hlavně ze začátku měla vložky tři (jedna víc vepředu, druhá posunutí víc dozadu a třetí na to doprostřed) spotřeba tedy větší, ale za ten pocit čistoty mi to stálo. Po pár dnech už stačila jedna. Taky záleží na velikosti vložek, Batist byly větší a širší než Samu.
Napadlo mě co kdyby pořád používala takové ty hodně dlouhé jako jsou na noc? A nebo jak tu padl ten nápad zkusit menstruační kalhotky? Osobní zkušenost nemám ale myslím si že pro mladé holky by to nemuselo být špatné ![]()
Po porodu jsem měla nacpané 3 normální vložky najednou nebo nějakou maxi, která byla opravdu hooodně velká. Takže dej si jich víc a vydrž, je to otravné, ale nutné. ![]()
Nám v porodnici říkali, že si to nemáme přecpávat a chodit se prostě pravidelně umývat umývat a umývat. Maximálně na noc jsem si dávala dvě a pod sebe tu dětskou podložku na přebalování. Dávali nám je i v porodnici.
Jinak se dělají různé velikosti, ale na bych už teď volila ty, které se dají přilepit na kalhotky. Protože jsem vždy udělala pár kroků a vložka mi sjela až na záda
neustále jsem si ji všude v porodnici musela upravovat.
Samu midi jsou po porodu nejlepší, pokud máš ty krátké, tak určitě tři a vyrobit z nich dlouhou. K tomu pod sebe podložku, tu ti dají určitě v každé porodnici, my je měli volně na chodbě.