Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den,
Už je to několik let, co jsem měla první menstruaci. A i přesto, že jsem vše vychytala a už neprotékám, vždycky proteču u části špinění z důvodu, že se mi slipovka vždycky prohne. Není nějaké řešení, jak tomu zabránit? Existují slipovky s ouškama, jako mají normální vložky nebo o něco širší? Budu ráda za jakoukoliv radu.
Taky se rovnou zeptám, zda je normální, když mi menstruační cyklus trvá 9-10 dní, s tím že 4 dny je to normální a zbytek je právě to špinění.
@VannyVan píše: Více
Tak o takových slipových vložkách nevím, že by se vyráběly…
Ale v takových případech si můžeš dávat nebo se teda spíš jistit před případným protečením, ultra tenkou vložkou s křidélky. Já třeba používám Always sensitive ultra. Za ten klid a jistotu ti to zkrátka stojí… ![]()
Jinak bych řekla, že cyklus máš normální. Je to individuální, takže to má každá z nás trochu jinak. ![]()
@VannyVan O slipovkách s křidýlky vím jen o látkových, kupovala jsem na Fleru - dají se sehnat s nepromokavou vrstvou i bez jen na opravdu malé špinění.
No a cyklus cca 9 dní - jako hlavní je asi pravidelnost, ale nejsem si jistá, jestli to nemůže značit třeba chybějící železo nebo tak něco. Já jsem něco takového kdysi řešila, jenže už jsem toho na gyndě řešila tolik, že už si to zas tak přesně nepamatuju.
Já mám slipovky s křídélky, ale látkové. Na tvůj případ bych to řešila menstruačními kalhotkami.
Tri nas taky ucili; ale rekli, ze uz jen jednu, jinak se to zapari, mam prave hodne vetrat.