Má hodně hraček

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6381
30.3.24 14:57

Ty jo, takových hraček a věcí. Musíte mít obrovský prostory.
Já mám věkově stejné složení dětí, s tím rozdílem, že nejsou na tvoření.
Mají spoustu Lega Dupla a obrovskou Ikea plastovou krabici lego kolejí. A menší množství way to play silnice plus autíčka.
Nějaký modelíny, věci na kreslení a každej jednoho plyšáka. Tím to končíme s hračkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15278
30.3.24 15:38
@Anonymní píše: Více

Není moc co radit, proste se toho postupně zbavovat.. Mám dceru 9let a jsme na tom s hrackama podobně, plyšáky, panenky, lego, hry, kreslení, tvoření, domečky, kostýmy, vseho hrozně moc.. Zatím se nechce ničeho vzdát, teď k tomu přibývá vyšívání, hackovaní a ještě nosí domu výrobky z keramiky. :lol: Keramikou občas podarujeme babicky, tetičky, jiné výrobky a obrázky se snažím redukovat a vyhazovat když není doma..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22560
30.3.24 15:59

10m2 pro 2 deti je hodne malo. To mi, jak kluci byli vetsi, tak jsme pracovnu zrusili a udelali z ni 2.detsky pokoj. Takze ma kazdy svuj pidi pokojicek. Ani se nedivim, ze ti nejde srovnat veci 2 deti do 10metru. Kdyz jste s manzelem minimalisti, tak potrebujete pracovnu? Pracovni kout muze byt v obyvaku ci v loznici. Ulozne prostory jde take treba pronajmout ci koupit, coz by take mohlo byt reseni. Jako tridit veci clovek musi ikdyz ma vetsi ulozne prostory, ale zas toto je fakt malinky prostor, co maji tve holky k dispozici, tak je itazka, hestli ti fakt jde. Ja vyrobky a vykresy ruzne tridim, presouvam, vyhazuji. Neco jde do krabice a do garaze. Plysaky jsme taky vytridili a velkou tasku odnesli do skolky. Nejake hracky treba odnesu na pisek, co mame kousek od bytovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.24 19:01

@peta81 mě by zajímalo, co za hračky nebylo? Jsem 87.ročník, měla jsem přes 20 barbínek, měla jsem kuchyňku, česací hlavu, miminko o velikosti 62, panenky, plyšáky, mončičáky, česací gumové koníky, walkman, diskman, stolní hry a autodráhu s bráchou, klasický počítač od mých 6let, Atari k televizi dříve…a těch krásných panenek a miminek, co dcera podědila po starších generacích babiček…

• Citovat
  • Upravit
6004
30.3.24 19:12

No holky už jsou dost velké. Prostě to musíte vytřídit spolu.
My máme pravidlo : 1 nová hračka za 2 staré….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.24 19:20

@Dollorres to je fakt maličko. 4letá dcera má noční stolek na drobnosti, korunky, šperky, pak má truhlu plyšáků, hodně jich má jako suvenýry z výletů, pak má plnou skříň panenek a příslušenství a hodně puzzliků, houpacího koně, holčičí Tatru, podtýlku pro panenky, bazenek s balónky, kočárky, kosmetický stolek, pak má vestavbu na oblečení, má tam i malířské potřeby a různé tvoření a už schované stavebnice dupla, kterých měla asi 8 sad a má i vestavěnou knihovnu, kde má lego, stavebnice, Albi knížky, pohádkové knížky, sešity s úkolama, doktora, zubaře,…pak má v pokoji stolek a 2 židle, někdy i postavený stan…v obýváku má kuchyňku a ortopedické koberečky…Pokoj si umí dcera uklidit, ale taky umí roztahat panenky a hrát si s nimi na nemocnici, na karneval, na divadlo…miminko má několik krabic hraček a postupně sundáváme z půdy a nabízíme, do čeho doroste,… :-)

• Citovat
  • Upravit
6381
30.3.24 19:42

Tím, že mám krátkovlasé kluky, tak odpadají šperky, sponky, gumičky i když oba mají hodinky a řetízek.
Větší auta jako tatra, bagry aj. jsou na malé zahrádce. Sportovní vybavení je v zahradním domečku.
Knihy mají v knihovně, která je pro všechny. Tam mají i 3 společenské hry.
Já jsem tedy trochu nemocná v tom, že jsem zvyklá na určitou estetiku svého bydlení a ty barevné hračky mi to narušují, neladí to. A mám s tím opravdu vnitřní problém.
Stejně tak, nezvládám vícero roztahaných hraček.
Ono je totiž strašně důležitý si uvědomit, co vlastně člověk chce. Doma se musí cítit dobře.
Není to tak dávno, kdy jsem do skupiny na FB věnující se inspiraci dětskými pokojíky vložila naše pokoje od profíka s nábytkem na míru a dozvěděla jsem se, že je pro některé příliš studené, nedětské a že jim tam chybí barvy a hračky. A na druhé straně poklony, jak je to čistý, moderní a snadno udržovatelný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
30.3.24 19:47
@Dollorres píše: Více

Jenom 3 stolní hry? To máš mimina? :think: popravdě podle toho tvého popisu mi to u vás přijde jak studený odchov.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.3.24 19:49

@Dollorres manžel holkám vyrobil nábytek na míru, tak se to dobře udržuje…ale ty panenky, kostýmy, čelenky, sukýnky starší potřebuje😊 sportovní vybavení jsem nejmenovala, protože to nemá starší v pokoji, na zahradě pak taky má hřiště, trampolínu, hračky na písek a na zahradu…každá bude mít svůj velký pokoj, zatím jeden obývá starší a druhý pokoj obývám s miminkem :-) manžel spí zatím jinde v domě…

• Citovat
  • Upravit
6381
30.3.24 19:53

Tak to máte prostoru dost, nábytek na míru je za mě velkej pomocník. Takže je to čistě o těch preferencích, včetně toho jak velkou redukci si umíš představit.
U nás to vypadá velmi prázdně, mě se to tak líbí. Na mé některé kamarádky fto působí až nezabydleně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
30.3.24 20:36

Udělala bych ve všem pořádek. Co se rozpadá vyhodit. Plyšáky bych je nechala vytřídit a část bych darovala( zkusila bych IZS apod.). A zbytek bych rozdělila na 4 části. 3 části by byly vždy uložené a 1 v pokoji. Kolovalo by to třeba po 3 měsících. Výkresy a výtvory bych nechala přebrat děti. Co je pro ně významné schovat, zbytek vyhodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí