Má práce mě ničí
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
To vydědění jsem nemyslela něco s majetkem, ale s tím, že mě odkopnou z rodiny a nebudu už její součástí. Poslední dobou jsem hodně přecitlivělá, asi proto, že jsem tady v tom městě sama.
Chci žít samostatně, ale ne v tomhle městě.
Pokud ty žádosti o novou práci neklapnou, tak se odstěhuji. Byt si budu stále platit, abych měla jistotu, kam se vrátit, kdyby něco.
K přítelovy chci být na blízku a navíc je v Praze, takže 2 mouchy jednou ranou. Nechci na něm vyset, prostě chci dělat práci, do které bych se těšila.
Vděčná za matku jsem, ale 2× mi zbytečně zasahovala do mého života.
Sestru si doma nechala klidně do 25 let. Mě je teprve 20 let.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@taDarja Já ve tvém věku už jela na vlastní triko. Jdi dělat prodavačku do supermarketu, nemají tak zlé platy, něco našetři, udělej maturitu a pak se přestěhuj k příteli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@taDarja píše:
To vydědění jsem nemyslela něco s majetkem, ale s tím, že mě odkopnou z rodiny a nebudu už její součástí. Poslední dobou jsem hodně přecitlivělá, asi proto, že jsem tady v tom městě sama.Chci žít samostatně, ale ne v tomhle městě.
Pokud ty žádosti o novou práci neklapnou, tak se odstěhuji. Byt si budu stále platit, abych měla jistotu, kam se vrátit, kdyby něco.K přítelovy chci být na blízku a navíc je v Praze, takže 2 mouchy jednou ranou. Nechci na něm vyset, prostě chci dělat práci, do které bych se těšila.
Vděčná za matku jsem, ale 2× mi zbytečně zasahovala do mého života.
Sestru si doma nechala klidně do 25 let. Mě je teprve 20 let.
S tou maturitou to nevidím dobře, češtinu máš otřesnou.
A byt v Pelhřimově si budeš platit z čeho? ![]()
- Citovat
- Upravit
@taDarja píše:
@smajlik345
Matka má své děti, 2 vlastní. Takže mám 2 starší nevlastní sourozence. Oba se mají lépe. Ve svém dětství si jen vzpomínám, jak jsem hodně žárlila, jak jim kupuje sladkosti nebo hadříky. Ale vždy jsem mlčela, páč mé šestileté já dobře vědělo, že by mělo být vděčné, že má rodinu. Jaké si pamatuji, jak mě s nimi pořád srovnávala. Vím, že nejsem chytrá, ale také vím, že není dobré své děti srovnávat. Adoptovala si mě, protože sestra chtěla mít znova mladší sestru. Před několika lety měli totiž nehodu a jejich 2. dcera to nepřežila, proto mě tu mají… jenže dobře vím, že ke mě nemá TY city, páč jí nepatřím. Kdysi, asi před 2 lety, mi před Vánoci povídala, že jsem jí jedno protože jí nepatřím. Říkala to z důvodu, že jsme jí nepomohli s úklidem, ale my jsme se jí se ségrou právě, že neustále pobízeli, ale ona nás odmítala. Sestře řekla že jí zklamala a mě tamto před tím co jsem vám napsala. Ona mě prostě dokáže přivést k pocitu, že jsem špatná dcera, což pochybuji, nikdy jsem nic zlého neprováděla. Možná ta lenost, ale to byla i sestra a přesto jí tyhle věci nijak nevytýkala. Ano, všimla jsem si té nerovnováhy, jak se k nám matka má.
Já ty upřímně rozumím. Já tohle hodnocení - ty jsi míň než druzí. Jsem měla od matky svého otce (pro mě to babka není a nikdy nebyla)
A taky od své biologické matky (a mám). Dodneška mi říká, že jsem nula nic nedokážu, moje dětí (které ještě nejsou) hlídat nebude a nebo je bude proti mě štvát…no je toho hodně, možná i na jednu knihu ![]()
V co nejkratší době se odstěhuj k přítelovi, tady ten byt pust. Stejně na něj nebudeš mít peníze a jestli se s přítelem rozejdete což se může stát. Tak aby jsi se mohla vrátit zpět do města kde budeš mít byt, budeš muset mít zaměstnaní a budeš mít či ne?
Lepší jít do Prahy k příteli, tam je si myslím pracovních možnosti spousta a upřímně prodavačka v knihkupectví by jsi tam dělat mohla..Tam nějaké knihkupectví, kde budou hledat práci najdeš.
Možná si najít volné místa na internetu a jít osobně se poptat co a jak a donést životopis.
A do budoucna možná psychoterapie. Není to nic špatného za co by jsi se musela stydět a srovnáš si v hlavě myšlenky, taky nad tím přemyšlím.
Taky u přítele budeš mít více času a budeš klidnější, takže se ty psychika srovná a češtinu dáš. I když tady píšeš s chybami (což tedy tvrdí ostatní, já to neřeším) tak u didaktického testu to až tak nevadí - jsou tam sice najdi ve větě chybu a podobně, ale takových otázek je minimum
- Citovat
- Upravit
@prokr píše:
Zakladatelko podle toho co a jak píšeš jsi prostě natolik inteligenčně a i jinak slabá, že je to s Tebou na hraně schopnosti jakékoliv samostatné existence. …měla bys být mamce vděčná. Taky Tě mohla s nástupem Tvojí dospělosti tzv. „hodit do vody a plav“.
Přestaň vymýšlet blbosti s pracovními pozicemi na které nemáš nejmenší šanci dosáhnout, postav se nohama na zem a podle toho se zařizuj dál.
Už jsi tady měla jednu diskuzi na podobné téma…a ne opravdu ne.. s Tvými schopnostmi, úrovní znalostí, IQ a ne/vzděláním na pozici knihovnice, knihkupce a jiné podobné nemáš šanci dosáhnout i kdyby jsi o tom snila 100× denně
Toto je ale strašne nechutný výlev, do očí by si to mal/a odvahu niekomu povedať? Na to chodíš na diskusie na internete? A ten anonymný príspevok v 21:30 je tiež pravdepodobne od teba, obsah je skoro rovnaký, len je tam akurát pridané „jasný dement“
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@taDarja tvůj cit pro ČJ je opravdu slabý, ale pokud bys maturitu udělala, tak by ti to mohlo hodně pomoci. Opravdu máš hodně gramatických i stylistckych chyb. Vyjadřování je taky slabé. Čti knihy. Ale viděla jsem i horší a maturitu mají.
Pokud máš nějaké sny, tak je neříkej, poněvadž pro tebe je opravdu těžké jich dosáhnout. Matku tím popuzuješ.
Nemusíš byt v kuchyni kde jsi. V kuchyni můžeš být i jinde. A inzerátů na kuchaře je dost. To mně vrtá hlavou, proč si nenajdeš místo, na které máš vzdělání. Vím, že to dělat nechceš, ale tohle je fakt hrůza co děláš a jde to dělat i jinak. Co třeba příbuzný obor-servirka?
Na přítele nespoléhej, jste spolu chvíli, sice ho neznám, nevím jaky máte vztah, ale aby to nebylo ještě horší.
Možná by nebylo špatné nechat si udělat profesní profil, není to úplně levné, ale mohlo by ti to ukázat cestu. Taky by ti to hodně napovědělo, jak na tom jsi. Tvé silné a slabé stránky. Tyhle profily nemají za účel tě zadupat do země, ale poznat samu sebe, včetně rady co se sebou.
Máš o sobě poměrně vysoké mínění, které by ti měl někdo potvrdit, nebo vyvrátit. Grafika je těžký obor. Zahrnuje různé technologie, které je nutné pochopit a naučit se je. A hlavně je využívat. Navíc, jak chceš graficky něco tvořit a fungovat, když tam je rodný jazyk opravdu zapotřebí.
Jsou lidé, kteří mají VŠ vzdělání a hrubky píší pořád, ale tam jde alespoň znát o čem ten člověk píše. Což není úplně tvůj případ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@taDarja každopádně není úplně obvyklé studovat dvě SŠ, pokud jsi navíc jednu úspěšně nedokončila. To matku chápu, ze tohle finančně podporovat nechce. Navíc, kdyz v tobě ten potenciál nevidí.
To ostatní je mi opravdu a upřímně líto. Nemáš to jednoduché.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nesváděj věci na mámu, pokud ti tenhle život vadí, tak se odstěhuj kam chceš a zařiď se podle svýho, jsi dospělá… ale na druhou stranu, sice na rodiče nadáváš, ale co bys dělala, kdyby ti nezařídía tu práci a bydlení? Ať je to jak chce, maturitu jsi 2× nezvládla a do 3 pokusu je daleko, že to bylo o 1 bod nikoho nezajímá, buď ji máš nebo nemáš
a jít na další střední když i tahle ti dělá potíže? Jak to chceš zvládat dohromady s prací? Ono to není zas tak jednoduchý jak si myslíš a i když jdou na to rodiče špatným způsobem, myslí alespoň prakticky, to bys měla začít taky, jen směrem, který by tě víc bavil, zamakat, dodělat maturitu a hledat práci v místě, kde bys chtěla být a nedělat si vzdušný zámky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No a kdyz jsi z Pelhrimova a pritel zije v Praze, jak casto se vidate? Jak dlouho se znate? Vi o tom, ze zvazujes spolecne bydleni?
Ta prace co děláš je tedy priserna. Vstavat ve 4 rano by me zabilo.
Nemohla by sis najit treba praci v kuchyni anebo praci servirky v Praze a pro zacatek jit nekam do spolubydleni? Financne by sis nepohorsila. Mela bys i vic casu poznavat pritele, nebo i moznosti si najit jineho, nebo casem zas jinou praci..Tak co pises ses v pasti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vzala bych to čistě prakticky, neber to jako urážky, ale třeba jako pojmenování faktů. Češtinu máš hroznou, ale to já taky a někam jsem to dotáhla, ovšem ne v oboru kde je znalost jazyka nejdůležitějším aspektem. Co si najít jiný obor? Jsi vyučená kuchařka, proč tě ten obor tak nebaví? Děláš v závodní jídelně a k ničemu tě nepustí, asi nejsi dobrá kuchařka, nic jsi nepředvedla, proč by měli věřit že máš talent? Protože tam chodíš otrávená a naštvaná? Zamýšlí se nad sebou. Že ti matka zkazila život? Podívej se na to z její strany, adoptovala dítě, dala mu lásku, čas a i peníze. Umožnila vyučit se, našla ti práci, být, který ti pomohla zvelebit. Co bys od ní ještě chtěla? Dost děti od svých rodičů nedostane nic a to jsou biologičtí. Matku chápu, že chce ať se postavíš na vlastní nohy a přestaneš žít ve snech. To že tě potřebuje mít pod dohledem a kontrolou také o něčem vypovídá.
Chceš žít jinak? Tak pro to místo toho fňukání něco udělej. Najdi si práci v restauraci v Praze, spoustu podniků nabízí i ubytování, restaurace platí slušně i pomocným kuchařům, lépe ne závodní kuchyně. Teď je poptávka, snaž se, uč se, ukaž že máš zájem, buď pokorná. Pokora ti chybí, to je poznat na první pohled.
Můžeš vařit, vydělat si ne o, bydlet v Praze, dodělat si maturitu, být s přítelem. Až budeš mít maturitu, stálou práci a nějaké úspory, potom můžeš vymýšlet kraviny.
Kolik si myslíš že dostaneš jako prodávačka knih? 30tis. hrubého, 35? Na plný úvazek.
Kuchař v Praze pod 50tis. nejde, to by ani nevstal z postele. Kdybys umělá vařit a právě tě bavila, můžeš to dotáhnout na hlavní kuchařku nebo šéfkuchařku a ty už mají jiné peníze. Ale je to dřina, má druhou stranu je to jeden z oboru kde to můžeš někam dotáhnout poměrně rychle a už v mladém věku vydělávat slušné peníze.
Místo toho jak jsi negativní, zkus vidět i ty hezké veci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@prokr Dobrý den,
anonymita vám byla zrušena. Anonymita neslouží pro vyjádření svého názoru.
Děkuji za pochopení a přeji krásný den
Diana ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Battlehoe píše:
Toto je ale strašne nechutný výlev, do očí by si to mal/a odvahu niekomu povedať? Na to chodíš na diskusie na internete? A ten anonymný príspevok v 21:30 je tiež pravdepodobne od teba, obsah je skoro rovnaký, len je tam akurát pridané „jasný dement“
Dobrý odhad ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@prokr To je ta, co chce být knihovnice? Jako jo, proč ne. Maturitu, VŠ a trada hledat místo. Házet vinu za svou nespokojenost na okolí je lehké. Pracovní smlouvu za ní nikdo nepodepsal. A kdyby chtěla, klidně se odstěhuje třeba do Austrálie. A nikdo ji v tom nemůže zabránit.
Historka o tom, jak je malá a tak ji všichni přehlížejí, je fakt směšná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smajlik345 píše:
Já ty upřímně rozumím. Já tohle hodnocení - ty jsi míň než druzí. Jsem měla od matky svého otce (pro mě to babka není a nikdy nebyla)
A taky od své biologické matky (a mám). Dodneška mi říká, že jsem nula nic nedokážu, moje dětí (které ještě nejsou) hlídat nebude a nebo je bude proti mě štvát…no je toho hodně, možná i na jednu knihu
V co nejkratší době se odstěhuj k přítelovi, tady ten byt pust. Stejně na něj nebudeš mít peníze a jestli se s přítelem rozejdete což se může stát. Tak aby jsi se mohla vrátit zpět do města kde budeš mít byt, budeš muset mít zaměstnaní a budeš mít či ne?
Lepší jít do Prahy k příteli, tam je si myslím pracovních možnosti spousta a upřímně prodavačka v knihkupectví by jsi tam dělat mohla..Tam nějaké knihkupectví, kde budou hledat práci najdeš.
Možná si najít volné místa na internetu a jít osobně se poptat co a jak a donést životopis.
A do budoucna možná psychoterapie. Není to nic špatného za co by jsi se musela stydět a srovnáš si v hlavě myšlenky, taky nad tím přemyšlím.
Taky u přítele budeš mít více času a budeš klidnější, takže se ty psychika srovná a češtinu dáš. I když tady píšeš s chybami (což tedy tvrdí ostatní, já to neřeším) tak u didaktického testu to až tak nevadí - jsou tam sice najdi ve větě chybu a podobně, ale takových otázek je minimum
Tak nějak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Big boss Jistě hledají kuchaře. Ale kuchaře, který něco umí. Ne čerstvě vyučenou holku. Umíš si představit tu paseku, co by nadělala v jakékoliv restauraci? Každý solidní kuchař by se z ní oběsil. Normální kuchaři začínali všichni stejně - loupat brambory, cibuli, krájet zeleninu. Jo, až bude mít za sebou nějaké roky v kuchyni, tak jo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit