Má svou hlavu...

96
25.9.15 22:18

Má svou hlavu...

Poraďte,
jak trestat, netrestat, vysvětlovat, nevysvětlovat 20měs. dítěti, že má např zastavit nebo nemá někam/na něco sahat, lizt někam, atd… Už jsem u konce svých možnosti… Nejdřív jsme zkoušeli po dobrém i formou zábavy, nepomohlo. Tak jsem si říkala, však se poučíš až např spadneš nebo si skřípneš prsty… Ne ona jde a udělá to znova a znova a znova… Dobře když už to nešlo ani touhle metodou, tak jsme začali plácat… No už jsem vzdala i to, protože malá vi, že dostane, ale co kdyby to náhodou šlo. Dam příklad… Vyleze na lavičku, sedí sedí, pak udělá kuk a stoji, hounuti nezabralo, spíš hodila pohled jako - ha ha jen si vstaň. Podruhy jsem houkla a vstala, to si sedla, tak jsem si sedla taky. Lup a už stála. Tak jsem houkla, šla ji sundat, chvíli dělala, že si hraje na písku a jak viděla, že už nejsem tak ve střehu… Šup na lavičku :zed: Minule to byl zas sporák. Otočila knoflikem, moc dobře ví, že nesmí, dostala za to kolikrát, a koukala na mě co bude. Dostala přes ruku, chvilku dělala že brečí a pak to šla zkusit znova, tohle snad 5× než ji to přestalo bavit. Jste na tom někdo podobně? Co byste dělali? A to nemluvím o tom, že pud sebezachovy je pro malou cizí pojem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Silwinka87
25.9.15 22:25
@Nickylinka píše:
Poraďte,
jak trestat, netrestat, vysvětlovat, nevysvětlovat 20měs. dítěti, že má např zastavit nebo nemá někam/na něco sahat, lizt někam, atd… Už jsem u konce svých možnosti… Nejdřív jsme zkoušeli po dobrém i formou zábavy, nepomohlo. Tak jsem si říkala, však se poučíš až např spadneš nebo si skřípneš prsty… Ne ona jde a udělá to znova a znova a znova… Dobře když už to nešlo ani touhle metodou, tak jsme začali plácat… No už jsem vzdala i to, protože malá vi, že dostane, ale co kdyby to náhodou šlo. Dam příklad… Vyleze na lavičku, sedí sedí, pak udělá kuk a stoji, hounuti nezabralo, spíš hodila pohled jako - ha ha jen si vstaň. Podruhy jsem houkla a vstala, to si sedla, tak jsem si sedla taky. Lup a už stála. Tak jsem houkla, šla ji sundat, chvíli dělala, že si hraje na písku a jak viděla, že už nejsem tak ve střehu… Šup na lavičku :zed: Minule to byl zas sporák. Otočila knoflikem, moc dobře ví, že nesmí, dostala za to kolikrát, a koukala na mě co bude. Dostala přes ruku, chvilku dělala že brečí a pak to šla zkusit znova, tohle snad 5× než ji to přestalo bavit. Jste na tom někdo podobně? Co byste dělali? A to nemluvím o tom, že pud sebezachovy je pro malou cizí pojem :nevim:

Ahoj :mavam: Mám doma to samé kvítko, jako ty..Nezbývá než vysvětlovat, vysvětlovat, vysvětlovat, být důsledná..Vím, že je tp na blázinec..Já si myslela, že náš malý byl živel, ale co předvádí naše malá, to je kolikrát na blázinec :mrgreen:
Každopádně mě zajímá, co kdo poradí.. :D

• Citovat
  • Upravit
Billi

Lezeš na lavičku, i když nemáš? Fajn, neposlechneš, jdeme domů.
Otáčíš konflíkem? Nebudeš v kuchni. Buď zamknu kuchyň (u nás jde), nebo jdeme jinam a do kuchyně nepustím. U nás je 3× a dost.
EDIT: Nevysvětluju do zblbnutí, ale 2× vysvětlím a pokud nepomůže zabráním v nežádoucím chování.

Příspěvek upraven 25.09.15 v 22:26

• Citovat
  • Upravit
96

Jen pro doplnění, ona opravdu kolikrát podá takovej hereckého výkon, že je to na Oscara. Brečí brečí, šup a o kus dal už přemýšlí coby kde vyvedla :cert: minule jsem se pomalu otáčela a vidím jak si klekla, pak lehla na břicho a když už jsem byla dosti otočená, tak začala řvát jak tur, jako že spadla :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
25.9.15 22:27

Sporák je v současnosti synův favorit. Doma, na návštěvách, všude. Nepomáhá nic. Jinak moc neporadim. Syn je docela podobný tvé dceři, já s nim ale nějak moc neexperimentuju, az tak nezkousim, co zabere. Když běží k rybníků s kachnama a já jsem za nim, zavolam jen Stůj a jsem vždy v šoku, ze opravdu zastaví. Možná zkus jednodušší pokyny? Ale myslím, ze bude jen lip a lip. Já pozorují velký skoky kupředu poslední dva měsíce. Předtím to byl des, vztek a ignorance z jeho strany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
25.9.15 22:28

@Nickylinka jo to mám doma taky a ještě u toho ječí áááúú..
Posílám foto z dnešního rána..A to jsem šla jen na záchod :zed:

Příspěvek upraven 25.09.15 v 22:31

• Citovat
  • Upravit
Billi
25.9.15 22:29

@Nickylinka mně kluk mlátil hlavou do topení, když jsem mu něco nedovolila. Za čas pochopil, že tudy cesta nevede.
Taky pomáhá, když se vzteká, tak vylifrovat na samotku, aby neměl publikum. Prvních pár pokusů to bylo několik desítek minut vzteku a řevu (to jsem za ním tu a tam zašla, abych zjistila situaci), pak se to začalo lepšit.

• Citovat
  • Upravit
96
25.9.15 22:32
@Billi píše:
Lezeš na lavičku, i když nemáš? Fajn, neposlechneš, jdeme domů.
Otáčíš konflíkem? Nebudeš v kuchni. Buď zamknu kuchyň (u nás jde), nebo jdeme jinam a do kuchyně nepustím. U nás je 3× a dost.

Tak o to 3× a dost se snažím taky, ale uvařit musím… No většinou pryč jdeme nebo se ji snažím zabavit jinak, popř jinde, ale stejně do 2 minut vymyslí nějakou ptakovinu :zed: nejvíc mě štve, že zařvu stůj a nic… Běží… Kolikrát nevím jestli je do toho co dělá tak zabraná, že nevnímá (to by měla po tatinkoj :mrgreen: ) nebo slyšet nechce. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
25.9.15 22:34

Mám doma to stejné v bledě modrém. Moje nejčastější věta, když upim z posledních sil, je „proč mě vůbec neposloucháš, proč ti to musím všechno říkat stokrát“. U nás nezabírá nic, jen když s ní začnu dělat blbiny, vyzvednu nad hlavu, drzim přes rameno za nohy, že z ní to zlobení vytřepu, nebo vylechtám, to se většinou začne smát a je po všem, ale to samozřejmě nejde vždy a všude a ne vždy mám na tohle náladu, když už je to za den stopadesátý případ. Za placnutí na zadek se vzteká ještě víc a když zvýším hlas nebo jen vyslovím zákaz čehokoli, chytá ji amok a hysterický pláč. Vysvětlování nic, to je jak kdyby byla hluchá :) tak snad tě aspoň uklidní, že v tom nejsi sama :mrgreen:

Edit. Napsala jsem to zmateně :) zapomněla jsem dodat, že se malá začne jako bonus okamžitě vztekat a nezabírá lautr nic, ignorace, po dobrým, po zlým…

Příspěvek upraven 25.09.15 v 22:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
25.9.15 22:36
@Billi píše:
@Nickylinka mně kluk mlátil hlavou do topení, když jsem mu něco nedovolila. Za čas pochopil, že tudy cesta nevede.
Taky pomáhá, když se vzteká, tak vylifrovat na samotku, aby neměl publikum. Prvních pár pokusů to bylo několik desítek minut vzteku a řevu (to jsem za ním tu a tam zašla, abych zjistila situaci), pak se to začalo lepšit.

Náš malý zase mlátil hlavou do zdi atd. U něho prostě neexistovalo ho někam zavřít, když chytl histerák, odešla jsem z místnosti a dělala, že ho nevidím, neslyším..Většinou ale stačilo odvést pozornost na něco jiného s bylo..
U Bětky se taky snažím odvádět pozornost, když se začíná vztekat nebo zlobí, ale ona za chvilku stejně jde a dělá to zase.. Řekla bych, že holčičky jsou takové vyčůranější.. :lol:

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
25.9.15 22:38
@Janha píše:
Mám doma to stejné v bledě modrém. Moje nejčastější věta, když upim z posledních sil, je „proč mě vůbec neposloucháš, proč ti to musím všechno říkat stokrát“. U nás nezabírá nic, jen když s ní začnu dělat blbiny, vyzvednu nad hlavu, drzim přes rameno za nohy, že z ní to zlobení vytřepu, nebo vylechtám, to se většinou začne smát a je po všem, ale to samozřejmě nejde vždy a všude a ne vždy mám na tohle náladu, když už je to za den stopadesátý případ. Za placnutí na zadek se vzteká ještě víc a když zvýším hlas nebo jen vyslovím zákaz čehokoli, chytá ji amok a hysterický pláč. Vysvětlování nic, to je jak kdyby byla hluchá :) tak snad tě aspoň uklidní, že v tom nejsi sama :mrgreen:

Jo, další taková a zase holka :lol:

• Citovat
  • Upravit
96
25.9.15 22:40
@Billi píše:

Nejhorší, že ona se právě nevzteká, to přišla na to, že se s ní nikdo jako nebaví a je odnesena do obyvaku např. Takže když něco chce, tak nafoukne tváře, ruce za žádá, hodí pohled vraha a dumá co by provedla, aby mi to jako vrátila :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
25.9.15 22:43
@Silwinka87 píše:
Jo, další taková a zase holka :lol:

Furt si říkám, že z toho vyroste, ale nic, tohle dělá už přes rok a jediné v čem je to jiné, už mluví a kecá mi do toho věty typu „mamko, to neříkej, mamko, nedělej to“ a vrchol „mamko, nedívej se teď“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
25.9.15 22:48

Ale každopádně se mi ulevilo, že s tím v podstatě moc neudelam. Švagrovci maj kluka, a ten poslechne skoro na slovo, teda pokud se nechytne tej naší malej :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
25.9.15 22:55
@Nickylinka píše:
Ale každopádně se mi ulevilo, že s tím v podstatě moc neudelam. Švagrovci maj kluka, a ten poslechne skoro na slovo, teda pokud se nechytne tej naší malej :mrgreen:

Hele klid, kamarádka má čítankového a tabulkového syna, správně roste, moja malá je podmírák, jsou mu skoro čtyři a jí jen dušená jídla, sladkosti nezná, pije vodu a neslazeny čaj a na oběd zblajzne pohankovou kaši s bramborem. Poslouchá jak hodinky a tahle kamarádka prostě z principu nemůže nikdy pochopit, co je to mít doma rebelku, která ještě ke všemu nejí a funguje nejspíš na fotosyntézu :mrgreen: o dětech s ní zásadně nemluvím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí