Má svou hlavu...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14062
25.9.15 23:14

Mame doma to same. 19 m. Co ona vymysli mi zustava rozum stat.
Domlouvani, vyhrozovani, placnuti nazabira nic. Pritom je jinak sikovna, krasne uz povida atd. Docela s prehledem zvlada co 2lete dite. Castecne je bez plenek atd.

Bude se bat kravin jako napr. hlasity smich, silne zakaslani to pribehne a bojim. Ale vrha se pod auta. Vylejza kde muze i nemuze.

Jo a jeste dela to, ze kdyz provadi zakazanou vec a my se k ni priblizime, ze ji to jdem prekazit tak nam zacne davat pusinky. Jen nas vidi tak spuli pusu. Obcas se i sama naprasi. Ja varim, ona v obyvaku neco provadi a sama pribehne da pusinku a leti zase zpet.
Kdyz je v bojacne nalade a po ste mi pomoci prisoupnuteho stolku fisher price vyleze na okno, tak si tam stoupne a jak prijdu do mistnosti s pridrzlim kukucem mi posle pusu a jeste s velkym gestem a mlasknutim.

Je silene tvrdohlava a vytrvala. Jeji tatinek je tedy to same. Tak bud z toho vyroste a nebo ji to zustane.

Myslim, ze tady je jedina moznost a to byt vytrvalejsi a urputnejsi v zakazech a vysvetlovani nez dite a ze je to nekdy na provaz.

Hodne pomaha ukazovat. Kdyz mi lezla na stul, tak jsem vzala panenku delala jsem ze si tam panenka hraje a pak jsem ji ze stolu shodila na zem (nenapadne)a delala jsem jako ze jeeeezisiii miminko buuum. Miminko ma bebi. A znovu jsem ji pak po chvilkach pripomnela jestli si pamatuje jak miminko lezlo na stul a udelalo bum. Ted kdyz ji tam vidim drapat. Tak rikam Natalka chce bum, chce bebi? A ona prestane. Tak to budu postupne zkouset u dalsich veci a uvidime zda to bude zabirat dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.9.15 23:34

Moja mala tiez na mna hadzala tou dobou taky ten usmev - mamo, obe predsa vieme, ze si mozem robit co chcem.

Najoblubenejsia cinnost bola doniest stolicku pod otvorene okno a kukat von. Koncilo to pravidelne tak, ze sla stolicka na skrinu, okno sa zavrelo a mala revala. NIC nezaberalo. Len pockat, kym dorastie, a do tej doby schovavat vsetko, co mohla pouzit ‚zakazanym‘ sposobom.

Teraz ma tri, a stale sa strasne vzteka, ked jej nedovolim prizabit sa. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
26.9.15 05:46

@Nickylinka Musíš vydržet a malou hlídat. Dítě nebij, nemá to v tomto věku smysl. Určitě, ať ví, že dělá něco co nemá, ale buď trpělivá. Sama sis ověřila, že žádné tresty a ani domluva nepomáhají. Chování tvé dcerky odpovídá věku. Lámat se to začne (beru dle svého synka), až ve 2,5 - 3 letech. Navíc ti mohu doporučit knihu „Tajemství výchovy šťastných dětí“. A pokud chceš trochu porozumět tomu, proč se teď tak chová, doporučuji ještě knihu „Dítě a já“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
26.9.15 08:38

@Elen8 nejsou ty naše dvojčata? :mrgreen: to je jak přes kopirak… I s těma zvukama, jeden čas u nás fungovala motorka jako uspávací prvek, když nechtěla před spaním ležet a skakala všude možně i nemozne, tak stačilo říct, že pojede a hned byla pod perinou.

Mě tak napadá, jak je to s takovýma čiperama ve školce? Jestli ji tohle vydrží, tak se tam minimálně přizabije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20514
26.9.15 09:17

Myslím, že je to období, ze kterého vyroste. Před druhým rokem měla naše malá taky takové, že zkoušela, co vydržím. Za den jsem jí třeba 30× sundala z parapetu.Okno samozřejmě zavřené. Ale jí to strašně bavilo a vysvětlování neposlouchala a plácání nemělo smysl. Prostě do zblbnutí jen sundat, říct tam nesmíš a pořád dokola a dokola :roll: Je to na palici. Zvlášt, když hodí takový ten pohled-a co ted s tím jako uděláš, no? 8)
Děti mají hodně vyvinutou selektivní hluchotu, slyší jen to, co samy chtějí a tak nějaké vysvětlování v tomhle věku fakt nemá cenu.
Prostě jen zabránit nepleše, odstranit všechno, sporák hlídat jako ostříž a vydržet. Taky je dobrá praktika 2× a po 3. sebrat nebo odejít atd. Když mě něčím bouchá,2× napomenu, že to bolí a pohrozím, že jí to seberu a po 3. fakt seberu.Chce to důslednost v tomhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
26.9.15 09:32

Nebojte, holky, není to v holkách, nám to dělá i kluk. Ten už si z nás dělá vyloženě pr.del :cert: On udělá něco, co moc dobře ví, že nesmí, podívá se na nás, řekne nenene, tytyty :roll: Jednu dobu fungovalo ho odvézt do pokoje a nechat ho tam. Bohužel to skončilo, protože už si sám otevře a zamknout ho tam, to se bojím. Teď nejvíc frčí to, že strašně ječí, ale příšerně. Kolikrát už mám sto chutí vzít izolepu a tu pusu mu zalepit :oops:
Vzteky zkouší, ale já mu na to nereaguju, tak od toho mám klid. Ale nemůžu to naučit manžela, že když už mu něco zakáže, vezme apod., tak ať ho nechá ať se vzteká. Ale on do něj furt musí něco hustit, kluk ho stejně neposlouchá a řve ještě víc. To bych se nejradši sbalila a jela někam do pryč :zed:

• Citovat
  • Upravit
14062
26.9.15 09:36

@RadkaCh to malá taky dělala. Věděla že nesmí do skříňky. Když jsem nebyla v místnosti / pozorovala jsem jí z druhé :-D / stála u skřínky podívala se jestli tam jsem a mě přišlo, že i u toho přemýšlí jestli to má, nebo nemá otevřít. Stála tam tytyty, za chvilku znova tytyty, znova se podívala nikoho neviděla a už rabovala ve skřínce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11226
26.9.15 10:37

Mám taky, holka čerstvě 2 roky. Leze všude, kam nemá a hlavně do výšek. Naučila jsem se ale rozpoznat, že většinou nespadne, že je fakt šikovná a že se snaží to dělat „bezpečně“, takže hned nevyšiluju, spíš jí třeba pomůžu a ona si to párkrát zkusí a je klid. Jediné, co nezabírá, je silnice, tam musím i za cenu křiku držet pevně za ruku a nepustit. Pořád nepochopila, že do silnice nesmí, ji to láká, že jí to zakazuju:-).

Teď byla u nás pouť, měli ta takovou nafukovací klouzačku, vysokou jak blázen, na jedné straně se leze po provazech nahoru a vede se sjede dolů. Malá na to šla a kdybych ji nevyhnala po půl hodině (účtovali si za 5 minut 30 Kč a pán ještě přimhouřil oči a naúčtoval si jen 120 Kč:)), tak tam je doteď. Byly tam velké děti, ona drobek, „podmírák“, jak jsem tu četla, 80cm a 10kg a drala se mezi nima a nahoře zaječela a skočila dolů a byla nadšená. No nebála se, starší děti nahoře váhaly, ona se vrhala bez zaváhání. Naučila jsem se jí důvěřovat, samozřejmě hlídám a nějaké věci nesmí, ale primárně se ji snažím naučit šikovnosti, opatrnosti a tak. Na troubu nesahá, když řeknu, že něco pálí, bere to…

Jinak rabování skříněk a věcí mi nikdy nevadilo, ty, kde bylo něco nebezpečného jsem zavázala šňůrkou nebo věci přemístila jinam a nechala jen ty bezpečné. Naopak, byla jsem ráda, že se na chvíli zabaví hromadou plínek:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
26.9.15 18:41

U nás to řešíme tak, ze dítěti nezakazujeme, ale směrujeme jeho pohnutky a nabízíme alternativní řešení. Chceš točit kolečkem u sporáku? To není to pravé, ale otoč si kolečkem u pracky (naše pračka má miliardu různých pojistek, tak může točit do zblbnuti). Když někam leze, tak jen sledují, kdyby spadla-a fakt nikam nepadá. Poslední dobou pořád vysypavala kočce granule, dala jsem ji bokem pár granuli a neuvařené těstoviny, at si může vysypavat „svoje“. Ona vi, ze pokud rázně křiknu NE, tak to je fakt jen při nebezpečí a ihned poslechne. Podle mě plácaní a křik není ta správná cesta. Jinak děti v tak malém věku nechápou, proč máma říká třeba Bouchneš se, když to nakonec ani nemusí být pravda. Kromě toho nechápou abstraktní pojmy, což je v komunikaci s batoletem dobré vědět a zohlednit.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML