Má u mě smysl odvolání?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19022
30.4.22 08:36

Já bych odvolání napsala, nic to nestojí a bude to alespoň pokus.. Jen jsem se dívala, že nejspíše brali pouze 30 uchazečů, tak to je asi opravdu malá šance, že by se 20 z nich rozhodlo nakonec nenastoupit (kdyby brali 100, už by to byl jiný poměr)… ale i tak za zkoušku nic nedáš. Na stránkách mají přímo i formulář na odvolání, takže je to jednodušší, že ani nemusíš nic složitě tvořit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
30.4.22 08:48

Určitě to má smysl. Ne všichni, kteří jsou před tebou, chtějí nastoupit na stejnou školu. Možná byla v jejich hledáčku až druhá, takže místa se budou uvolňovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4952
30.4.22 09:29
@truelly píše:
Prodej a uvidí se…vzhledem k tomu jak lidnaté je Olomouc město, tedy velká konkurence, šance je malá.

To právě takhle úplně nesouvisí. Naopak ve velkých městech se to při odvoláních víc přeskupí, protože vlastně je tam větší nabídka škol a všechny jsou dopravně dostupné. Pochopitelně když je nějaká škola většinově hodně preferovaná, tak tam posun moc nebývá, ale jinde naopak velký. Proto právě je dobré mít informaci o celkovém počtu přijatých včetně autoremedury.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8868
30.4.22 09:38

@Jeremi o tomhle oboru právě nepochybuji, že preferovaný je. Zvlášť, když je to státní škola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59404
30.4.22 10:06

@Xeniaa tak nic horšího než že tě nevezmou se nestane tak proč to nezkusit? jde jen o to kolik dětí nakonec si vybere jinou školu a kolik jich podá odvolání. takže můžeš jich plno přeskočit. Syn na lyceu je 5. pod čarou a zatím spíš odvolání dávat nebude, takže ten co je až za ním bude mít šanci se dostat ;) Syn má na rozmyšlenou do zítra ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4952
30.4.22 12:13
@truelly píše:
@Jeremi o tomhle oboru právě nepochybuji, že preferovaný je. Zvlášť, když je to státní škola.

Ono lycea bývají často druhou volbou pro ty, kdo jako první mají gymnázium. Takže pokud se dostanou na gympl, může se to dost posunout i tam. Tady slečně to teda už nepomůže (tam se shodujeme, že rozhodně podat odvolání), ale v rámci výběru školy třeba při dni otevřených dveří doporučuju ptát se, na kolikátém místě se umístil poslední přijatý uchazeč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
30.4.22 23:11
@Jeremi píše:
Ono lycea bývají často druhou volbou pro ty, kdo jako první mají gymnázium. Takže pokud se dostanou na gympl, může se to dost posunout i tam. Tady slečně to teda už nepomůže (tam se shodujeme, že rozhodně podat odvolání), ale v rámci výběru školy třeba při dni otevřených dveří doporučuju ptát se, na kolikátém místě se umístil poslední přijatý uchazeč.

Kvůli covidu zrovna nebyl den otevřených dveří. :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77130
30.4.22 23:21
@Xeniaa píše:
Dobrý večer, jsem docela zoufalá a píšu sem poprvé, tak doufám, že mi aspoň trochu pomůžete.
Dnes mi přišly výsledky na SŠ. Jsem 54 a berou 30, takže 24 pod čarou. Táta podávat odvolání nechce, že to nemá smysl, ale kamarádky mi říkají ať to aspoň zkusím. Jinak obor Ekonomické lyceum. Co si o tom myslíte? Mám šanci?😬
Předem děkuji za všechny odpovědi. ????

určitě odvolání podejte, má to smysl, a i kdyby ne, tak co se zhorší? šance je vždycky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
1.5.22 21:33
@Mava píše:
Syn byl 11 pod čarou, dostal se. Dostali se s ním i ti co byli kolem 20 místa pod čarou.
Je to dva roky zpět, obchodka Znojmo.

A kolik brali? Jinak děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
12.5.22 17:45
@Schnapi píše:
Já bych odvolání napsala, nic to nestojí a bude to alespoň pokus.. Jen jsem se dívala, že nejspíše brali pouze 30 uchazečů, tak to je asi opravdu malá šance, že by se 20 z nich rozhodlo nakonec nenastoupit (kdyby brali 100, už by to byl jiný poměr)… ale i tak za zkoušku nic nedáš. Na stránkách mají přímo i formulář na odvolání, takže je to jednodušší, že ani nemusíš nic složitě tvořit.

Jsem přijata! 🥳

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4952
12.5.22 19:13
@Xeniaa píše:
Jsem přijata! 🥳

Moc gratuluju! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit