Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte, v srpnu pojedeme s dětmi k Máchovu jezeru. Dívala jsem se na kvalitu vody z loňska a je tam: zhoršená jakost vody; nevhodná ke koupání pro vnímavé jedince. Co si pod tím představit? Dá se v tom koupat? Nemáte někdo zkušenost?
Jo, v srpnu uz to tam kvete sinicemi. Doporučuji jet dříve
koupat se v tom samozrejme dá, ale mne to vadí a děti bych tam uz nepoustela
@Tichošlápek Červenec je plný, naštěstí jedeme začátkem srpna. Voda je zakalená nebo v ní něco plave? Omlouvám se možná za hloupý dotaz, ale tohle fakt neznám
.
Zalezi jake je pocasi v danem lete. My byli predloni a voda byla vcelku cista, ze kdyby nebylo 16stupnu vlezla bych tam i ja
ba ne, potom uz se oteplilo na 23 asi, vylezlo slunicko a jezero plny deti ![]()
Bohužel, Mácháč ke koupání v srpnu/ i dříve/ není. Jezdívali jsme koncem června, o prázdninách docela humus.
@Lucie008 no je proste zakalená. V klidnejsich vodách bys na ní viděla takové zelené pruhy, ale u hlavních plazi je hodně lidu a pruhy se nevytvoří ![]()
Koupat se tam nedá, všude sinice, smrad, mrtvé ryby. Na koukání z dálky hezké, ale nic víc se tam dělat nedá.
@Lucie008 dá se v tom koupat…bydlíme od Mácháče cca 16 km a občas tam na celý den zajedeme…
Mraky lidí, pláže plné…voda –no je to přírodní koupání…ale s tím se musí počítat, když se tam jede.
Krásné okolí, tipů na výlety je dost…užijte si to ![]()
Jezdíme/jezdili jsme x let vždy v srpnu a vždy jsme se koupali v pohodě, i děcka, nikdo se neosypal nebo tak a to je moje mamka tak citlivá, že se osype po všem i po náplastli ![]()