Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Zdravím dámy, zkoušel už někdo mačingovou dietu na 28 dní? Chtěla bych to zkusit, ale bojím se Jojo efektu
Díky za Vaše názory…
Je to naprosto nesmyslná hladovka a jojoefektu se pochopitleně obáváte správně.
Nehledě na to, že to není dlouhodbě udržitelný přístup a tudíž to nepovede k potřebný změnám ve vaší životosprávě.
Nehledě na to že její knihy jsou plné oblíbených nesmyslných keců, které nemají nejmenší podložení v reálné fyziologii lidského těla, jen se omílají furt dokolečka.
http://rungo.idnes.cz/…/behani.aspx?…
http://www.obezita-vyziva.cz/…-provzdy.htm
http://www.vimcojim.cz/…15x8449.html
ad libitum, ad nauseam.
@Ou
Děkuju, tohle jsem potřebovala slyšet, protože o ní přemýšlím už dlouho:) zůstanu raději u svého spolehlivého hubnutí..sice to jde pomalu, ale přece jenom jistě ![]()
Tak ja s touto „dietou“ zkusenost mam jen tu nejlepsi, nekolik let jsem 28 denni program dodrzovala 2× rocne, spise jako detox, protoze pred tehotenstvim jsem mela postavu peknou. I tak jsem ale vzdy zhubla 5 kg (vetsinou po zime:-) a to jsem si opravdu davala velke porce… Jak uz je tu receno, dlouhodobe to asi idealni neni, ale je to super start pred klasickym zdravym vyvazenym stravovanim. Naposledy jsm diky Mačingove shodila zbyvajicich 8 kg po porodu, ktere mi nesly shodit 2 roky vubec nicim a zpet jsem je uz nenabrala. Asi jak komu co sedi, ale me to jako detox program vyhovuje maximalne
Já jsem to zkoušela, nejen že jsem nezhubla ani kilo, ale rozjela se mi šílená alergie. Celé tělo se mi osypalo, trvalo půl roku, než jsem se z toho dostala.
Porce jsem si dělala docela velké, ale pořád jsem měla hrozný hlad, chybělo mi tam maso.
Tak ja mizu rict, ze super. Za prve vybirnej detox…bylo to vazne znat, bylo mi hej. A za druhe jsem pekne zhubla. Na kila nic moc, ale cm bylo hodne. Krasne se to drzelo…ted teda kynu, pac tehulkuju, ale urco po ni sahnu znova az budu bojovat s kilama navic. Takze za me super ![]()
Já detox absolvovala před třemi lety a musím říct, že jsem nehladověla (jíš toho kolik chceš) a hlavně jsem si tím detoxem pořádně nastartovala metabolismus - hubla jsem ještě 2 měsíce po detoxu… Je pravda, že řepy je tam ažaž a prvních 14 dní je bez masa, což je vcelku utrpení, ale jako takové nastartování před změnou stravovacích návyků to není špatné. Jen pro úplnost, po měsíci držení mačingové jsem najela zpět na své staré stravovací návyky a zhruba do roka jsem vše nabrala zpět - ale to byla moje vina, nebyla jsem schopná udržet si nový zdravotní styl…
Edit: ještě k těm článkům výše… Já sama si zkoušela jídlo od Mačingové (po zvážení gramáže) zadávat do svého jídelníčku kaloricketabulky.cz a nebylo tam ani málo energie, ani málo bílkovin - naopak, vše bylo vyvážené…
Mačingovou jsem držela už celkem 4×, zhubla jsem s ní poslední 4 kila, která mi nešla shodit po těhotenství a už jsem je znovu nenabrala. Bavíme se o váze kolem 60kg. Hlad jsem neměla, pokud má někdo hlad, nejí podle návodu. Chuť na čokoládu nebo zmrzlinu, to je něco jiného, ale hlad ne. Maso tam je, ale až v druhé půlce, ne že by tam nebylo vůbec. Navíc mi to i chutnalo, jedl se mnou večerní jídla i manžel. Za mě je Mačingové detoxikace super a pomůže, ale dodržovala jsem ji až na vaječné bílky s brynzou a tu nacucanou pohanku poctivě. To jsou dvě jídla, která nepozřu. Nahradila jsem je jinou večeří a jinou snídaní z rozpisu
Na podzim ji budu držet zas ![]()
Neznám nikoho, kdo by ta kila shozená tímto stylem nenabral zpět. Buď tu kůru často opakovat nebo sportovat a ubrat jednoduché cukry a jíst pravidelně. Pro mě jednoznačně to druhé.
Já po ní měla jojo efekt nabrala jsem 5 navíc. Ségra si s tím rozhodila zažívání bolelo ji dva měsíce břicho.
Za mě taky ne-zkoušela jsem a vůbec mi nevyhovovala skladba jídla-jíst několik dnů po sobě to stejné. Nezhubla jsem nic a ještě mě bolel žaludek. Pak jsem vyzkoušela krabičkovou dietu a to mi sedí maximálně, takže podle receptů běžně vařím, jen teda tak přesně neodvažuju suroviny.
@Esperanza94 píše:
Zdravím dámy, zkoušel už někdo mačingovou dietu na 28 dní? Chtěla bych to zkusit, ale bojím se Jojo efektuDíky za Vaše názory…
@Esperanza94 píše:
@Ou
Děkuju, tohle jsem potřebovala slyšet, protože o ní přemýšlím už dlouho:) zůstanu raději u svého spolehlivého hubnutí..sice to jde pomalu, ale přece jenom jistě
Napisu to asi tak. Dokud si nesrovnas v hlave ceho chces dosahnout, tak to nedas. Uz dopredu si rikas, ze je to nesmysl. Tak to ani nezkousej, v tvem pripade to nevyjde.
Držím to už podruhé. Poprvé ještě bezdětná, teď 10 měsíců po porodu. Tenkrát jsem shodila asi 3 kg, ale postava byla lepší, dokonce si toho i někdo všiml
Teď je to pro mě náročnější - první dny jsem měla hlad, teď už je to lepší, ale přiznávám, že občas zhřeším nějakou drobností, navíc musím připravovat 3 jídla. Ale cítím se už teď líp, mám 2 kg dole a to je 10. den. Ta jídla nejsou zrovna nejchutnější, ale jíst se to dá, postupně se porce zmenšují. Těším se, až budu na konci a pak se to pokusím udržet systémem 5:2 (o víkendu budu jíst to samé co manžel)…
@zuzan píše:
Já po ní měla jojo efekt nabrala jsem 5 navíc. Ségra si s tím rozhodila zažívání bolelo ji dva měsíce břicho.
A jak se z toho ta vaše známá dostala? musela jsem detox předčasně ukončit. už 3 týdny lítám po doktorech. Neustále jsem nafouklá a bolest břicha mě úplně vyřadí z normálního života. za mě už nikdy…je to zlo. teď se potřebuji jen doatat do normálu. Prosím odpovězte děkuju
@Peczka píše:
@Esperanza94 moje segra ji drzela par dní a bývalo blbě, točila se jí hlava atd. Podle mě jsou všechny diety takového typu blbost. Ja kdysi držela „mléčnou dietu“ a rozhodilo mi to menstruaci a o jojo efektu ani nemluvim. Načti si něco o zdravé vyvážené stravě a krásně zhubneš a postavu si udržíš. Kamoška za rok parádně zhubla s knihami Břicháč Tom.
Přesně tak, je to nesmysl a člověk si tím akorát rozhodí zdraví. Navíc by ty její blafy musel jíst celý zbytek života. Mačingová se vydává za odbornici, ale o zažívání neví nic. Držela jsem její detox je to asi 7 let zpět a totálně si zničila zažívání. Problémů jsem se zbavila až letos díky diabetické dietě, ale syrovou zeleninu nemůžu dodnes. Kdybych mohla, tak té dámě zakroutím krkem. Dodnes si nadávám, že jsem těm jejím lžím věřila. A jojo efekt suprovej.Od té doby jsem nabrala 25kg.