Magnetická rezonance mozku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1512
31.1.15 20:08

No možná je to jen kvůli tomu kontrastu, aby jsi jim, pokud by ti udělal nevolno nezvracela v mašině :D. Normálně bych se lehce najedla, ale třeba aspoň hoďku a půl před vyšetřením, abys tam nedošla zrovna nafutrovaná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
977
31.1.15 20:10

@Haannka Dávalo by to smysl, kdyby vám dělali rezonanci břicha, u mozku mi to moc smyslu nedává, zkuste si zavolat přím na pracoviště, kde budou rezonanci provádět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
31.1.15 20:14

Hm, tak jsem hledala a na CT nalačno asi jen kvůli případné nevolnosti po podání kontrastu do žíly :nevim: ale prd tomu rozumím, nejsem doktor.

Na ten magnet si nevzpomínám, jestli v papírech k přípravě bylo, že mám přijít nalačno, nebo ne. Každopádně 4 hodiny bez jídla jsem nebyla a nic se nestalo.
Krom toho, že mě párkrát přepadnul mikrospánek :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
31.1.15 20:16

No dr. to objednával - volal tam přede mnou a právě říkal, že mu to takhle sdělili, tak to i zapsal. Nevím, půjdu předtímn ormálně do práce, dělám od 6,vstávačka v 5 a neumím si přdstavit, že budu bez jídla, kdyby to byla nějaká rezonance břicha apod. takto chápu, ale hlavu? Asi to bude kvůli tomu kontrastu, aby nebylo zle. No když jsem byla naposled, bylo to na jiným pracovišti, tak když mě vytahli z toho řvoucího tunelu, zjistila jsem že se koupu ve vlastní krvi, paní laborantka mi nějak špatně píchla a upevnila tu jehlu.Tady prý dají do ruky nějaký balonek nebo zvonek, kdyby se mi něco dělo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
31.1.15 20:42

CT s kontrastem nalačno, nesmí se ani rohlík. Loni jsem jezdila s dcerou, byla onkologicky nemocná, měla hlad, dala jsem jí suchý rohlík. Snědla malý kousek, přesto jsme museli čekat další čtyři hodiny, než ho stráví. Prý je to kvůli metabolismu cukrů v krvi a nebýt nalačno by znehodnotilo výsledek vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65122
31.1.15 20:51

U nás MR taky 4 hodiny předem nejíst a pít jen lehce vodu. Bez ohledu na to, čeho se MR týká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
31.1.15 21:34

Tak ten oběd asi risknu, míváme ho po. 11.hodině, což jsou ještě 4 hodiny do vyš.,stejně ho většinou nedojím :mrgreen: ale od rána bez jídla bych asi nezvládla. A ještě kdyby „nedělali“ takový rambajs v tom tunelu. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65122
31.1.15 21:36

@Haannka Není to tak strašné, dostanete sluchátka, dá se to vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
31.1.15 21:38

Když jsem ležela v nemocnici, tak jsem měla CT mozku s kontrastem na 15.30h. odpol. Dostala jsem pouze opravdu lehkou snídani, od 13. hod jsem nesměla ani pít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
31.1.15 21:39
@Haannka píše:
Tak ten oběd asi risknu, míváme ho po. 11.hodině, což jsou ještě 4 hodiny do vyš.,stejně ho většinou nedojím :mrgreen: ale od rána bez jídla bych asi nezvládla. A ještě kdyby „nedělali“ takový rambajs v tom tunelu. :zed:

No já tedy nevím - dala jsem si to jen do vyhledávače a je v pokynech k vyšetření psáno, že pacient musí být nalačno, nanejvýš může 4 hodiny před vyšetřením vypít malé množství tekutiny. Dát si oběd rozhodně není nalačno. Taky se ti může stát, že tě pošlou domů a na nový termín budeš čekat dlouho. Ty jsi nedostala pokyny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
31.1.15 21:40

Když mi dělali magnet s kontrastem (pravidelně koleno i moozek), tak jsem na lačno být měla, bez kontrastu jim to bylo šumák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
31.1.15 21:58

@hanka.br.
nemám jen doporučení - je tam pouze napsáno, na kdy jsem objednaná a že se mám dostavit půl hodiny před. Je to v Plzni FN, v pavilonu onko, zkusím tam v po ráno někam zavolat, jestli mě spojí a řeknou něco bližšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
31.1.15 22:08

Oběd bych neriskovala. Opravdu se může stát, že tě pošlou domů a dají náhradní termín za nějakou dlouhou dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
1.2.15 09:22

A na kolikátou hodinu jsi vlastně objednaná? Ani na netu se nezmiňují u MR o tom, že by měl být člověk na lačno, já byla před pár lety i s kontrastem, taky mozek a na lačno jsem nešla, nikdo to nechtěl, ale třeba se něco změnilo. Zavolala bych tam ráno a zeptala se, ale 4 hodiny bez jídla určitě stačí, to už je totiž člověk zase na lačno :lol:,takže lehčí oběd bych klidně dala(pokud nebudou fazole s klobásou) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
1.2.15 10:11

@glorča
Fazole s klobásou nám ve školce nikdy neudělali, dětem by se asi pak těžko spinkalo :mrgreen: Jsem objednaná na 16 hod., mám se dostavit tedy těch 30 minut předem. Našla jsem nějaké jejich stránky, mají tam i poradnu a taky nějaké číslo. Ale zatím jsem tam o lačnosti nic nenašla. :( I když jsem byla už párkrát na CT a možná i MR a nikde na tohle neupozorňovali, pokud vím. Jasně nebudu se cpát cestou tam, ale dopoledne by to snad vadit nemělo, zkusím tam zítra ještě radši zavolat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty