Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Na CT se chodi az na vyjimecne pripady nalacno. To vim zcela jiste.
Na MR s jistotou nevim, muzu to zjistit.
@glorča @sloninka @hanka.br.
Tak jsm se dovolala a prý se smím naobědvat - když nebudu tedy obědvat ve tři
Prý odstup aspoň hodiny.
Tak jsem to, i s obědem, přežila. Jen, měla jsem mít, podle žádanky, s kontrastem. Ten dr.na rezonanci, když se předem na všechno vyptával, říkal, že to „zkusíme“ bez kontrastu - abych neměla prý další zbytečné látky do těla. Jen kdyby se mu prý něco nezdálo, bude muset mi ji píchnout během vyš.,celkově tomělo dle něj trvat cca 15-20 minut. Kontraskt jsem tedy nakonec nedostala, trvalo to ale 45 minut, cítila jsem v obličeji takové divné horko, když jsem vylezla, bylo mi divně, nee od toho oběda, ale prostě hlava, závrať únava, to tvalo ještě do následujícího dne. Zažil jste to někdo?
@Haannka já byla vćera, ale nedala jsem to, jak mi dali tu plastovou masku a zavezli mne dovnitŕ, dostala jsem panický záchvat a museli mě vyvézt a pomalu křísit ![]()
Už jsem byla před lety se sťrevy i s podáním kontrastní látky a dala jsem to, tohle ne. Klaustrofobie jak vyšitá.
Takže radu nemám, ale závidím, já prý asi půjdu v narkoze, protože CT nestačí.
Maminky, opravdu je ten hluk tak nesnesitelný? Ta látka se podává pokaždé? Mám jít na toto vyšetření 7.června tak bych ráda věděla co mě čeká a na co se připravit
Děkuju
@Michaela99 Kontrastní látka - záleží, co doktoři potřebujou ![]()
Hluk - no tak je to kravál, ale utlumený sluchátkama. Určitě bych to nepopsala jako nesnesitelné. Prostě všelijaké rány a bouchání a klepání… Mě osobně to docela uspává ![]()
Ať jsou výsledky OK. ![]()
@Michaela99 Na magnetu jsem byla, ale bohužel (nebo díky Bohu?) jsem padle hned do bezvědomí tak si nic nepamatuju…ale co jsem byla na CT tak ta kontrasní látka mi byla nepříjemná
U mne si Dr žádá mozek a tepny.Tak nevím zda to bude s látkou nebo bez ![]()
@Michaela99 Taky jsem měla mozek a tepny… takže hádám, že tam kontrastní látka bude…
@kiwa A VÁM TO NENAPSALI DO ŽÁDANKY? ŽE TAM BUDETE MÍT TU LÁTKU? Já tam právě
nic takového nemám.
@Michaela99 No já už byla v nemocnici na MR, takže jsem žádanku neměla nebo si to nepamatuju (bezvědomí), ale když jsem šla na CT mozku, tak v žádance to napsaný nebylo, ale automaticky mi ji píchli. Aby viděli průchodnost cév. Kvůli čemu tam jdete?
@Michaela99 na žádanku se to nepíše oni se rozhodnou až při rezonanci podle toho jak uvidí to co potřebují
Zatím mně nikdy kontr. látku nedávali, ani když dělali hlavu+tepny na krku, ale vždy chodím na lačno a předpokládám, že je to na nich.
@kiwa Dle Dr. je to od krční páteře ale mám výpadky vidění, jako bych nemohla zaostřit když přede mnou někdo stojí tak ho částečně nevidím a když už jo tak hodně rozmazaně nebo má uplně zpřeházený obličej. Poté se rozjede bolest do týle přes celou hlavu až za oči. Z neurologického hlediska na mě Dr. nic nenašla v ten den co mě přivezla sanitka.Tak mne poslala na toto vyšetření. ![]()