Majetek před vznikem manželstvím

Anonymní
30.10.10 08:34

Majetek před vznikem manželstvím

Dobrý den, chtěla jsem se zepta jestli všechen majetek který byl nabyt před manželstvym nepatří do společného vlasnictvý manželu nebo je to nějak upravené? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1477
30.10.10 08:44

patri, leda ze by jste si nechali sepsat predmanzelskou smlouvu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
30.10.10 08:49

tak já si myslím opak, vše co jsi nabyla před uzavřením manželství, patří jen Tobě a nespadá do společného jmění :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
30.10.10 08:50

kdybys to chtěla zjistit přesně, mám doma právníky, mohu Ti to zjistit. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
30.10.10 08:53

Ne nepatri do spolecneho jmeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.10.10 08:53

Tak to by jsi byla zlata skoušela jsem to hledat na netu ale ty paragrafy jsu šílené

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.10.10 08:56

A co se týká mejetku který nabyde kterýkoliv z nás během manželstvy tak ten už je společný že?

• Citovat
  • Upravit
102677
30.10.10 08:58

ano, co nabydete během manželství, pokud nebude nějak upraveno, myslím třeba nějakou smlouvou, spadá do společného jmění. během dne Ti to zjistím a dám Ti sem vědět. vydrž. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
30.10.10 08:58

Ano.Akorat treba takove dedictvi tam nespada.A dar ale tam si jista nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.10.10 09:05

Díky moc, ja nato nějak akutně nespěchám jen jsem se dnes rozhodla že se rozvedu a chci si zjistit fakta než se do něčeho dám. Tak ještě jednou díky

• Citovat
  • Upravit
5532
30.10.10 09:06

Už je to pár let zpátky, co jsem se učila právo, ale pokud se něco nezměnilo, tak vše, co jsi nabyla před uzavřením manželství je jen tvoje. To, co jsi nabyla během manželství patří do SJM. Vyjímku tvoří dědictví, nebo dar - to se do SJM nepočítá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
30.10.10 09:16

tak ještě jednou ahojky, tak Ti nesu přesné info. je to tak jak jsem si myslela, co jsi nabyla před uzavřením manželství, je pouze Tvoje, co bylo nabyto v průběhu trvání manželství spadá do společného jmění s výjimkou dědictví a darů, kde jsi Ty uvedena jako výlučná osoba, která nabývá. jiné výjimky nejsou, ani se nedá jinak ošetřit než předmanželskou smlouvou. jsou fígle, když chceš něco při manželství do svého vlastnictví a to sice třeba tak, že konrétní věc necháš koupit někoho jiného a ten Ti ji pak daruje. :palec:
tak snad je to dostatečné a přeji hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.10.10 09:20

Sajinda Moc děkuji, jsem rada že jsem si to ujasnila u odborníka :palec:

• Citovat
  • Upravit
158
30.10.10 09:21

Ahoj, pokud byl dům napsán na manžela před manželstvím a má nemanželské dítě(není to soudně podložené,ale alimenty platí), pokud bych se rozvedla, tak vše zůstane jemu a kdyby došlo k úmrtí? dostanu něco kromě společného majetku během manželství?děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
30.10.10 09:24

Ano vse zustane manzelovi v pripade rozvodu.
Pokud je jako otec uveden v RL tak dedis ty jako mamzelka a deti takze i dite nemanzelske.Ale i toto by melo jit sepsat nejakouzaveti. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí