Makrobiotika a zdraví

Napsat příspěvek
Velikost písma:
stazinka09
15.8.13 06:09

@Avena
tak tahle doba, kdy byla jediná správná pravda je už naštěstí za náma.
Raduj se z pestrosti.

• Citovat
  • Upravit
289
15.8.13 08:32

@stazinka09 Třeba auto je taky dobré nebo špatné, proč rajče je podle někoho největší hnus, který zatěžuje ledviny nebo co já vím a podle někoho zase výživná zelenina? Názorovou pestrost v různých směrech vítám, ale tady mi vyloženě vadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rachel55
15.8.13 08:42

@Avena kazdy clovek si to musi vyzkouset sam na sobe a musi mit svuj mozek a to je preci dobre :palec: a jen tak mimochodem rajcata miluju :mrgreen: v teply i studeny kuchyni,
a je jasny, ze kdyz nekdo potrebuje jednu potravinu vyzdvihnout, tak musi jinou pomluvit, zijeme ve svete penez

• Citovat
  • Upravit
4668
15.8.13 08:52

Ahoj holky, RAdost ze zdravých dětí mám doma a vařím podle ní. Mám v práci kolegyni, která byla přímo u Dr. Strnadelové, protože má něco s játry. Jíme obě dle jejích rad a každé ráno vařím. Znám spoustu holek, co takhle jedly v těhotenství, krmí tak své děti od narození a dokonce většina z nich kojí děti do dvou let, což je neuvěřitelné plus. A podělím se o své zkušenosti: vysadila jsem mléčné výrobky a neposmrkám balíček kapesníků denně. Pak, když si dám něco, kde je smetana, či nějaká jiná mléčná složka, druhý den mi samovolně tečou nudle z nosu. Většinou nedávám na vše, co se kde píše, ale když si to zkusím na sobě, až pak tomu věřím. Ale jak zde zaznělo, každý se má rozhodovat sám :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
15.8.13 09:18

Já třeba nejím tropické ovoce, sama jsem na sobě vyzkoušela, že mě ochlazuje (je mi pak zima). Na rajčata též nedám dopustit, právě ted´ je zkouším sušit a jsme moc zvědavá na výsledek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4668
15.8.13 09:22

Já jsem si zas uvařila na jaře mátový čaj večer a pak jsem se klepala zimou. Zabrousila jsem úplnou náhodou do knihy na „pitný režim“ a dozvěděla jsem se tam o mátě, že ochlazuje:-D Tak pak mi neměla být zima, že jo? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
15.8.13 09:24

@Avena Zrovna u rajčat jsem si z pestré palety doporučení vybírala podle studií, které poukazují na to, že po tepelné úpravě se z nich získá více lykopenu. To podporuje i studie, podle které mívají vitariáni lykopenu nedostatek . Kdo by váhal nad úplným vyřazením z jídelníčku, ten by se mohl pozastavit například nad zvěstmi, že mohou pomáhat snižovat riziko rakoviny prostaty (pro ženy třeba zkusím najít jinou :mrgreen: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
15.8.13 09:31

@Martina1409 S těmi mléčnými výrobky mám stejnou zkušenost, ale když se o tom jen zmíním, nikdo tomu nevěří. Muž smrká pořád, ale když mu řeknu, že změnou stravování by se zbavil smrkání i možná všech alergií, kašle na to a je vidět, že ho to otravuje poslouchat. Takže už raději mlčím a potichu sleduji, jak si dává hamburger. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4668
15.8.13 10:01

@Litta No jo no, nenaděláš nic. Je to každého volba, ale zase co znám holky, co se takhle stravují, jejich muži na to po nějaké době přišli taky:-) To je sen každé z nás. Nicméně, si myslím, že třeba na to taky jednou přijdou. Třeba pak vidí, že nejsme nemocné a začne jim to vrtat. Já nebyla nemocná už 2 roky. Ani v zimě, kdy na mě v práci všichni prskají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
15.8.13 10:22

@Martina1409 Ta cesta je složitá, chlapi se už vůbec omezovat nechtějí, navíc když na to nevěří (ve stylu „nebudu kvůli alergii nejíst pečivo, kdes na to zase přišla“), tak je to na dlouho. Kdybychom spolu bydleli, bylo by to taky něco jiného - on by rád jedl trochu jinak (ne tedy překopat všechno, ale sám mi říkal, že když trochu změní poměr ovozel/fast food, je mu líp!), ale nejjednodušší je pro něj pořád zajít na oběd do mekáče. Jen výjimečně si nese do práce zeleninovou polévku… Tak mu aspoň naznačuji, že to rostoucí břicho má z toho. :jazyk:
Aspoň už tolik nepije Colu, teď ujíždí na minerálkách, tak aspoň něco. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4668
15.8.13 10:32

No…tak u nás je to celkem jednoduché. Žijeme spolu 4 roky a kdo si co uvaří, to má:-D Nejím ani maso a odmítám mu ho vařit, takže chce-li něco s masem, musí sám. No a pak mu říkám, co budu vařit a jestli si to dá taky. Někdy to ochutná a třeba si to nandá. Jindy mu to nejede, tak si uloví něco jinýho. Často se stane i mně, že něco uvařím a nechutná mi to:-D Ale jako i tak udělal se mnou velké změny. Uzeniny a sýry se domů vůbec nekupují a naopak máme narvaný spodní šuplík samou zeleninou. I malá změna je fajn:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
15.8.13 10:38

@Martina1409 Takhle si to představuji. A myslím, že i on, v takových věcech si rozumíme. Navíc on hrozně rád vaří, takže by s tím problém neměl, naopak. ;) A košile si je zvyklý z domova také žehlit sám. :P
Já si samozřejmě také občas dám něco „mimo“, ale pak je to bohužel znát, tělo už to nechce. Nevím, jak jsem dřív mohla jíst jen to a vůbec mi na tom nic nepřišlo divné. :nevim: Dokonce jsem se mámě divila, jak může jíst tak málo a tak „divně“ a stěžovala jsem si, když bylo na můj vkus málo flákoty masa. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4668
15.8.13 11:00

Jinak kdo by chtěl vědět víc, tak mohu doporučit web:
www.jimejinak.cz
Holky jsou super a u Evy jsem byla přímo na konzultacích. Není to rozhodně žádná matonožka s kruhy pod očima, má dvě krásné děti a její manžel jí stejně jako ona a děti a vypadá také velmi dobře. Řekla bych, že princip toho je makrobiotika, ale není to tak úplně shodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26248
15.8.13 11:10

Mlíko asi jak u koho, jím jogurty denně, mléko piju taktéž denně a taky neposmrkám balíček kapesníků. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
15.8.13 11:15

@Avena
U nás by se to makrobiotika nechytla a ani to děti učit nechci, raději ať jí normální jídlo, menší porce a častěji a ať zkusí vše a pak lítají a skáčou venku než, aby jedli jen kořínky a podobné.
My máme dneska na oběd kuřecí maso na domácím leču a v troubě dušenou rýží od makrobiotiky je to vzdálené :mrgreen:.
Ale máme v rodině jednu rodinu, mamininu sestřenici, jsou velcí křesťani, ti podle vyprávění chodili sbírat i kořínky a trávu nějakou na jídlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí