Makrobiotika a zdraví
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Kelsey to víš, žijí v souladu s přírodou:-) Taky bych sbírala, ale ne v Praze. A jedla bych to, jen kdyby mi to chutnalo. Ale dokud to neochutnám, nebudu to odsuzovat. Princip není jen v jedení kořínků… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@K-Black Spíš jsi prostě z těch, kterým mléko a mléčné výrobky nevadí. Každý to tak ale nemá. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@K-Black Ale neeee, nejsi. Není nikde psáno, že musíš smrkat. Já jsem prostě zase jiná v tom, že celý život smrkám jako blázen. No a co jsem vysadila mléčné výrobky, tak to prostě ustoupilo. Mléčné výrobky zahleňují a překyselují organizmus. Každý člověk to pocítí na sobě jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já nejím skoro nic mléčného, krom pár výjimek, nechutná mi to a smrdí a když už si dám výjimku jako eidam nebo máslo, tak to není tak často a stejně smrkám
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tady zas bude dedukcí.
To, že něco někomu na něco pomohlo není jen univerzální příčina + následek. Je to složitější a skoro všechno je multifaktoriální. Nelze vytrhovat z kontextu, nelze zaměňovat kauzalitu a korelaci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Litta Moje řeč!
@Kelsey tak je zkus vyřadit úplně a uvidíš, jestli se něco nezmění. Stačí opravdu 14 dní - měsíc a být poctivá a myslím, že výsledek uvidíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Martina1409 A nevíš náhodou, která potravina by mohla zhoršovat plet´? Po porodu se mi objevilo více akné a pořád nechce zmizet ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Martina1409
Hele a jak vápník a těhotenství? Řešili jste to nějakýma tabletkama nebo tak něco? Pořád mi nejde do hlavy proč se píše v těhotenství sníst aspoň třeba 2 jogurty, kvůli vápníku a někdo to nejí vůbec…
Jinak teda taky znám jednu makrobio rodinu, takový ty přírodní typy s mastnejma vlasama
a tam je mi líto těch dětí, mají tři, učí se doma, ale až se dostanou z vesnice mezi děti, budou to podle mě mít těžký - v životě neměly zmrzku, neví co jsou hranolky, limonáda. Ne že bych byla propagátor těhle výrobků, ale myslím, že je spolužáci budou mít za divný
Místo do jídelny s ostatníma kastrůlek s jáhlama a fazolema ![]()
- Citovat
- Upravit
@Avena to bohužel nevím. Myslím, že to nebude zapříčiněný jednou jedinou potravinou.
A co se vápníku týče, ono v mléčných výrobcích už ho tím zpracováním moc není. Dobrým zdrojem vápníku je i zelenina, tofu, ořechy a olejnatá semínka, obiloviny. MB-čka jedí hlavně celá obilná zrna, tzn. nejsou nikterak strojově opracovaná a nebo minimálně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ke zdroji vápníku speciálně vyzdvihnu mák.
Každopádně narazila jsem na zmínky o tom, že v zemích s nejvyšší konzumací mléka a mléčných výrobků je také více osteoporózy než v zemích, kde je přísun mléčných bílkovin asi o 50% nižší než je doporučováno nám a zbytek stravy mají rostlinný (tedy zásaditý) - zároveň mají hodně dětí a dlouho kojí. Takže jasná souvislost mezi piješ mléko, budeš mít zdravé kosti, si myslím není. Spíš se poslední dobou poukazuje na opak. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Avena píše:čokoláda zhoršuje pleť, sestra má na ni asi alergii nebo co, jak s ní čokoládu má hned pusu opupínkovanou, takže žádná čokoláda
@Martina1409 A nevíš náhodou, která potravina by mohla zhoršovat plet´? Po porodu se mi objevilo více akné a pořád nechce zmizet
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey U mě to čokoládou není, zkoušela jsem vysadit a efekt nebyl žádný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ale alena píše:
@Martina1409
Hele a jak vápník a těhotenství? Řešili jste to nějakýma tabletkama nebo tak něco? Pořád mi nejde do hlavy proč se píše v těhotenství sníst aspoň třeba 2 jogurty, kvůli vápníku a někdo to nejí vůbec…
Jinak teda taky znám jednu makrobio rodinu, takový ty přírodní typy s mastnejma vlasamaa tam je mi líto těch dětí, mají tři, učí se doma, ale až se dostanou z vesnice mezi děti, budou to podle mě mít těžký - v životě neměly zmrzku, neví co jsou hranolky, limonáda. Ne že bych byla propagátor těhle výrobků, ale myslím, že je spolužáci budou mít za divný
Místo do jídelny s ostatníma kastrůlek s jáhlama a fazolema
Hranolky a limonáda se u nás taky nevede, a přitom nejsme přírodní typy s mastnejma vlasama… i když teda manžel v létě na chalupě je mastný často má
![]()
Znám jednu makrobiotičku, je zdravá, hezká, šťastná a má krásné a zdravé dítě živené makrobioticky.
Sama jsem makrobiotiku nezkoušela, pročetla jsem 2 knihy, ráda bych ji zkusila, ale nemám na to čas a energii. Třeba později, až bude dítě větší… ten systém je propracovaný, jen bych potřebovala méně obilovin a více zeleniny.
Mléčné výrobky se neustále snažím vysadit, ale vydržím to vždy jen chvíli. Teď si říkám, že znovu začnu, už jsem ale snížila spotřebu, dříve jsem byla schopná sníst 3 jogurty denně.
Doma jíme tak nějak francouzsko-středomořsky - hodně, hodně zeleniny, ryb, ořechů, ale i sýrů a ovoce, občas tofu - dneska zrovna tofu karbanátky. 1× týdně nějaký ten zákusek - buď z dobré cukrárny nebo z vlastní výroby. Pečivo jen kváskové žitné či špaldové, mléčné výrobky jen kozí či ovčí. Sušenky, červené maso a uzeniny vůbec nekupujeme. Já sama pečivo skoro nejím, ale manžel snídá kváskový chléb každý den s máslem a medem.
Ráda bych do budoucna chtěla zkusit úplně vysadit mléčné výrobky a gluten. Důvod? Prý to snižije sílu a počet migrén a ty mě hodně trápí. A makrobiotiku bych taky ráda zkusila…
Jinak ano, způsob vaření a druhy konzumovaných potravin se u nás mění, věci, které jsem jedla před 10 lety, dnes už často nejím, např. smetanu a jiné mléčné výrobky vůbec neupravuju tepelně, žádná brokolice zapečená se sýrem - důvod - zdravotní problémy.
Dítě 14 měsíců jí s náma - nedostává tudíž piškoty, lipánky, bílé pečivo, neochutnalo zatím českou klasiku a asi ani hned tak neochutná, jedna babička to velmi těžce nese a vykopala proti nám válečnou sekyru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit