Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Chceš říct, že toto je aktuální fotka tvého břicha ve 39. tt?
Tak to je hustý, obávám se, že ti ani nemá co kam padat
Já měla v prvním těhotenství taky to, co všichni včetně mé gynekoložky označovali jako malé břicho, dokonce mi v poradně říkali „ta těhotná bez břicha“ a byla jsem kvůli tomu ve třetím trimestru i na zvláštním ultrazvuku na vyšším pracovišti, jestli je ok vše s miminkem, průtoky a tak… Břicho mi pak ale kleslo tak, že jsem to opravdu fyzicky pocítila a i okolí si toho všimlo, porodila jsem pak velice brzy poté, den až dva. Prostě najednou z toho pevného těhotenského bříška byla spíš pivní cejcha ke kolenům
U dalších dvou těhotenství už ten pokles ale tak výrazný nebyl. Co se týče odhadů porodů na základě posledních vyšetření v těhotenství, netrefil se nikdy nikdo z lékařů, opravdu ani náznakem, vždycky všechno naopak
Tak jsem ti asi moc nepomohla, prostě to nech na mimču
Odpočívej, vím, že ty konce jsou už na pytel. Ale dýl jak dva tři týdny už to trvat nebude, toť můj odhad ![]()
Ty jo mě všichni tvrdili že mám malý břicho, ale ty nemás skoro žádný. Kde to mimčo máš? ![]()
Ale taky mě břicho nějak výrazně před porodem nekleslo. Poslíčky jsem měla snad jednou max dvakrát u druhýho těhotenství, žádný tvrdnutí břicha nic. Všechny tři děti mám po termínu. 40+5, 41+2, 40+2.
Ten konec je strašnej vopruz. Snad to budeš mít brzo za sebou ![]()
@Michelle_M No dyl jak tři týdny to fakt nebude no 🤣 ale potřebovala bych dřív, do porodu bude u nás tchyně a čím dřív vyletí, tím líp pro všechny 🤣 jinak takhle malé břicho není žádná výhoda, věř mi, všechno šíleně tlačí, každý pohyb šíleně bolí 🙈 u starší jsem měla i méně plodové vody, proto mi pak porod vyvolávali (ale na můj vkus stejně dost pozdě, navíc pak měla kvůli tomu i problémy s očima), tak se obávám, aby tohle nedopadlo stejně 🙈
@Cucajz Ona to není žádná výhra - jako oblečení mám furt svoje, ale všechno taaaak bolí 😅 a ještě jak má tu hlavičku fakt narvanou tam dole, tak to je i hnus se podívat 🤣 🤣
@JancaS84 Hele modlím se X krát denně, jako tohle je mazec 🙈 prej nejkrásnější období ženy - to zas takhle beztak pojmenoval nějakej chlap na gauči 😅
@Anonymní píše:@Cucajz Ona to není žádná výhra - jako oblečení mám furt svoje, ale všechno taaaak bolí 😅 a ještě jak má tu hlavičku fakt narvanou tam dole, tak to je i hnus se podívat 🤣 🤣
Taky jsem těhotná podruhé a tohle už moc dobře vím. Hlavně se tam nekoukat!
Měla jsem to podobně a břicho mi nespadlo, nebylo podle mě z čeho a kam. Kleslo dítě, takže posledních pár dní mě bolelo chodit i sedět, to bylo zpětně jediný, z čeho šlo až do prasknutí vody poznat, že je porod na spadnutí.
Ja mela take 2× male brisko, navic ted v zime v 39tt jsem musela na noc na pozorovani se starsim po padu ze schodu a prijmova lekarka se uprimne vydesila, ze jsem takrka v terminu (celou noc jsem tam mela poslicky a nakonec porodila ve stejne nemocnici 4 dny pozdeji). Ditko ale melo jen 2,7kg na 49cm, a asi 2 mesice pred porodem uz me strasili, ze brisko je male a maleho porad premerovali…
Ahoj, zajímalo by mě, ty z vás, co jste měly v těhotenství malé bříško, zda vám před porodem bříško kleslo nebo ne?
Jsem těhotná podruhé, u prvního těhotenství jsem měla malé břicho, poklesu jsem si nevšimla. Teď mám břicho zas malé, jsem 38+3, tak jestli to může mít taky nějakou souvislost? Obě těhotenství bez poslíčků, tak hledám aspoň nějaké náznaky. 😅 Už tři týdny poslouchám od doktora, že hlavička naleha, čípek že se zkracuje, ale je mi jasné, že to nemusí znamenat nic. U starší mi v 36+1 doktor řekl, že další kontrolu za týden nestihneme a rodila jsem 41+1. 😅
Už jsem z toho unavená, nebaví mě to, tříletá nám to dává docela sežrat hlavně poslední měsíc, tak už to chci mít za sebou. 😅 😅