Malé břicho a spadnutí břicha před porodem

Anonymní
14.4.23 23:15

Malé břicho a spadnutí břicha před porodem

Ahoj, zajímalo by mě, ty z vás, co jste měly v těhotenství malé bříško, zda vám před porodem bříško kleslo nebo ne?
Jsem těhotná podruhé, u prvního těhotenství jsem měla malé břicho, poklesu jsem si nevšimla. Teď mám břicho zas malé, jsem 38+3, tak jestli to může mít taky nějakou souvislost? Obě těhotenství bez poslíčků, tak hledám aspoň nějaké náznaky. 😅 Už tři týdny poslouchám od doktora, že hlavička naleha, čípek že se zkracuje, ale je mi jasné, že to nemusí znamenat nic. U starší mi v 36+1 doktor řekl, že další kontrolu za týden nestihneme a rodila jsem 41+1. 😅
Už jsem z toho unavená, nebaví mě to, tříletá nám to dává docela sežrat hlavně poslední měsíc, tak už to chci mít za sebou. 😅 😅

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14714
15.4.23 00:17

Chceš říct, že toto je aktuální fotka tvého břicha ve 39. tt? :D Tak to je hustý, obávám se, že ti ani nemá co kam padat :D Já měla v prvním těhotenství taky to, co všichni včetně mé gynekoložky označovali jako malé břicho, dokonce mi v poradně říkali „ta těhotná bez břicha“ a byla jsem kvůli tomu ve třetím trimestru i na zvláštním ultrazvuku na vyšším pracovišti, jestli je ok vše s miminkem, průtoky a tak… Břicho mi pak ale kleslo tak, že jsem to opravdu fyzicky pocítila a i okolí si toho všimlo, porodila jsem pak velice brzy poté, den až dva. Prostě najednou z toho pevného těhotenského bříška byla spíš pivní cejcha ke kolenům :D U dalších dvou těhotenství už ten pokles ale tak výrazný nebyl. Co se týče odhadů porodů na základě posledních vyšetření v těhotenství, netrefil se nikdy nikdo z lékařů, opravdu ani náznakem, vždycky všechno naopak :D Tak jsem ti asi moc nepomohla, prostě to nech na mimču :srdce: Odpočívej, vím, že ty konce jsou už na pytel. Ale dýl jak dva tři týdny už to trvat nebude, toť můj odhad :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1195
15.4.23 06:47

Já jsem teď ve 25 TT a břicho mám třikrát takový :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36307
15.4.23 08:53

Ty jo mě všichni tvrdili že mám malý břicho, ale ty nemás skoro žádný. Kde to mimčo máš? :lol:
Ale taky mě břicho nějak výrazně před porodem nekleslo. Poslíčky jsem měla snad jednou max dvakrát u druhýho těhotenství, žádný tvrdnutí břicha nic. Všechny tři děti mám po termínu. 40+5, 41+2, 40+2.
Ten konec je strašnej vopruz. Snad to budeš mít brzo za sebou :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.23 11:37

@Michelle_M No dyl jak tři týdny to fakt nebude no 🤣 ale potřebovala bych dřív, do porodu bude u nás tchyně a čím dřív vyletí, tím líp pro všechny 🤣 jinak takhle malé břicho není žádná výhoda, věř mi, všechno šíleně tlačí, každý pohyb šíleně bolí 🙈 u starší jsem měla i méně plodové vody, proto mi pak porod vyvolávali (ale na můj vkus stejně dost pozdě, navíc pak měla kvůli tomu i problémy s očima), tak se obávám, aby tohle nedopadlo stejně 🙈

@Cucajz Ona to není žádná výhra - jako oblečení mám furt svoje, ale všechno taaaak bolí 😅 a ještě jak má tu hlavičku fakt narvanou tam dole, tak to je i hnus se podívat 🤣 🤣

@JancaS84 Hele modlím se X krát denně, jako tohle je mazec 🙈 prej nejkrásnější období ženy - to zas takhle beztak pojmenoval nějakej chlap na gauči 😅

• Citovat
  • Upravit
1195
15.4.23 21:22
@Anonymní píše:

@Cucajz Ona to není žádná výhra - jako oblečení mám furt svoje, ale všechno taaaak bolí 😅 a ještě jak má tu hlavičku fakt narvanou tam dole, tak to je i hnus se podívat 🤣 🤣

Taky jsem těhotná podruhé a tohle už moc dobře vím. Hlavně se tam nekoukat! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
16.4.23 14:32

Měla jsem to podobně a břicho mi nespadlo, nebylo podle mě z čeho a kam. Kleslo dítě, takže posledních pár dní mě bolelo chodit i sedět, to bylo zpětně jediný, z čeho šlo až do prasknutí vody poznat, že je porod na spadnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1140
16.4.23 14:38

Ja mela take 2× male brisko, navic ted v zime v 39tt jsem musela na noc na pozorovani se starsim po padu ze schodu a prijmova lekarka se uprimne vydesila, ze jsem takrka v terminu (celou noc jsem tam mela poslicky a nakonec porodila ve stejne nemocnici 4 dny pozdeji). Ditko ale melo jen 2,7kg na 49cm, a asi 2 mesice pred porodem uz me strasili, ze brisko je male a maleho porad premerovali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí