Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Myslím, že je blbost vážit pleny
prostě pokud čůrá a má 6-8 počůraných plen denně tak je vše ok. A pokud prospívá tak je vůbec ok. Klidně to pro svůj vlastní klid prober s pediatrem
ale já myslím, že to je ok.
@Anonymní píše: Více
Ahoj,
tohle jsem nikdy neslyšela, že by někdo řešil, resp ani nevím kolik váží počůraná plena
budou Velikonoce - zaběhni si zítra na pediatrii a pořeš to tam. Vždy raději zbytečně, než něco zanedbat. A přes Velikonoce bude těžké se někde dovolat konzultace ![]()
Takže vypije 700 - 900 ml tekutin (ok, ne všechno z toho je voda) a vyčůrá kolik? Kolik těch 26 - 40g plen má? A těch 26 nebo 40 g je hmotnost počůrané pleny minus hmotnost čisté pleny?
@Janča6 ano vypije to rozmezi, spise k tem 900, tak 5-6 nekdy 7 plen, kdy uz je cista plena odectena, tedy ciste moc 26-40
@Okta bohuzel prave maji od pondeli dovolenou, ale asi zkusim kontaktovat zastup
@Anonymní píše: VíceČili vypije cca 900 ml a nevyčurá víc než 280 ml? To bych taky řešila s pediatrem. Průjem nemá? Potí se hodně?
A nevyčůral se ti (navíc) třeba „tajně“ při mytí zadečku nebo při koupání?
@Janča6 nene ani prujem kaka jednou denne ani poceni voditelne jsem nezpozorovala. Nevis kolik je tak minimum co by melo byt pri takovem prijmu prosim?
Kolem 6-8 počůraných plen denně je úplně ok. Je jedno, kolik váží.
@pujda siper dekuju za uklidneni. A plati to i pro pripad ze pohmatem bych si myslela, ze je ro cista plena, jen trosku zmodra pruh tak vim, ze asi bylo trosku curnuti?
No já ti nevím, já bych to za počuranou plenu nepovažovala. Jinak nevím, kolik by měl při takovém příjmu vyčurat, nikdy jsem to nemusela řešit. Ale přijde mi to teda dost nepoměr.
Měla by být plně počůraná. Zároveň neřešit jestli váží 26 nebo 40 g, pokud je plenka jakž takž plná. Pokud se pohmatem zdá prázdná, tak to nestačí.
@pujda píše: Více
Já si teda nemyslím, že s 40 g moči je plena jakž takž plná.
Ahoj, prosím, kolik za den cca vyčůrají vaše 3 měsíční miminka. Máme předčasňátko a váží nyní necelých 5 kg. Nicméně vždy bylo plno těžkých plwn pročuraných, ale teď poslední dva dny jsou téměř nepočůrané, papá hezky, vypije denně 700-900ml, včera jsem valžila i pleny vždy max 40g, někdy i jen 26g.