Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@madi píše:
U nás to samé, ta příšernost mi nesmí do baráku![]()
Já už to vzkázala všem okolo, ať to sem nenosí ani ze srandy.
a dítě s řetízem mi přijde jak potomek světských.
@Koktal píše:
nesmí. to uplně teču, když vidím jak matky buzerují děti. Nelez tam budeš špinavá/ý, no co jsem ti říkala koukej jak vypadáš…
Hele ale to já si taky občas houknu.. ve chvíli, když někde jsme, nemám už rezervní oblečení a kluk se schválně šťourá v něčem mokrým atd… když jsme doma, tak to ale neřeším
@Koktal
jsi slyšela mě ne ![]()
Kluk chodí jak čuník z venku, jediné co si hlídám je, když jdem do města k lékaři, ana uřad, nákup, tak nemámráda, když je zaprasený a nebo jedem autobusem.. Jakmile už mám vyřízeno a jdem domů, tak ho nechávám..
Nepotkávám žádné zmalované malé holčičky. Ale je fakt, že já si lidí nevšímám, tak kdyby tady nějaká chodila, tak o tom nejspíš nevím.
Moje dcera má korálků a prstýnků (dětských) dost, ale nikdy to moc nechtěla nosit.
Ani sukně moc nenosí.
Ani kabely ven nebere. Prý holčička.
Kdyby neměla vlasy pod zadek, dívčí postavu a dívčí obličej, tak řeknu, že je to kluk.
Její nejoblíbenější barva je zelená.
Nemaluje se, nelakuje se. Vadí ji i pomáda na rtech. Takže to byl boj v zimě něco sehnat, aby ji to na puse nevadilo. Našli jsme v DM.
Nemaluji se ani já. Ale není to potřeba, obě jsme výrazné. Nehty si upravuji, ale holku to nebere… Kluka. ![]()
Ale dnes si poztěžovala, že nechce mít srostlé obočí. Nemá je srostlé úplně ale… No je to vidět. Má i dost chlupaté hohy. Ale ty ještě neřeší.
No, dnes večer budem vytrhávat nad nosem. Poprvé. Má 9 půl let.
@Camael malá řetízek dostala s T od staré tety ale je shovaný v krabičce a jeste léta bude
@mater píše:
@martina.se podle me to maji práve naučené odmala né??chodit jako velké ke rtence se časem pridá řasenka a výrazný makeup a je to
To jsem si přesně říkala. Že to v sobě mají odmala, lépe řečeno to byly holčičky těch matek, co jim to přijde roztomilý. Kdyby je radši vedly třeba ke sportu..
Já ten řetízek jako dítě měla taky, od někoho jsem ho dostala, ale máma mi ho nedávala. Když jsem o něj projevila zájem někdy po tom 10tém roku, už mi byl skoro malý. Máma mi ho nechala pro malou, byl to ještě komplet s náušnicemi, ty má, ale řetízek spí v krabičce.. ![]()
@Camael no my většinou hadry jako dárky nedostáváme, kupuju na děti všechno sama, tak je vyřešeno ![]()
@mater
U nás to samý. Taky dostala od babičky na památku při narození, ale je a bude dlouho v krabičce.
@madi píše:
Hele ale to já si taky občas houknu.. ve chvíli, když někde jsme, nemám už rezervní oblečení a kluk se schválně šťourá v něčem mokrým atd… když jsme doma, tak to ale neřeším
na hřišti asi ne, nebo taky? ![]()
@kvaček píše:
@Koktaljsi slyšela mě ne
Kluk chodí jak čuník z venku, jediné co si hlídám je, když jdem do města k lékaři, ana uřad, nákup, tak nemámráda, když je zaprasený a nebo jedem autobusem.. Jakmile už mám vyřízeno a jdem domů, tak ho nechávám..
no tak to je normální, teda mám pocit že jsem normální ![]()
Taky mi to tak přijde, že jim to mámy vštěpují od malinka, jenže pak se to s nima jen veze
@kvaček píše:
@Koktal no a co když ty nafintěné právě jdou třeba na uřad
když jdu na úřad tak nejdu přes hřiště
to bych byla uplně blbá ne? ![]()
když jdu na úřad, vybírám nejkratší trasu abych to psychicky ustála ![]()
@Koktal ne, na hřišti ne. Když mi ale kluk prošel louží na svatbě ve svátečním ještě před obřadem
![]()
Jinak hodně jezdíme na výlety, děti přijedou jak čuníci.. neřeším. Jsem ráda, že mají zážitek, svleču je, naložím děti do vany, věci do pračky a je. Kluk je zas expert na zničení zánovních kalhot, věčně chodí s prodřenými koleny
a nesnáší košile s límečky
jsou to prostě děti ![]()
Tak neviem, moja starsia ma pomaly styri, ale cacky na seba nevesia… a to sme si spolu piekli koralky z fima, naramkov od babicky dostala nepocitane, akurat co raz za mesiac si navlecie prstienok.
Mensia este dva nema, ale co najde, to na seba zavesi… korale, celenku, naramok, prstienok, sponecku… ale ta zbiera aj vajgly zo zeme a chodila olizovat tatovi prazdne flasky od piva, kym sme nezbadali a nezacali davat vyssie… u tej sa asi puberty zacinam bat uz teraz…