Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Náramky, růžový kabelčičky a nevkusné korálky na krku
to se mi líbí. prostě fintilky. Lak na nehty světlý taky, ale ne na pomalu na miminu. Vlasy, ty mají být čisté a upravené, bez barvy. To že si tam malá fintilka dá 20 sponek, čelenku a princeznovskou korunku je v pořádku. Je to dítě.
Starší skoro 4 letá dcera už taky měla párkrát nalakované nehty, vidí mě jak se lakuju tak chce taky- dokonce i lesk na rty si dala, ale jen na doma, chtěla se taky malovat. Jednou jsem ji jen tak ze srandy trochu namalovala na doma, ale řekla jsem ji že teď to jen zkusíme, ale jinak malovat se pak může až bude velká, pochopila to, koupila jsem ji balzám na rty, tak si občas natře rty a je spokojená.
A jestli si chce 9-10 ti letá holit nohy? Proč ne? Co je na tom špatného, pokud se stydí za chloupky? To mi prříjde normální. Ty podpadky určitě ne, to bych nedovolila, barvení vlasů taky ne, to až později. Ale já vůbec nevídám v okolí. Maximálně ty nalakované nehty, ale že bych viděla holku v první třídě zmalovanou na podpadcích? To fak ne. Dcery oblékám taky do úzkých kalhot, ale nikde je to netlačí, ta starší by si i řekla kdyby ji to někde tlačilo apod.
Příspěvek upraven 15.08.14 v 13:17
No a? Kdyz se jim to libi, tak proc ne. Manzel to moc nemusi, vzdycky sili z nasi petilete netere, ktera je fakt fiflena. Mne to pripada spis srandovni. Ja jsem to nikdy nedelala a vlastne se neumim poradne namalovat dodnes. Jako mala jsem mela nejradsi spis klucici styl oblikani. Dcerka holcici styl nastesti okoukala ve skolce a finti se vic nez ja (ne sminky a laky, ale sukynky, sponecky a tak). Jinak si pamatuju, jak na me jednou rvala stara hnusna uca na zakladce, at si okamzite jdu umyt tu rtenku!!! Jenze ja mela rty cervene samy od sebe, z vecneho litani povenku
. To se ztrapnila, kravka. I vsechny ty ostatni slepice z ucitelskeho sboru holkam desne nadavaly kvuli lakum, sminkam a tak. Vubec nechapu proc, asi zavist starych hnusnych meger
![]()
Tak moje dcerka ma taky naramky a retizky, koralky a tak.Proc ne? Vzdycky to ma sladene barvama a nesmi na sebe naveset vsechno. Nehty jsem ji namalovala ted pred dovolenou, svetlounce fialovou.More to stejne do dvou dnu smylo
Oblicej bych ji nikdy nemalovala.Tedy jo, na karneval
Oblekana chodi hezky, moderne, ale detsky.Nic dospelackeho. Ja se taky rada paradila jako dite ![]()
@Camael píše:
Taky to vídám, minimálně ty nalakovaný nehty a to ověšení pičičandama a taky se mi to nelíbí. Když už, dá se koupit hezký náramek, nebo hezká kabelka, ale některý jsou jak od střelnice. Taky mám holčičku a i když mi okolí tvrdí, ať počkám, že to budu dělat taky, tak vím, že nebudu. Jako jí neoblíknu Hallo Kitty. A co se mi nelíbí vůbec, když jde máma a vedle ní její zmenšená kopie, která v tom vypadá jak lákadlo pro pedofila.
Ale tie deti rozhodne nechcu nejaky hezky detsky naramek alebo hezkou detskou kabelku… kabelku najlepsie maminu, a naramok ci prstienok co najblyskavejsi, najvacsi, „najciganskejsi“… v istom veku su decka ako straky a casom z toho (vacsina) vyrastie.
Tak já nikoho takového nepotkávám, ale dcera 4letá občas nalakované nehty má. Starší dcera jí je nalakuje potají
a vezme jedním vrzem i bráchu, pže ten chce taky. Jednou za čas to nehrotím, ve školce spolužačky jsou taky nalakovaný.
Občas se zmalujou dětskejma šminkama, hlavně mladší teda s dcerou přítele. Než deme ven, tak to smyjeme, jsou jako klauni. Kdyby to měly pěkné, možná je jednou za čas nechám i vyjít na ulici. Řekla bych, že to zveličuješ, nepotkávám ani v Praze to, co popisuješ na každým rohu…
@martina.se píše:
Jinak náramky a podobné kravinky jsou v pohodě, však holčička se má zdobit.. mi přijde mimo mísu to malovánía oblékání do mini a minitíleček, to je taky dost fuj
když tříleté leze ze sukně zadek, je to dost divné
Kusuj, moja nema poriadne dva a zo sukne jej lezie plienka.
@mroe ukaž ji jak se oholit aby se třeba nepořezala a dovol jí to. Já vím v 9 je malá, ale… kámoška to holce taky zakazovala a ta to dělala tajně. Teď se i tajně maluje a když ji potkám vypadá jak šlapka. Lepší v něčem ustoupit, malá k tobě bude mít důvěru a ty si ji nasměruješ tam kam chceš ![]()
@Bábi Zlopočasná píše:
Kusuj, moja nema poriadne dva a zo sukne jej lezie plienka.
njn, ale proč takhle malý holčičky někdo učí, že krátká sukně je in?
potkávám tuhle, ta má sukni velikosti bederní roušky ![]()
NO tak já tu kočku šílenou Hello Kitty nesnáším ale když ti pak tvoje dítě jde ukáže na tričko a řekne maminko až budu mít narozeniny tak mi prosím kup tohle tričko PROSÍM!! tak jsem zvědavá jestli jí ho nekoupíš ![]()
@verisek píše:
Tak já namalované a s obarvenými vlasy 7mi leté nepotkávám, spíš až tak 12-13 letAle mám dceru ted skoro 4 roky a nosí kabelku(dětskou, obyč plátěnou),prstýnek a řetízek kolem krku(taky dětské) nevidím na tom nic ujetého, prostě sebou chce mít kabelku kde si narve milion hraček a ráda se parádí(čelenky, sponky, řetízky.)Někdy to všechno nechá doma, někdy to musíme vzít sebou na hřiště
ale oblečená je obyč-leginy tričko, žádné spešl věci, za prvé na to nemám prachy a za druhé je to nepraktické
kabelka plná petshopáků
byla u nás, pak koníci
Já mám 7mi letou slečnu a jelikož mi hodně záleží na tom jak vypadám, tak se snažím, aby mé dceři také na tom v budoucnu záleželo. Určitě ji nemelíruji vlásky a ani ji nemaluji, dle mého má na to spoustu času.
Co si ale malá oblíbila je nošení své nové kabelky, kterou si sama vybrala v obchodě (prý ji připomíná hadí kůži)
, dbám na to, aby za každou cenu vypadala hezky, čistá, upravená.
Přece nepůjdu s ní ven a nenechám ji neupravenou a já si vedle ní půjdu jako ta největší hvězda. To dá rozum ![]()
Jsme obě kreativní a vyžíváme se v tom, jaká třeba barva nám sluší, která barva se ke které hodně hodí atd…
Baví nás to, tak proč to měnit.
Ale existují i hranice, za kterou ji ještě nepouštím, věřím, že na spoustu věcí potřebuje ještě čas ![]()
@martina.se píše:
njn, ale proč takhle malý holčičky někdo učí, že krátká sukně je in?potkávám tuhle, ta má sukni velikosti bederní roušky
jj malý šlapky. Něco jinýho je batolátko kterýmu ze sukýnky leze plínka s kanýrkovanýma kalhotkama to je hezký.
Jo a nedávno jsem viděla u vietnamců tanga velikost tak 3-4-5 let nevím přesně ![]()
Syn je ve druhé tříde na víkend tu byla holčička co má za vysvedčení odmenou plnou hlavu filalových meliru..milulý týden na detském dnu známá holky 2 a 5 let obe každý nehet jiný naušnice až po bradu..vetšina holčicek mých kamadárek má nalakované minimálně všechny nehty..
nenapsala jsem že je to jako ku…jak nekdo zmínil jen mi to často leží hlavou. A doufám že názor nezměním a nejsem z velkoměsta.
Možná, že já sama preferuji jen linku, řasenku a upravené vlasy, tak se mi to nelíbí nooo ![]()
@Koktal píše:
jj malý šlapky. Něco jinýho je batolátko kterýmu ze sukýnky leze plínka s kanýrkovanýma kalhotkama to je hezký.Jo a nedávno jsem viděla u vietnamců tanga velikost tak 3-4-5 let nevím přesně
uf.. tanga pro takový mrně? to mi prostě přijde přes čáru.. jako jasné, holčičky napodobují, chtějí sukýnky atd.. ale nemusí mít přeci takové, ze kterých jim leze všechno ![]()