Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vím, co máš na mysli, tady to vídávám občas taky. Ale rozhodně to nevypadá tak „kur. evsky“, jak tu mezi řádky popisuješ ty. Holčičky vidí, že si maminka maluje nehty, tak chce taky. Pokud to není rudá nebo černá barva, proč ne? Ad ty náramky - někdo ve třech letech tahá špinavého plyšáka, někdo zase náramky. Navíc ty holčičky dostávají různé serepetičky od celého příbuzenstva k narozeninám, svátku, na Vánoce, z poutě, jen tak pro radost, dosaď si co chceš. Pak je má doma, fintí se, no tak si je chce vzít i ven no
Je to jen dítě. Jak má pochopit, že maminka zakáže vzít si zkrášlováky, ale panenku v kočárku si vzít může? Jak bys to odůvodnila? Že je na to malá? A proč doma může a venku ne? Prostě je to těžký, děti mají svou hlavu a nenechají si plno věcí nijak vysvětlit. Ad rifle - opravdové rifle snad denně nenosí ne? Většinou se jedná o legíny se vzorem riflí, nebo tenké bavlněné napodobeniny, které se od normálních kalhot liší jen barvou a třeba šisováním. Ad sedmileté na podpatcích a s melírem - to trochu přeháníš ne?
Žes viděla možná dvě takové, neznamená, že tak vypadají všechny a že je to norma. To, že se občas i mezi rodiči vyskytne bezmozek, je snad přirozené
Všichni nemají stejné IQ…
@mater přijde mi to úchylný, poslední dobou tu potkávám maminu, co holčině i nabarvila vlasy na fialovo - jenže tý holčině je max 4-5 let
že chodí fakt namalovaná, nalakované nehty vč těch na nohou.. prostě divný.. pro mě je to ujetý.. ![]()
Znam takovou…kdyz si barvi vlsy tak mael vzdy nabarvi nejake prameny..uz asi od 4…ted jsem videla fotky z oslavy jejich 5.narozenin a tam je regulerne namalovana…hnus ![]()
Tak já namalované a s obarvenými vlasy 7mi leté nepotkávám, spíš až tak 12-13 let
Ale mám dceru ted skoro 4 roky a nosí kabelku(dětskou, obyč plátěnou),prstýnek a řetízek kolem krku(taky dětské) nevidím na tom nic ujetého, prostě sebou chce mít kabelku kde si narve milion hraček a ráda se parádí(čelenky, sponky, řetízky.)Někdy to všechno nechá doma, někdy to musíme vzít sebou na hřiště
ale oblečená je obyč-leginy tričko, žádné spešl věci, za prvé na to nemám prachy a za druhé je to nepraktické ![]()
@mroe píše:
Další level je, kdyz dceri v 17 letech zaplati vetsi prsa, aby nemela mindrak, ze vypada jako většina vrstevnic.
Ja teda holkam v lete občas namaluju nehty - na dovolenou s ubytovanim na zamku, třeba, za odmenu, normalne ne. Barvu laku samo primerenou - tedy spis jen lesklou.
Bohuzel tlak doby je desnej, moje dite zacina mit mindrak z toho, ze ma chlupate nohy - v deviti letech a občas mi krade holitko.![]()
![]()
![]()
to není dobou, takový mindrák jsem měla už před 20 lety ![]()
Jinak moje mala je fintilka poradna, nijak to nehrotim
pokud jsou to jen naramky, prstynky, miliony sponek a hezke saticky tak ji to dopravam…maluje se pomadou na rty
tim to konci…vlasy opravdu ne
Chi, a to este pred dvadsiatimi rokmi drtila fyzikarka spoluziacku na gymli, ze ma trvalu ale o zrychleni nevie ani prd, ze si mohla lepsie ten volny cas rozvrhnut ![]()
Inak podpatky na deckach pod 15 povazujem za rovnake mrzacenie ako za onoho blahoslaveneho casu robili bohatym cinankam, a ja osobne budem co sa topanok tyka mrcha mater.
Taky to vídám, minimálně ty nalakovaný nehty a to ověšení pičičandama a taky se mi to nelíbí. Když už, dá se koupit hezký náramek, nebo hezká kabelka, ale některý jsou jak od střelnice. Taky mám holčičku a i když mi okolí tvrdí, ať počkám, že to budu dělat taky, tak vím, že nebudu. Jako jí neoblíknu Hallo Kitty. A co se mi nelíbí vůbec, když jde máma a vedle ní její zmenšená kopie, která v tom vypadá jak lákadlo pro pedofila.
Jinak náramky a podobné kravinky jsou v pohodě, však holčička se má zdobit.. mi přijde mimo mísu to malování
a oblékání do mini a minitíleček, to je taky dost fuj
když tříleté leze ze sukně zadek, je to dost divné ![]()
Já nedávno v autobuse viděla holčičku co byla tak o rok mladší jak naše dcerka a měla všechny nehty nalakované..Moje malá to hned chtěla taky
No, nemusí mít všechno žejo ![]()
@mroe jen ji nech, pro tohle mam pochopeni, me to doma zakazali a dodnes pamatuju ten pocit, kdyz se mi ve skole v lete smali, ze mam chlupate nohy, fakt me to trapilo
@BaraF když holčička nemůže vylézt na vysoký okraj pomníku, tak asi strečový nebudou. neohne nožičku.
Nemám ten okraj změřený, ale běžně na něj vylezou malé děti.
Jinak moje dcera nosí od roka a půl korále. K druhým narozeninám dostala kabelku ( dětskou, plyšovou) a když vidí, že já si beru svou, tak ona si pro ní taky letí.
Snaží se napodobovat. Dneska ráno si třeba všimla, že já mám na kalhotkách mašličku a ona ne. Chtěla jí taky. Přijde mi to přirozené…
@mater - kolem sebe tyhle holčičky nevidím, ale mám sestru, která takhle vede svoje dcery. Od školky s nalakovanýma nehtama, očníma stínama, značkové módní oblečení, hodnocení lidí dle toho, co mají na sobě, melíry atd. No a když se ozve učitelka, tak ji před holkama seřve, co si to dovoluje. ![]()
No a? u prstynku a naramku? Dcera vidi, ze si davam rano retizek na krk a hned utika pro koralky…nehet na noze jsem ji uz taky nalakovala a neprislo mi to prdle…a taky ji rada pekne obliknu, nemusi chodit otrhana…starsi deti s podpadkama a namalovane jsem nevidela, ani u nas, ani v Ostrave a i kdyby, je mi to fuk
dcerce rada koupim prstynek, leginky s oblibenou postavickou a udelam culicek, ostatni at si deti klidne kulmuji a navlikaji do koktejlovych saticek a podpadku, dokud to nikdo nenuti nosit mou dceru, je mi to fuk