Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky už jsem zoufalá.
Kvůli bolestem bricha a špinění jsem byla odeslána na odběr hcg které dělalo
12.9. 57 jednotek
14.9. 85 jednotek
16.9. 138 jednotek
20.9. 385 jednotek
26.9. 1021 jednotek
Na ultrazvuku stále dr. nic nevidí ani dnes.
Den kdy bylo možné poceti je 25.8. a poslední MS vychází už na 10.8. Tudíž 6+6.
Sliznice je prý příznive vysoká 15mm a dr. mě chce vidět znovu za týden.
Je vůbec nějaká šance?
Je to fakt o nervy, už to trvá moc dlouho.
Přemýšlela jsem zda by šlo si zajít na ultrazvuk někam jinam, třeba do nemocnice a klidně si ho zaplatit jako samoplatce jestli ona třeba nemá nějaký starý přístroj.
Ahoj holky, prosím vás o radu.
Od 8.11. mam pozitivni tehu testy a tak sem se objednala k dr. na utz ale 14. sem zacala silne krvacet jako pri prvin dnu MS, tudíž sem se domnivala ze tehu odelo s menstruaci ale krvaceni po dvou dnech ustalo a stale sem mela pozitivni testy ale dr.na utz videl jen prazdnou dutinku v deloze, podle posledni MS(10.10) sem v nakem 5tt a pry by uz melo byt neco videt tudiz to pry neni prosperující těhotenství, byla mi teda odebrana krev v pondělí 18.11. hodnota HCGbyla 22 ve čtvrtek mi byla odebrána znova a hodnota pouze 32.
V pondeli mam prijit znovu na krev a podle vysledku se uvidí.
Je vubec možné aby se z techto hodnot jeste vyklubalo normalne prosperujici těhotenství nebo se s největší pravděpodobností jedna o mimodelozni? Mam z toho nervy v kyblu, trva to uz dlouho a stále nevím přesně co a jak ![]()
Děkuji za vaše odpovědi.
@Elis 94 normální těhotenství to není určitě. Jestli dr něco viděla v děloze, není to ani mimodelozni.
@karkarka Videl pouze prazdnou dutinku bez plodu, spíše me matou pozitivní testy a pomalu stoupající HCG
U hodnoty nad 1000j HCG lze něco vidět na UTZ. Obávam se, že tohle bude špatný konec. HCG má růst hrozně rychle..
@lampicka11 taky se obávám že dobrý konec to nejspíš mít nebude
,spíš mam strach jak to bude dál, jestli to odejde samo nebo bude potřeba naky zakrok ![]()
@Elis 94 tak to asi nebude prosperující těhotenství u mě taky na začátku byl vidět jen váček a nikdo nevěděl jestli to bude ok nebo ne ale mě tedy rostlo hcg hezky takže u mě to bylo v pořádku já měla jen pozdější ovulaci a teď v pondělí začínám 23 týden ale tady to spíš podle hcg moc nevypadá
@lovean píše:
@Elis 94 tak to asi nebude prosperující těhotenství u mě taky na začátku byl vidět jen váček a nikdo nevěděl jestli to bude ok nebo ne ale mě tedy rostlo hcg hezky takže u mě to bylo v pořádku já měla jen pozdější ovulaci a teď v pondělí začínám 23 týden ale tady to spíš podle hcg moc nevypadá
Tak uvidím co ukaze pondělní odběr, každopádně děkuji za odpověď.
Ono nechci strašit ale i při mimoděložním se může udělat jak to říct prázdná dutinka v děloze…která vypadá jako zbytek těhu..každopádně to určitě není prosperující těhotenství. V případě jakýkoliv bolestí upaluj na pohotovost…Držím pěsti ![]()
@Ufinka87 zatim zadne bolesti ani příznaky mimodelozniho tehu nepocituju, obcas nevolnost a citlivá prsa ale nic neobvyklého. Sem na tyhle veci hrozna posera a se vsim hned letim k doktorovi
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.