Malý stydký pysk jí přirůstá k velkému

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
13.9.13 15:00

Malý stydký pysk přirůstá k velkému

Prosím o pomoc maminky, které mají s tímto zkušenost u svých holčiček. Naše má něco málo přes 2 roky a posledních pár měsíců jsem si všimla, že jí jeden malý stydký pysk se bokem přilepuje k velkému (i když ji od narození každý večer poctivě čistím a oba pysky jsem vždy v těch žlábcích čistila stejně). Tak jsem se na to zaměřila a každý den to poctivě olejíčkem a tamponkem masíruju a snažím se jakoby oddělit, ale zdá se mi, že je to snad týden od týdne horší. Teď jsem to ukazovala doktorce a ta říkala, že mám pokračovat v tom co dělám, ale mně se opravdu zdá, že je má snaha marná..

Poraďte prosím komu z vás se to podařilo spravit bez chirurgického zákroku a co všechno pro to můžu ještě udělat.
Děkuji moc!!!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7376
13.9.13 15:02

Tak běžte na dětskou gyn, at posoudí a poradi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.13 15:05

Tomu bych se právě ráda vyhla. Ona už z toho má rozum a i u té doktorky trpěla, když musela roztáhnout nožičky.. Ráda bych jí toho zatím ušetřila a zkusila ještě nějakou jinou možnost než gynekologii a zákrok.

• Citovat
  • Upravit
4144
13.9.13 15:06

Já bych šla taky rovnou na gyndu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ikyki
13.9.13 15:10

Já chápu, že je to pro ní nepříjemné ale pakliže z toho má rozum tak jí to nějak hezky vysvětli…nedokážu pochopit lidi kteří vidí, že má jejich dítě problém zralý na doktora a oni to léčí alternativně :roll: se svým tělem si dělej co chceš ale s ní bych šla na gyndu

• Citovat
  • Upravit
2883
13.9.13 15:12
@Anonymní píše:
Prosím o pomoc maminky, které mají s tímto zkušenost u svých holčiček. Naše má něco málo přes 2 roky a posledních pár měsíců jsem si všimla, že jí jeden malý stydký pysk se bokem přilepuje k velkému (i když ji od narození každý večer poctivě čistím a oba pysky jsem vždy v těch žlábcích čistila stejně). Tak jsem se na to zaměřila a každý den to poctivě olejíčkem a tamponkem masíruju a snažím se jakoby oddělit, ale zdá se mi, že je to snad týden od týdne horší. Teď jsem to ukazovala doktorce a ta říkala, že mám pokračovat v tom co dělám, ale mně se opravdu zdá, že je má snaha marná..Poraďte prosím komu z vás se to podařilo spravit bez chirurgického zákroku a co všechno pro to můžu ještě udělat.
Děkuji moc!!!

Zajdi k lékaři četla sem článek že je to hodně časté. Je možné že tě pošle na dětskou gynekologii ohledně toho prolému. V nejhorším případě by jí to uplně srostlo a měla by pak lítání po doktorech delší dobu. Držim palečky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
13.9.13 15:33

Některé holčičky na to opravdu trpí, prý až do puberty..My byli už v roce na gyn. musí se to prý mastit každý den, je jedno čím.. no u nás to také nezabírá a asi půjdem znovu :zed:
Pořád je lepší, když to jde rozlepit doktorkou, i když „brutálně“, než by pak musela na zákrok..
gynekoložka mi i vyprávěla co za svou praxi už viděla a dost mě to vyděsilo(věděla proč mi to říká)..
Jmenuje se to synechie..A blbý je, že o tom nemluví ani v porodnici ani u pediatra..
Moje máma neměla ani páru třeba..udajně je to dané tím, že se vygina holčičkám přirozene nevlhčí..
Nechci kecat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
13.9.13 15:47
@ntkv píše:

Pořád je lepší, když to jde rozlepit doktorkou, i když „brutálně“,
A blbý je, že o tom nemluví ani v porodnici ani u pediatra..

Přijde mi lepší zákrok, čistý řez, než jakákoliv brutalita. Dvouletá holka už to vnímá dost intenzivně a může mít z toho na roky nebo doživotně trauma. A v porodnici mě na to upozorňovala každá sestra a každej pediatr, jen co se kolem nás mihli. Naše dětská se na to zaměřuje na každé prohlídce a vždycky se ujistí, že jsem v obraze. Co vím od kamarádek majících holčičky, tak jsou také poučené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.13 16:27

U lékařky jsme byly nedávno jak jsem psala, zatím nás na gynekologii neposlala.
Prosila bych maminky, které s tím nemají osobní zkušenost, aby mi sem prosím nepsaly své názory ohledně návštěvy gynekologie. O tom, že se dá navštívit dětský gynekolog samozřejmě vím, ale ještě to chci zkusit jinak.
Jelikož mám již určitý věk a nějaké problémy za sebou tak vím, že jsou i jiná řešení než ta lékařská a na ty bych tady právě ráda narazila od maminek, které se s tím už setkaly.

ntkv - takže vy jste s tím byly na gynekologii a doktorka to spravila bez chirurgického zákroku?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.9.13 16:29

Tynka K - naše doktorka vždy kontroluje jen jestli není srostlý poševní vchod. Toto nám nikdy nekontrolovala.

• Citovat
  • Upravit
138
13.9.13 16:47

Kup si Saforelle. Prodávají to pro holčičky i pro dospělé, já tím umývám sebe i malou, poradila mi to porodní asistentka. Je to proti srůstání lábií, ale také proti bacilům z bazénu. Od té doby, co ho já používám, tak nemám, zánět močových cest a musím zaklepat, že malá nikdy neměla ani opruzenou buchtu. Při umývání těla prostě umyješ buchtinu a osprchuješ. Hrozně příjemně to voní a nechává vlhkou sliznici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.13 18:22

Anniee moc děkuji za přínosný příspěvek!! Hned si to napíšu a koupím! díky moc :lol:

• Citovat
  • Upravit
138
13.9.13 18:24

Seženeš to v lékárně, stojí to kolem 150,– - 200,–Kč. Nemáš zač a držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.13 21:03

Anniee - ještě prosímtě, já tedy nikdy nijak vevnitř nemydlím, jen omývám vodou. Znamená to tedy, že bych tady to Saforelle měla nějak nanášet až k těm pyskům, aby jak píšeš to pak provlhčilo sliznici? Jako třeba snažit se tím vyloženě vymývat ty žlábky mezi malýma a velkýma styd. pyskama?
Děkuji!

• Citovat
  • Upravit
138
14.9.13 08:03

Nikdy jsem to nijak zvlášť nestudovala a detailně neřešila. Od narození když jí koupu, tak nanesu kapku saforelle na prst a prostě umyju buchtu. Prstem jí to projedu od buchty dozadu k zadečku a je to. Dokud byla malé miminko, tak jsem pak vymazala bepantenem, dneska jí jsou dva roky, takže udělá komín, umyju a po vykoupání nemažu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí