Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky… prosím, nemáte někdo zkušenosti s malým nárůstkem váhy? Mám 8 týdenní holčičku, z porodnice jsme odcházely s váhou 2500g .. do ted jsme stihly přibrat pouze na 3500g.. takže kilčo, měly jsme 47 cm a ted máme 50 .. kojení nám upřímně moc nejde, nevím, kde je problém, laktační poradkyně nás chválila, že nám to jde pěkně, ale prostě nepřibírá!! Proto dokrmujeme Nutrilonem.. přemýšlela jsem, že zkusím Nutrilon Nenatal 1, ten je na vykrmení ne? Prosím o radu a zkušenosti. Děkuji moc ![]()
Mi doktorka říkala, že 400-800g za měsíc je normální váhový přírustek a je to v pořádku ![]()
uáá nějak se to neuložilo.
nestresuj, tabulkový váhový přírůstek má být 90 - 250 g týdně. tobě to vychází na 125 čili je to pěkné.
Kačka přibírala 0 - 90 g týdně a asi 2× po 140 jinak nic. teď má cca 82 cm a 9750 g (vážila se u dr minulý týden) a to má 1 a 3/4 roku.
když ja su z toho na nervy když mam kolem sebe a čtu o samych 4 kilovych mimčech .. ve 3 měsicich skoro 10ti kilovych…uaaaaaaaa to je něco na moje nervy ![]()
Byla bych v klidu, syn taky nabíral cca kilo za 6t. Narodil se s 2900g, v 6t měl 4000g, ve 3m 5150g. Ale asi v půl roce přestal tak přibírat a v roce měl 8kg. Neřeším to, taky jsem byla maličká. Hlad nemá, tak jsem v klidu.
Camelie přesně jak píše Markit.Dvojčata byli taky prcci,pediatr mě pořád stresoval,že málo přibírají,že MUSÍ aspoň 200 gr,za týden,jsem mu zrovna říkala,že nemůže chtít po 2,5 kilovým dítěti,aby přibíralo stejně jako čtyřkiláč.Pak jsem se ještě poptala na novorozeneckým odd,a tam mi řekli,ať jsem v klidu,že 100 gr za týden bohatě stačí,tak jsem to neřešila.Sice jsou pořád drobci,v roce měli 8 kg,ale ničemu to nevadí,aspoň jsem si déle užila malá miminka ![]()
kliid:-) hlavne,ze je malinka v poradku a stastna:-) neplace ti hlady? jestli ne,tak to neres:-) osobne bych asi neprikrmovala,aby se ti treba nestalo,ze pak prso zacne odmitat..
ja jsem mama jednoho z tech 5kil. novorozencu a obcas bych si aspon chtela pochovat tak male miminko:-))
Asi máte pravdu holky… hlady nepláče, spíš někdy pláče, že už nechce, a já chci do ni nacpat co to dá…bojím se přestat dávat dokrm.. přes víkend jsme měli šílený stresy ale fakt šílený a o mlíko jsem skoro přišla, snažím se to ještě zachránit, ale nevím, jestli se to povede ![]()
Ahoj - neboj klid
. Naše malá je nežravec, taky jsem šílela, brečela … dítě přibíralo cca 400g měsíčně, pak ani to ne. Dneska už ti můžu napsat - celý ty nervy - je to k ničemu. Má rok, 7,5 kg, ale je zdravá, spokojená, zatím měla jenom jednou rýmu, jinak nic. Přibírá pořád, ale pomalu … Už jsem si zvykla.
jahosik píše:
Ahoj - neboj klid. Naše malá je nežravec, taky jsem šílela, brečela … dítě přibíralo cca 400g měsíčně, pak ani to ne. Dneska už ti můžu napsat - celý ty nervy - je to k ničemu. Má rok, 7,5 kg, ale je zdravá, spokojená, zatím měla jenom jednou rýmu, jinak nic. Přibírá pořád, ale pomalu … Už jsem si zvykla.
a to je hlavní… máš recht… ![]()
Camelie píše:
Ahoj holky… prosím, nemáte někdo zkušenosti s malým nárůstkem váhy? Mám 8 týdenní holčičku, z porodnice jsme odcházely s váhou 2500g .. do ted jsme stihly přibrat pouze na 3500g.. takže kilčo, měly jsme 47 cm a ted máme 50 .. kojení nám upřímně moc nejde, nevím, kde je problém, laktační poradkyně nás chválila, že nám to jde pěkně, ale prostě nepřibírá!! Proto dokrmujeme Nutrilonem.. přemýšlela jsem, že zkusím Nutrilon Nenatal 1, ten je na vykrmení ne? Prosím o radu a zkušenosti. Děkuji moc
spočítala jsem si, že my stihli přibrat za šestinedělí 0,73 kg a doktorka nic neřešila, takže bych řekla, že kilčo za 8 týdnů je naprosto v pohodě! ![]()
nedokrmovala bych, dokud by to i dle doktorky nebyl fakt průser!
Ahoj holky,
chci vás tak uklidnit. Syn se narodil a měl 4100g. V roce měl osm kilo a kousek a to by měli do roka ztrojnásobit porodní váhu. Teď mu jsou dva a půl a má necelých 15, takže to krásně všechno dohnal. Byl hrozně nežravej, taky jsem ho nutila, ale on mi stejně všechno navíc vyzvracel. Nechte je být, oni si to časem přiberou, až budou potřebovat ![]()
rybanna píše:
Ahoj holky,chci vás tak uklidnit. Syn se narodil a měl 4100g. V roce měl osm kilo a kousek a to by měli do roka ztrojnásobit porodní váhu. Teď mu jsou dva a půl a má necelých 15, takže to krásně všechno dohnal. Byl hrozně nežravej, taky jsem ho nutila, ale on mi stejně všechno navíc vyzvracel. Nechte je být, oni si to časem přiberou, až budou potřebovat
tak to mas dobry,muj cvalik mel porodni 4700 a v 9 mesicich 11kilo,moje ruce ![]()
x-juliet píše:rybanna píše:tak to mas dobry,muj cvalik mel porodni 4700 a v 9 mesicich 11kilo,moje ruce
Ahoj holky,chci vás tak uklidnit. Syn se narodil a měl 4100g. V roce měl osm kilo a kousek a to by měli do roka ztrojnásobit porodní váhu. Teď mu jsou dva a půl a má necelých 15, takže to krásně všechno dohnal. Byl hrozně nežravej, taky jsem ho nutila, ale on mi stejně všechno navíc vyzvracel. Nechte je být, oni si to časem přiberou, až budou potřebovat
ruce? Spíš by mě zajímalo, co tvoje záda! Malej má teď 8,5 kila a občas mám pocit, že se s nim nezvednu ![]()
Jarka K píše:x-juliet píše:ruce? Spíš by mě zajímalo, co tvoje záda! Malej má teď 8,5 kila a občas mám pocit, že se s nim nezvednurybanna píše:tak to mas dobry,muj cvalik mel porodni 4700 a v 9 mesicich 11kilo,moje ruce
jako,ze mi rostou bicaky-same zvedani a poponaseni:-)) zada celkem v pohode,me totiz boli uz od 15let,mame to v rodine:-)
adam cca v 8tydnech,mela jsem ho plne ruce:-))