Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Ali-Ali píše:
tak bud i v noci. mi kdy zmaly nepribiral, rikala doktorka dava pres den ty 2-3hod a v noci po 3hod. az kdyz pribral, tak jsme v noci najeli na 4hod, a po dalsich 2 tydnech uz jsem ho nechala spat jak chtel.
urcite to takto udelej a za 2 tydny uvidis. @inthense
Protoze pak je to kolotoc - pije malo, protoze je slaba, slaba je proto, ze pije malo… a pak uz je to blazinec ![]()
@RadkaCh mleka mam myslim dost, vidim jak polyka a obcas se prepije a ublinkne. myslim, ze bude problem, ze pije po vice hodinach.
@AliTad píše:
@inthense Taky bych přidala kojení a kojila pokaždé z obou prsou. Pokud u kojení usíná, přehodit k druhému prsu a takhle opakovat, dokud bude mít zájem. Taky zkoušet techniku stlačování prsu (video najdeš na www.mamila.sk) - jakmile usíná, stlačit prso dle návodu, tok mléka se zrychlí a ona se probere.
UM bych u takhle malého dítěte určitě nedávala, přírůstek je sice menší, ale je, takhle malé mimčo se ještě učí správně se kojit. A nasazení dokrmu bohužel ve spoustě případů ke konci kojení vede.
Pokud by byl do budoucna potřeba, určitě ne flaškou a určitě ne jednu dávku večer - to by ti akorát vytuhla na dlouho, což je pro stimulaci prsou kontraproduktivní. Když už, tak rozdělit do několika menších dávek a podat alternativně (stříkačkou, ideálně suplementorem).
dekuju, taky nechci UM, abych kojila co nejdele. v porodnici ji jeste davali prikrm na noc a taky spala jako dudek bez kojeni a nocni kojeni je prej nejlepsi na produkci mleka.to stlaceni vim a docela pomaha. hlavne v noci se rozpije vic. dneska jako by se zalekla doktora a pila po hodine a pul, ale zase aby ji nebolelo bricho ![]()
@Mikys tak mala vydrzi pit i pul hodiny, ale musim ji budit nebo stlacovat prso
(jen pro ujisteni: to vazeni pro zjisteni prirustku si doktor zjistoval oboje dvoje (stare i soucasne) na svoji vaze… nebo k tomu pouzil cislo co dostal z porodnice - u malych deti to hraje roli, tam pak mohou vznikat nepresnosti)
(Existuji mista kde pujcuji vahu domu, a daji se tak sledovat denni prirustky -kdybys potrebovala pro sebe uklidneni, ze pribira)
@AniNevim ahoj,dobre.za tyden pribrala 160 g
koupila jsem meltu, casteji prikladala a slo to i bez UM ![]()
@inthense píše:
@AniNevim ahoj,dobre.za tyden pribrala 160 gkoupila jsem meltu, casteji prikladala a slo to i bez UM
obrovska gratulace! Je to neuveritelny uspech ![]()
Já jsem si po narození pořídila váhu a kontrolovala jsem, kolik mi vypije. Jestli vypije alespoň nějaké uspokojivé množství. Zkusila bych kojit přes den co 2 hodiny. Kdyby toho vypila málo, tak dokrmovat přes stříkačku po prstu. Asi i ty by sis měla pořídit čaje, Gravimilk… Víš, jetli máš mléka dostatečné množství?