Malý váhový přírůstek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Tunrida
29.4.14 15:41

Já jsem si po narození pořídila váhu a kontrolovala jsem, kolik mi vypije. Jestli vypije alespoň nějaké uspokojivé množství. Zkusila bych kojit přes den co 2 hodiny. Kdyby toho vypila málo, tak dokrmovat přes stříkačku po prstu. Asi i ty by sis měla pořídit čaje, Gravimilk… Víš, jetli máš mléka dostatečné množství?

• Citovat
  • Upravit
735
29.4.14 16:17

A taky kontroluj aby pila aspon tech 15min

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
29.4.14 16:17
@Ali-Ali píše:
tak bud i v noci. mi kdy zmaly nepribiral, rikala doktorka dava pres den ty 2-3hod a v noci po 3hod. az kdyz pribral, tak jsme v noci najeli na 4hod, a po dalsich 2 tydnech uz jsem ho nechala spat jak chtel.

urcite to takto udelej a za 2 tydny uvidis. @inthense
Protoze pak je to kolotoc - pije malo, protoze je slaba, slaba je proto, ze pije malo… a pak uz je to blazinec :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
29.4.14 19:53

@RadkaCh mleka mam myslim dost, vidim jak polyka a obcas se prepije a ublinkne. myslim, ze bude problem, ze pije po vice hodinach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
29.4.14 19:56
@AliTad píše:
@inthense Taky bych přidala kojení a kojila pokaždé z obou prsou. Pokud u kojení usíná, přehodit k druhému prsu a takhle opakovat, dokud bude mít zájem. Taky zkoušet techniku stlačování prsu (video najdeš na www.mamila.sk) - jakmile usíná, stlačit prso dle návodu, tok mléka se zrychlí a ona se probere.
UM bych u takhle malého dítěte určitě nedávala, přírůstek je sice menší, ale je, takhle malé mimčo se ještě učí správně se kojit. A nasazení dokrmu bohužel ve spoustě případů ke konci kojení vede.
Pokud by byl do budoucna potřeba, určitě ne flaškou a určitě ne jednu dávku večer - to by ti akorát vytuhla na dlouho, což je pro stimulaci prsou kontraproduktivní. Když už, tak rozdělit do několika menších dávek a podat alternativně (stříkačkou, ideálně suplementorem).

dekuju, taky nechci UM, abych kojila co nejdele. v porodnici ji jeste davali prikrm na noc a taky spala jako dudek bez kojeni a nocni kojeni je prej nejlepsi na produkci mleka.to stlaceni vim a docela pomaha. hlavne v noci se rozpije vic. dneska jako by se zalekla doktora a pila po hodine a pul, ale zase aby ji nebolelo bricho :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
29.4.14 19:57

@Mikys tak mala vydrzi pit i pul hodiny, ale musim ji budit nebo stlacovat prso

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
29.4.14 19:59

@inthense Tak koj po 2 hoďkách a ono se to určitě zlepší. ;)

• Citovat
  • Upravit
1057
29.4.14 20:04

@RadkaCh snad jo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
7.5.14 10:16

@inthense tak jak vam to jde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
7.5.14 14:57

(jen pro ujisteni: to vazeni pro zjisteni prirustku si doktor zjistoval oboje dvoje (stare i soucasne) na svoji vaze… nebo k tomu pouzil cislo co dostal z porodnice - u malych deti to hraje roli, tam pak mohou vznikat nepresnosti)

• bricho ji v tuto chvili bolet urcite nebude :o… pokud se clovek rozkokuje - pul hodina neni zadna casova mira (myslim treba vecer, kdyz ma clovek zizen, po stresove navsteve, nebo je v napeti)… nekdy treba nakojis, prebalis a muzes zkusit znova prilozit na obou prsou, proste jak ti to bude vyhovovat, jak ti to sedne,… to jsou to takovi pomocnici, kdyz se neco deje, kdyz je problem, unava, napeti, stres (i kdyz presne jak pise alitad, deti se kojit uci, neni to o velkem mnozstvi mlika v prse)

(Existuji mista kde pujcuji vahu domu, a daji se tak sledovat denni prirustky -kdybys potrebovala pro sebe uklidneni, ze pribira)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
10.5.14 16:07

@AniNevim ahoj,dobre.za tyden pribrala 160 g :lol: koupila jsem meltu, casteji prikladala a slo to i bez UM :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
10.5.14 17:37
@inthense píše:
@AniNevim ahoj,dobre.za tyden pribrala 160 g :lol: koupila jsem meltu, casteji prikladala a slo to i bez UM :palec:

obrovska gratulace! Je to neuveritelny uspech :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
10.5.14 17:43

@AniNevim dekuju,snazim se co to da ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...