Malý váhový přírůstek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
396
4.11.11 21:33

No jo, každej je holt jinej :))) Ale bicáky mám od malého taky. Začal pozdě chodit, takže jsem se něco nanosila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
605
4.11.11 21:46
rybanna píše:
No jo, každej je holt jinej :))) Ale bicáky mám od malého taky. Začal pozdě chodit, takže jsem se něco nanosila :)
:-))

my jeste ani nesedime,ale neresim to,ma cas..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1362
4.11.11 22:00
x-juliet píše:
Jarka K píše:
x-juliet píše:
rybanna píše:
Ahoj holky,chci vás tak uklidnit. Syn se narodil a měl 4100g. V roce měl osm kilo a kousek a to by měli do roka ztrojnásobit porodní váhu. Teď mu jsou dva a půl a má necelých 15, takže to krásně všechno dohnal. Byl hrozně nežravej, taky jsem ho nutila, ale on mi stejně všechno navíc vyzvracel. Nechte je být, oni si to časem přiberou, až budou potřebovat :)
tak to mas dobry,muj cvalik mel porodni 4700 a v 9 mesicich 11kilo,moje ruce :))
ruce? Spíš by mě zajímalo, co tvoje záda! Malej má teď 8,5 kila a občas mám pocit, že se s nim nezvednu :mrgreen:

jako,ze mi rostou bicaky-same zvedani a poponaseni:-)) zada celkem v pohode,me totiz boli uz od 15let,mame to v rodine:-)

adam cca v 8tydnech,mela jsem ho plne ruce:-))

tyyyyyyyyyyyjo, tak moje cacorka je poloviční :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
605
4.11.11 22:22
Camelie píše:
x-juliet píše:
Jarka K píše:
x-juliet píše:
rybanna píše:
Ahoj holky,chci vás tak uklidnit. Syn se narodil a měl 4100g. V roce měl osm kilo a kousek a to by měli do roka ztrojnásobit porodní váhu. Teď mu jsou dva a půl a má necelých 15, takže to krásně všechno dohnal. Byl hrozně nežravej, taky jsem ho nutila, ale on mi stejně všechno navíc vyzvracel. Nechte je být, oni si to časem přiberou, až budou potřebovat :)
tak to mas dobry,muj cvalik mel porodni 4700 a v 9 mesicich 11kilo,moje ruce :))
ruce? Spíš by mě zajímalo, co tvoje záda! Malej má teď 8,5 kila a občas mám pocit, že se s nim nezvednu :mrgreen:

jako,ze mi rostou bicaky-same zvedani a poponaseni:-)) zada celkem v pohode,me totiz boli uz od 15let,mame to v rodine:-)

ale je moc krasna,gratuluju :kytka:

vidis,obe miminka jsou stastna a je jedno,jestli maji 4 nebo 8 kilo,ne?:-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1362
4.11.11 22:26
x-juliet píše:
Camelie píše:
x-juliet píše:
Jarka K píše:
x-juliet píše:
rybanna píše:

asi ano, máš pravdu … Jen ty věcičky co mám nakoupeny na zimu ji budou asi v letě :) ale co už :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
605
4.11.11 22:29
Camelie píše:
x-juliet píše:
Camelie píše:
x-juliet píše:
Jarka K píše:
x-juliet píše:
rybanna píše:

asi ano, máš pravdu … Jen ty věcičky co mám nakoupeny na zimu ji budou asi v letě :) ale co už :D

ja zas spoustu vecicek newborn ani nepouzila:-),to si nevyberes :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1362
4.11.11 22:32

:D šmankote ty jsi začinala už naa 62jkach ne? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
605
4.11.11 22:41
Camelie píše: :D šmankote ty jsi začinala už naa 62jkach ne? :)

no, v 55 a ted,v 9mesicich uz ma obleceni a na rok a pul:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
4.11.11 23:07

Kačenka v 11 měsících :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
4.11.11 23:11

V 7 týdnech na vítání občánků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
810
4.11.11 23:32
Camelie píše:
když ja su z toho na nervy když mam kolem sebe a čtu o samych 4 kilovych mimčech .. ve 3 měsicich skoro 10ti kilovych…uaaaaaaaa to je něco na moje nervy :)

Nebyla zrovna macek při narození. Nabývá správně. Pokud by to šlo příliš rychle, nebylo by to pro ni dobré.
Je to slečinka, tak je drobná :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
knopi
5.11.11 23:26
Camelie píše:
Ahoj holky… prosím, nemáte někdo zkušenosti s malým nárůstkem váhy? Mám 8 týdenní holčičku, z porodnice jsme odcházely s váhou 2500g .. do ted jsme stihly přibrat pouze na 3500g.. takže kilčo, měly jsme 47 cm a ted máme 50 .. kojení nám upřímně moc nejde, nevím, kde je problém, laktační poradkyně nás chválila, že nám to jde pěkně, ale prostě nepřibírá!! Proto dokrmujeme Nutrilonem.. přemýšlela jsem, že zkusím Nutrilon Nenatal 1, ten je na vykrmení ne? Prosím o radu a zkušenosti. Děkuji moc :)

Camelie takže miminko ti přibralo 1kg za 8týdnů, ale zároveň ti 3cm vyrostlo! To ti přijde málo? Vezmi do úvahy i ten růst do délky. Sleduj, jak je celkově spokojený - resp kolik má počůraných plen, jestli vydrží mezi kojeními nějaké ty intervaly, aspoň 2hod. Vezmi to tak - když dítě povyrostlo do délky, tak se to odrazilo v té váze, dle mého názoru ti miminko prospívá velmi dobře. Jestli je toto jediný důvod pro nasazení dokrmu, s klidným svědomím bych ho vysadila, opravdu ti miminko prospívá dobře, je důležitý aspoň nějaký přírůstek, celková spokojenost miminka a celkové prospívání. Pokud tedy není jiný problém, o kterém bys nepsala. Každé dítě je jiné, a zásada je děti mezi sebou neporovnávat. Moje zkušenost - jsem laktační poradkyně a maminka 4 dětí.

• Citovat
  • Upravit
knopi
5.11.11 23:32
Camelie píše:
Asi máte pravdu holky… hlady nepláče, spíš někdy pláče, že už nechce, a já chci do ni nacpat co to dá…bojím se přestat dávat dokrm.. přes víkend jsme měli šílený stresy ale fakt šílený a o mlíko jsem skoro přišla, snažím se to ještě zachránit, ale nevím, jestli se to povede :(

Cam zkus to a uvidíš, buď se zdaří, nebo ne. Moje poslední dítě má 9kg v 18měs, je fakt drobná i na výšku, je malá po nás po rodičích. Přitom ty 3starší děti měly 8kg v 6měs. Je to dobrý paradox, ale je to tak, na výšku vypadá jak roční, k tomu holá hlava, no mate tělem, protože jinak běhá a je psychomotoricky v pořádku. Jen jsme v roce absolvovali základní vyšetření z krve, protože na chvíli dokonce přestala růst, ale opět začala a dohnala to, takže jen ten růst sledujeme, ale to až po roce věku. Je to legrační, v žádance na endokrinologii (což nás ještě čeká jako poslední vyšetření) má napsáno, že je to „dítě menších rodičů“.

• Citovat
  • Upravit
1362
6.11.11 18:04
knopi píše:
Camelie píše:
Ahoj holky… prosím, nemáte někdo zkušenosti s malým nárůstkem váhy? Mám 8 týdenní holčičku, z porodnice jsme odcházely s váhou 2500g .. do ted jsme stihly přibrat pouze na 3500g.. takže kilčo, měly jsme 47 cm a ted máme 50 .. kojení nám upřímně moc nejde, nevím, kde je problém, laktační poradkyně nás chválila, že nám to jde pěkně, ale prostě nepřibírá!! Proto dokrmujeme Nutrilonem.. přemýšlela jsem, že zkusím Nutrilon Nenatal 1, ten je na vykrmení ne? Prosím o radu a zkušenosti. Děkuji moc :)
Camelie takže miminko ti přibralo 1kg za 8týdnů, ale zároveň ti 3cm vyrostlo! To ti přijde málo? Vezmi do úvahy i ten růst do délky. Sleduj, jak je celkově spokojený - resp kolik má počůraných plen, jestli vydrží mezi kojeními nějaké ty intervaly, aspoň 2hod. Vezmi to tak - když dítě povyrostlo do délky, tak se to odrazilo v té váze, dle mého názoru ti miminko prospívá velmi dobře. Jestli je toto jediný důvod pro nasazení dokrmu, s klidným svědomím bych ho vysadila, opravdu ti miminko prospívá dobře, je důležitý aspoň nějaký přírůstek, celková spokojenost miminka a celkové prospívání. Pokud tedy není jiný problém, o kterém bys nepsala. Každé dítě je jiné, a zásada je děti mezi sebou neporovnávat. Moje zkušenost - jsem laktační poradkyně a maminka 4 dětí.

Asi máš pravdu, ne asi ale určitě.. je fakt, že mi vyrostla.. problem vidim v mem tabulkovem porovnani, kdy pokud nepřibere 200 a nevyroste 3 cm za měsic, tak už panikařim.. vim že každe miminko je jine.. jen každa odchylka mě trapi. musim přestat srovnavat.. manželova strana je dost mala.. mamka 160 a tata 165.. tak asi bude hold po nich :) a s tim mlikem.. bojujeme od začatku.. byla jsem za laktačni poradkyni, ta mi všechno ukazala znova tak jsme bojovali zova se učili přisavat.. pak jsme tam byli znova, to me uklidnila, že nam to jde skvele, ale stejně, kdykoli jsem dokojila, že cycek už prostě do pusy nevzala, tak v lahvičce stejně ještě švihla aspon 30 ml… a pak ten stresujici vikend, ktery jsem s malou travila v nemocnici.. snažila jsem se přikladat, co to šlo, ale nervy udělaly asi sve.. ještě když zmačknu tak mi střikaj, ale nevim, jestli to rozkojim do lepšiho sstadia .. :( a propo z toho mojeho mlika prostě ne a ne přibrat.. :/ tak nevim… dítě menších rodičů.. pěkná diagnoza :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
knopi
6.11.11 21:26
Camelie píše:
knopi píše:
Camelie píše:
Asi máš pravdu, ne asi ale určitě.. je fakt, že mi vyrostla.. problem vidim v mem tabulkovem porovnani, kdy pokud nepřibere 200 a nevyroste 3 cm za měsic, tak už panikařim.. vim že každe miminko je jine.. jen každa odchylka mě trapi. musim přestat srovnavat.. manželova strana je dost mala.. mamka 160 a tata 165.. tak asi bude hold po nich :) a s tim mlikem.. bojujeme od začatku.. byla jsem za laktačni poradkyni, ta mi všechno ukazala znova tak jsme bojovali zova se učili přisavat.. pak jsme tam byli znova, to me uklidnila, že nam to jde skvele, ale stejně, kdykoli jsem dokojila, že cycek už prostě do pusy nevzala, tak v lahvičce stejně ještě švihla aspon 30 ml… a pak ten stresujici vikend, ktery jsem s malou travila v nemocnici.. snažila jsem se přikladat, co to šlo, ale nervy udělaly asi sve.. ještě když zmačknu tak mi střikaj, ale nevim, jestli to rozkojim do lepšiho sstadia .. :( a propo z toho mojeho mlika prostě ne a ne přibrat.. :/ tak nevim… dítě menších rodičů.. pěkná diagnoza :)

Cam to, že si po dokojení ještě klidně 30ml dá, je běžný a vůbec to neznamená, že jí tvé mléko nestačí. Kromě toho, ta hodnota je tak malá, že kdyby měla ještě opravdu hlad, těch 30ml by jí nestačilo. Tohle děti prostě dělávají. Nevěděla jsem, že jste byli v nemocnici, to mě moc mrzí a doufám, že je vše už ok, to je jasné, že to je nápor na nervy a stres. Laktační poradkyně tě viděla, vyhodnotila, že ti to jde skvěle, určitě není důvod jí nevěřit. No a ohl toho tabulkového přibírání - opravdu se nedá srovnávat a držet se pevně tabulek, co dítě to originál (moje dvojčata při narození měla stejné míry, na chlup, a v 6měs byl jeden lehčí o půl kila a trošku menší, v 18měs se ten rozdíl ve váze prohloubil o kilo a už to tak zůstalo, holt je větší žrout a více se hýbá), vezmi to tak, že ani my dospělí nejíme každý jinak, to samé i s dětmi. Některé děti jsou drobínci, jiní otesánci, netrap se tím, že máš dítě drobnější. Kromě toho, třeba tě ještě překvapí a nabere tak, že přeskočí jednu celou velikost (i tohle děti dělávají). Užívej si miminka a netrap se tím, co k trápení není. :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová