Mám darovat vajíčka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27.11.15 18:10
@CokeLady píše:
Ano, jsem zdrava a mam deti prirozene, chapu ze ti to prikde nespravedlive. Tato diskuse je o darovani na popud lekarky nekomu, kdo o to nestoji. Chapu spravne, ze ty bys mohla byt potenc. prijemkyne, tak se snazis, aby zeny darovaly?

Já mam 2 deti prirozene a hned na první pokus a nejde proti darování. Sama ted čekám na výsledky genetiky a je darovat, kdyz to půjde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
27.11.15 18:20

@MilijonDolarBejby Ahoj, můžeš prosím opravdu upřímně říct, co je ti pro tento krok hlavní motivací? Možná to některé skeptiky tady přesvědčí, že každému nejde jen a jen o prachy…anebo možná já přijdu o iluze :think: ;)…jen jako vzorek jedné z mnoha a mhona…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
27.11.15 18:23
@Slečna Ferka píše:
https://www.emimino.cz/…atkam-11560/

Znám ženy, které byly tak rozhozené ze stimulace, že nezvládly ani odběr vajíček PRO SEBE - natož k darování.

A pokud si někdo myslí, že narkóza je „pohoda jazz“ a nijak člověka neohrožuje, tak taky asi žije v jiné realitě.

u holek ktere podstupuji IVF pro sebe je vetsi pravdepodobnost, ze telo nebude na stimulaci reagovat tak jak by melo. U darkyne je to o dost mensi, uz jen tim ze se nebera kazda, ale musi mit odpoidajici hormonalni profil.
Ja jsem darovat byla, a ze mozna nekde beha moje z poloviny geneticka kopie mi naopak prijde takove pozitivni, dokonce si rikam kolik by to dite melo let, i kdyz je to samozrejme nesmysl, treba se to vubec nemuselo povezt. To mi na celem procesu vlastne vadilo nejvic, ze mi ani nerekli, jestli neco odebrali a jestli se zadarilo :-(
Pro penize jsem to teda nedelala, ale neodmitla jsem je, za ty cesty navic, omezeni v praci i v osobnim zivote mi to prislo adekvatni.
Je to na kazdem, nic hrozneho jsem na tom neshledala, pro me zajimava zkusenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Frantiskaaa
27.11.15 18:23

Píši jako vzorek jedné z mnoha, za dob studií jsem byla darovat 3× a důvod? Prachy na studium, už bych do toho nešla, ta představa, že někde žije biologicky moje dítě a já nevím, jak se mu vede je hrozná. Byla jsem mladá a hloupá.

• Citovat
  • Upravit
Frantiskaaa
27.11.15 18:25
@hanucha píše:
u holek ktere podstupuji IVF pro sebe je vetsi pravdepodobnost, ze telo nebude na stimulaci reagovat tak jak by melo. U darkyne je to o dost mensi, uz jen tim ze se nebera kazda, ale musi mit odpoidajici hormonalni profil.
Ja jsem darovat byla, a ze mozna nekde beha moje z poloviny geneticka kopie mi naopak prijde takove pozitivni, dokonce si rikam kolik by to dite melo let, i kdyz je to samozrejme nesmysl, treba se to vubec nemuselo povezt. To mi na celem procesu vlastne vadilo nejvic, ze mi ani nerekli, jestli neco odebrali a jestli se zadarilo :-(
Pro penize jsem to teda nedelala, ale neodmitla jsem je, za ty cesty navic, omezeni v praci i v osobnim zivote mi to prislo adekvatni.
Je to na kazdem, nic hrozneho jsem na tom neshledala, pro me zajimava zkusenost.

příjemkyně si je mohla nechat i zmrazit a klidně těch tvých kopií tady může běhat mnoho a mých ještě víc, je to zvláštní

• Citovat
  • Upravit
519
27.11.15 18:25

Nevim jak vy, ale znam par zen, ktere na darovani vajicek byly a nebo ktere o tom vazne uvazuji. VSECHNY dojedne to delaji pro penize…vetsinou jsou to samozivitelky, pro ktere je 20tis velka castka. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
27.11.15 18:26

@hanucha @Frantiskaaa zajímavé příběhy… díky, že jste se podělily :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
908
27.11.15 18:27

Ani ta hormonální léčba mi zas tak strašná nepřišla… měla jsem ji tedy kvůli IVF a je fakt, že každý reaguje trochu jinak, jediný co bylo, že si musíte určitý počet dní píchat injekce do břicha (jsou tenoučké, je to jen „pero“ a například cukrovkáři to dělají denně), jinak jsem to vůbec nijak nepocitovala. Vajíčka vám odebírají pod narkozou, ještě ten den jdete domů, jediný, na co bych si dávala pozor je hyperstimulační syndrom, který se u někoho může rozvinout a to je docela hnusný. Samozřejmě darování je každého osobní věc, nikdo do toho nikoho přeci nenutí, někdo to může dělat, aby pomohl jiné ženě, která to štěstí prostě neměla a nemůže mít dítě díky svým vajíčkům, někteří to udělají kvůli penězům, ale to je snad jen o jejich svědomí, ne? Taky nevidím důvod, proč by potom člověk nemohl mít další děti. Nevezmou vám přeci všechny vajíčka (což ani nejde :D ) Já osobně, kdyby to šlo, tak o tom i uvažuji, právě kvůli té pomoci méně štastným, i za cenu, že moje dna dělá radost někomu jinému nebo možná právě proto.

Příspěvek upraven 27.11.15 v 18:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
27.11.15 18:31
@Frantiskaaa píše:
příjemkyně si je mohla nechat i zmrazit a klidně těch tvých kopií tady může běhat mnoho a mých ještě víc, je to zvláštní

záleží, kolik a jak kvalitních vajíček ti odebrali, s jakými spermiemi a jakou technikou je nechali spojit… Každopádně průměrně do stadia blastocysty dospěje 25% oplozených vajíček (ne každé odebrané vajíčko je zralé a ne každé zralé vajíčko se podaří oplodnit, takže dejme tomu cca 15% všech vajíček dojde do 5. dne a z těch je při čerstvém transferu pravděpodobnost klinického těhotenství cca 30% - u starších žen (které jsou hlavními příjemkyněmi darovaných vajíček), je to ještě méně, a po kryotransferu je také úspěšnost nižší. takže kdyby ti odebrali dejme tomu 30 vajíček, v průměru by po světě mohlo běhat cca 1 tvé dítě ;)
Edit: no možná snad spíše 2 :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
27.11.15 18:52

Nedarovala bych. Ženy to dělají spíše pro peníze, než jako pomoct. Navíc vemte si, že vlastně vaše dítě bude někde, vy o něm nikdy vědět nebudete. Mně by to užíralo. Takže ne nedarovala bych. Jinak známá u darování vajíček vykrvácela a umřela, dělala to pro peníze a takhle dopadla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67482
27.11.15 18:55

No ja jsem tu kdysi cetla denicek jedne mlade bezdetne, ktera dostala hyperstimulacni syndrom, lizala se z toho buhvi jak dlouho a psala, ze mozna nebude mit vlastni deti. Takze bych nepsala zase o tom jak je to super a ze se nic nestane. Riziko je vzdy a je treba zvazit pro a proti. Mne by treba myslenka, ze nekde behaji moje geny nevadila a klidne bych vajicka darovala i zdarma, ale jen kdyby to slo prirozene a bez nadopovani hormonama. Coz v soucastnosti nejde. Takze to je treba muj pohled na vec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
27.11.15 18:56

Nešla bych do toho, leda by nebylo dětem, co do pusy. Zdravotní riziko pro mě by mi nestálo za mnohdy rozmarně některými ženami pojatý přístup k umělku. Abych měla hormonální bouři kvůli tomu, že Mařka z Horní Dolní šla ve dvaceti dobrovolně na vejškrab a ouha, od té doby už to normálně nejde…naprdět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Frantiskaaa
27.11.15 19:03

@zuzouš Omezený názor, jako sorry, ale pokud myslíš, že ženská nemůže mít děti kvůli tomu, že ve 20ti byla jak ty píšeš na vejškrabu… stát se to může, ale určitě ne každá, která nemůže mít děti byla na interupci…

• Citovat
  • Upravit
4043
27.11.15 19:10

@zuzouš kde se v lidech bere tolik zloby? Může se to klidně stát tvojí princezně, ne že bych to komukoli přála, ale uvědom si, že nic z toho, co od života máš, není samozřejmost. Ale tobě podobným to dojde, až budou potřebovat třeba játra kvůli nějaké nemoci - někde někdo napíše do diskuse „beztak chlastala, může si za to sama - naprdět“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
494
27.11.15 19:10
@zuzouš píše:
Abych měla hormonální bouři kvůli tomu, že Mařka z Horní Dolní šla ve dvaceti dobrovolně na vejškrab a ouha, od té doby už to normálně nejde…naprdět.

Tohle je názor… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.