Mám doma autistu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
ludmilaadamkova
28.12.22 15:21

@ZabaNaPrameni

To je mi moc líto… U nás ( taky vesnice) máme tu školku a nebyl by problém pokud by dítě například nebylo agresivní.

@Janli píše:
Já myslím, že pro autistu bude vesnická škola mnohem lepší než městská. Je tam míň dětí, učitelky se znají s rodiči. Ani by mě nehnulo se stěhovat. Bude ve městě chodit do speciální školy? Pochybuju. Stejně bude chodit na základku s asistentem.

Vždycky je to o lidech. My jsme tedy na té vesnici a máme úžasnou školku. Vše se těší osobně a individuálně. Problém je teď s kapacitou školky je to prostě 27 děti a víc se nevejde. Není prostor. Třeba teď bude odcházet maximálně 5 děti do školy ( pokud některé nebude mít odklad) a tím pádem budou brát 5 děti. A přitom reálné je tu asi 10 děti které by potřebovaly jít do školky. Alternativa je lesni školka 25 km daleko. Jinak jsou skolky kapacitně stejně vyčerpane jako ta naše.

• Citovat
  • Upravit
28.12.22 15:24

@ludmilaadamkova já si taky myslela, že přece nemůže být problém, když je dítě nekonfliktní, neagresivní, nají se, obleče se, zadek si utře…
Jenom prostě mluví blbě, špatně skloňuje, předložky, spojky problém a grafomotorika opožděná… :( A pro ně je to problém, jak kdyby jim tam házel židlema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.12.22 15:31

@ludmilaadamkova jinak tahle školka je na tom kapacitně taky docela bídně, je spádová pro několik dalších vesnic a zájem je velký. Taky se zdaleka ne každý dostane. Oni to podle mě ví, tak si můžou vybírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.22 15:49
@ZabaNaPrameni píše:
@cernaselma
Ja nevím. Oni věděli, že dítě je jiný, i když jsme neměli uzavřenou dg, hrozně na ten ‚papír‘ tlačili, prej aby věděli, jak k němu přistupovat (chachacha, ó, jaký jsem byla naivní kretén), no a když jsem konečně papír donesla (protože na diagnostiky se čeká v řádu měsíců až let, není to diagnóza hotová na lusknutí do druhého dne), začalo to lítat. Najednou nesměl být po obědě, protože na něj nemají kapacity, volali mi, že má meltdown, ať si pro něj hned přijdu (přišla jsem a dítě vysmátý běhá po dvoře s ostatníma - meltdowny nemívá, nerozuměla jsem tomu, ale říkala jsem si, proč by mi lhali), učitelka mi furt ukazovala jeho výkresy, že to přece ani nemůže dát na nástěnku (jak kdyby to byla národní galerie?), při každým přebírání dítěte bulíky, že máme najít jinou školku, že oni to nezvládnou, on to nezvládne, nakonec jim budu ještě ruky nohy líbat, že mu bude ve zvlástní líp. Že už tam takových bylo víc a mamky bojovaly jak lvice, ale nakonec šly všechny. Ředitelka na mě nikdy neměla čas, že až po prázdninách, až po Novém roce, až, až… Tak jsem na ni surově naběhla s odhláškou, ona udělala blahosklonný proslov o tom, že i kdyby asistenta sehnali, tak jen na 2-4 hodiny denně a víc bych tam malého stejně nechat nesměla.Jak oni jsou za integraci a všechno, půl hodiny mlela o chlapečkovi s dwarfismem, kterého tam měli a zdůrazňovala, jak jsou proti segregaci (asi abych na ně neřvala, že jsou to elitářský hyeny, co si vybírají jen perfektní děti). Divila jsem se, proč se teda pořád zatajovala, proč to se mnou normálně nikdo neřešil a jenom jsem dostavala furt sodu od učitelek? Prej nás to chtěla nechat zpracovat a řešit to az za pár týdnů/měsíců, když teda malý nemá žádné problémy v kolektivu a není konfliktní. Tak jsem jí poděkovala za tu laskavost, že teda normálně se mnou nikdo nejednal, jenom jsem si užila kruté a necitlivé řeči od učitelek a šla pryč. Ještě měla odvahu se zeptat, kdy k nim nastoupí náš mladší… Jenom jsem se zasmála a zavřela dveře.

To vytučněné nemají absolutně žádné právo ne/udělat. Prostě to jenom zkouší a ty ses bohužel chytila :( :hug:
Na Tvém místě bych fakt zabojovala o to, aby se tam syn mohl vrátit. Neboj se, že by na něj byly hnusné, nebo tak něco. Ony to zkouší na Tebe, ale na dítě si žádná příčetná učitelka dnes nedovolí, tím spíše ne, když uvidí, že jsi to nenechala být a tuhle jejich výše popisovanou drzost a chování jsi řádně rozmázla a stěžovala sis.
To autistické dítě se u nás ve školce má jako v bavlnce, ale rodiče ty si teda chudáci už vyslechli svoje. Úplně to vidím, jak to popisuješ to je jak přes kopírák 8o.
Nikdy jsem se neztotožňovala s výrokem, že učitelka není povolání, ale diagnóza, teď už tomu rozumím :(
Taky teda chápu, že jestli si už synek v nové školce zvykl, nechcete to zase měnit a necháte to plavat. Zase na druhou stranu pokud Vás to stojí nějaké těžké peníze, taky je to blbý, dneska člověk neví kdy Ti budou chybět. Ach jo :srdce:

• Citovat
  • Upravit
1054
28.12.22 15:59

@ZabaNaPrameni Kvůli řeči hned diagnostika autista, to je zvláštní…s tím bych se nesmířila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrs. S
28.12.22 16:02
@Anonymní píše:
To byla obrovská chyba :,(. To si na nich už nic nevezmeš bohužel. Kdybyste neodešli sami školka by ho tam musela nechat. Na doporučení PPP, nebo SPC by nejspíš dostal asistenta alespoň na pár hodin a bylo by to dobré. Fakt škoda no :(
Naprosto přesně vím o čem mluvíš. Pracuju jako AP v běžné školce a mám na starosti autistu, který je na tom podstatně hůře než ten Tvůj. Přijala ho předchozí ředitelka, která odcházela a tak nějak jí už bylo všechno jedno. Před touto školkou matka dítěte obvolala desítky školek a všude je odmítli. Nové vedení za vydatné podpory všech učitelek dělá psí kusy, aby přesvědčili rodiče o tom, že pro dítě není běžná školka vhodná a donutili je dítě stáhnout. Rodiče jsou, ale pevní a věřím tomu, že neustoupí. Nechápu o co ped. sboru jde…Dítě má podle našich zákonů nárok v běžné školce být, nikomu místo nezabírá, jsou tam i nyní uprostřed roku volná místa, není agresivní, program nenarušuje. Je to celé o tom, že učitelky ve školkách jsou prostě převážně takového ražení, že jim prostě vadí děti, které nefungují na povely a podle tabulek a nedají se nacpat do jedné škatulky s běžnými dětmi :roll:
Zakladatelko zjisti si jak je na tom školka s obsazeností / tzv, „jiné“ děti zabírají 2 místa/
a zkus se obrátit na zřizovatele…šance malá, ale zkusila bych to

To jsme přesně zažili ale na ZŠ, i teď se asistentka snaží :roll:, bohužel jeho, a už tam byla za dob bývalé učitelky u jiného dítěte. Což taky nechápu protože to dítě je tam pořád a podle bývalé učitelky závislé na té asistence, takže našemu dítěti pomáhat nemohla, i když dneska je asistenka pro celou třídu a ne pro ditě, a je zajímavé že když teď jí má naše dítě (víš jak to je vyběháš si to jak…, ale jestli toho asistenta chceš nebo ne si říct nemůžeš), tak najednou tam není jen pro naše dítě ale více dětí. Pro nás je ale důležité že učitelka s ním nemá problém, hodně si udává ona a je fakt skvělá

• Citovat
  • Upravit
Mrs. S
28.12.22 16:07

@ZabaNaPrameni ano ten systém není nastavený optimálně navic lidí v něm jsou hodně nevzdělaní, a teď mluvím hlavně o pedagogických pracovnících, ani se dal vzdělávat nechtějí

• Citovat
  • Upravit
28.12.22 16:14

@elle21
O tu diagnózu se nehádám, já to dítě znám a vím, že autista je. Projevuje se tak už od batolete, jen ty projevy nikdy nebyly tak výrazný, že by dělaly problém. Triádu prostě naplnil, bez debaty. Stereotypní zájmy, problém v řeči, sociální chování narušený. Jenom je to nejspíš průměrný/chytřejší kus a věkem se učí maskovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.12.22 16:20
@Anonymní píše:
To vytučněné nemají absolutně žádné právo ne/udělat. Prostě to jenom zkouší a ty ses bohužel chytila :( :hug:
Na Tvém místě bych fakt zabojovala o to, aby se tam syn mohl vrátit. Neboj se, že by na něj byly hnusné, nebo tak něco. Ony to zkouší na Tebe, ale na dítě si žádná příčetná učitelka dnes nedovolí, tím spíše ne, když uvidí, že jsi to nenechala být a tuhle jejich výše popisovanou drzost a chování jsi řádně rozmázla a stěžovala sis.
To autistické dítě se u nás ve školce má jako v bavlnce, ale rodiče ty si teda chudáci už vyslechli svoje. Úplně to vidím, jak to popisuješ to je jak přes kopírák 8o.
Nikdy jsem se neztotožňovala s výrokem, že učitelka není povolání, ale diagnóza, teď už tomu rozumím :(
Taky teda chápu, že jestli si už synek v nové školce zvykl, nechcete to zase měnit a necháte to plavat. Zase na druhou stranu pokud Vás to stojí nějaké těžké peníze, taky je to blbý, dneska člověk neví kdy Ti budou chybět. Ach jo :srdce:

Tak jako 10 tis školný je 10 tis, žejo, na zemi to nenajdeš. Ale radši to dám do soukromky, než se násilím cpát někam, kde nás nechtějí a každý den dostávat tlaky, ať to konečně vzdáme.
I kdybych se nebála, že to odnese syn (a ať mi nikdo neříká, že by to neodnesl), tak já mám taky jen jedny nervy. To radši vezmu částečný úvazek v práci a mladšího dám na pár hodin paní na hlídání + práce z domu, abych ty kačky vydělala, než mít křeče v žaludku, co zas bude, až si půjdu pro malýho do školky… Kolikrát jsem byla ráda, že onemocněl a nemusíme tam :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.12.22 16:25

@Mrs. S
To jo, ta učka co nás nejvehementněji vyhazovala, mi nejdřív před diagnostikou tvrdila, že syn být autista nemůže, protože má oční kontakt. Že prý to by poznala, že tam musí být něco jiného.
Po diagnostice už to bylo ‚já si to hned myslela, to víte, 20et praxe‘. Ví houby, koza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22894
28.12.22 16:29
@ZabaNaPrameni píše:
@j.a.n.i1 no když vidím, jak nás ‚zvládla‘ školka, alternativa krom soukromek žádná…
Navíc i když je místní škola jakože integrovaná, tak jsem neslyšela moc dobré recenze od maminek, které mají ‚jinak obdařené děti‘. Jedné mamince co má holčičku s ADHD ta holčička běžně doma pláče, že na ni asistentka řvala, vychovatel ve družině jí nadával, že z ní zešediví a učitelka zkracuje dětem přestávku s odůvodněním ‚poděkujte tady Marušce, protože nedávala pozor‘. Děcka jí to potom dají vyžrat… Řeší to furt, dotyčná tam chodí jak na klavír, nevyřešila nic.
Jestli takhle zvládají ADHD dítě, tak s autistou abych to rovnou zabalila.

S ADHD mohou byt v realite vetsi problemy nez s autistou, pokud je jak pises neagresivni, nekonfliktni, dela co ma atd. Ja myslim, ze je dobre, ze jste odesli ze skolky, kde vas nechteli, ikdyz nechapu tedy proc, kdyz nebyl problem. Mohli mit AP-jedny ruce navic a tvuj kluk zas tolik dopomoci nepotreboval. Co odklad bude? Skola zalezi na konkretnim uciteli a taky kolik je zaku ve tride. Obhlidni moznosti. Zase bych se hned nestehovala, kdyz tam mate vysneny dum. Metstka skola nemusi byt lepsi. My taky bojujeme. Syn v 1.tride s ADHD a taky trochu lizlej autismem. Na skolku jsme meli stesti, ale se skolou je problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.22 16:31
@ZabaNaPrameni píše:
Tak jako 10 tis školný je 10 tis, žejo, na zemi to nenajdeš. Ale radši to dám do soukromky, než se násilím cpát někam, kde nás nechtějí a každý den dostávat tlaky, ať to konečně vzdáme.
I kdybych se nebála, že to odnese syn (a ať mi nikdo neříká, že by to neodnesl), tak já mám taky jen jedny nervy. To radši vezmu částečný úvazek v práci a mladšího dám na pár hodin paní na hlídání + práce z domu, abych ty kačky vydělala, než mít křeče v žaludku, co zas bude, až si půjdu pro malýho do školky… Kolikrát jsem byla ráda, že onemocněl a nemusíme tam :(

Tomu naprosto rozumím :srdce. Přeju hodně sil a rozumné, empatické lidi kolem Vás :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.12.22 16:33
@ZabaNaPrameni píše:
@Mrs. S
To jo, ta učka co nás nejvehementněji vyhazovala, mi nejdřív před diagnostikou tvrdila, že syn být autista nemůže, protože má oční kontakt. Že prý to by poznala, že tam musí být něco jiného.
Po diagnostice už to bylo ‚já si to hned myslela, to víte, 20et praxe‘. Ví houby, koza.

To je urážka kozy. Kráva je to :roll:

• Citovat
  • Upravit
28.12.22 16:37

@Oriseka já nevím, proč měli problém. Že mu dobře nerozumí a že neumí kreslit a musí mu líp vysvětlit zadání, když něco tvoří.
I když má 5, ještě není v předškolní, je listopadovej, má přirozeně odklad. Jestli bude potřeba ještě rok navíc, to uvidíme za rok. S tou řečí se zpozdilo všechno dalšího - barvy, tvary - základní už sice pozná, do 20 napočítá, ale je tam oproti těm vrstevníkům v tomhle dost propast a v té školce nestíhal, no. I kdyz já mám pocit, že chtít po nich ve školce třeba sčítat je prostě hrozně moc… Pedagog samozřejmě nejsem. Myslela jsem si, že si budou ještě víceméně jen hrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrs. S
28.12.22 16:42

@ZabaNaPrameni to není žádná vada i kdyby šel do školy skoro v 8, když to tak to dítě potrebuje :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML