Mám hroznou rýmu :(

534
19.12.04 01:46

Mám hroznou rýmu :(

Ahoj maminky, podle hodiny u mého příspěvku vidíte, že nějak nemůžu spát. Ne, že bych nechtěla, ale mám strašnou rýmu a skoro neustále ucpaný nos :? Kromě toho nevyspání se navíc nemůžu pořádně věnovat Elišce, abych jí nenakazila. :(
Kapky do nosu, které používám, sice nevadí kojícím matkám, ale vůbec nezabírají. Máte prosím někdo dobrou zkušenost s nějakými nosními kapkami, které se dají užívat při kojení a zabírají? Moc děkuju.

Karolinka + Eliška (4m+17d)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
19.12.04 03:13

Doporucuji zobat vitamin Cetebe se zinkem. Zinek je prave ucinny na rymu. Mne se velmi osvedcily i cucaci pastilky Bio Influ Zinek od fi Pharmanord. A potom doporucuji jako prevenci kombinovat kapky nebo nosni spray (ja pouzivam Olynth, ale na trhu je spoustu veci-urcite ti v lekarne poradi) s morskym roztokem Sterimar - udrzuje nosni sliznici a pusobi na rymu i preventivne-muzou ho pouzivat i kojenci. Jinak v tehotenstvi se mi osvedcil klasicky Sanorin v kombinaci s nosnim sprajem s Vincentkou. Funela jsem skoro cele tehotenstvi :oops: . Jinak mne gynekolozka i ORL doktorka uklidnila, ze na mimi i kojeni nosni kapky vliv nemaji, i kdyz na pribal. letacich je nekdy psan opak. Pak jeste neni spatny tymianovy krem od fi Just, ktery se da kombinovat i s tymianovym olejem (da se pouzit do koupele, na inhalace nebo do aromalampy). Taky mam dobrou zkusenost s olejovyma kulickama do koupelny od Pinosolu a jejich nosni krem na odreny frnakovnik. Snad se ti brzo ulevi-vim o cem mluvim, jak zacne podzim tak mam neustale kapesnik po ruce :roll:

• Citovat
  • Upravit
76
19.12.04 05:18

Ahoj, soucítím s tebou… :)

Já moc kapky do nosu nemusím, mám z nich klaustrofobické pocity…a tak spíš dám na přírodní léčbu. Rýma léčená sice trvá sedm dní a neléčená týden…ale snad se ti trochu uleví.
Já si dám do velikého hrnce vodu a pár kapek eukaliptového oleje (ale funguje to i bez něho) a pak s ručníkem přes hlavu dýchám a snažím se co nejvíc nosem. Krásně se to uvolní, dutiny se zahřejou… :D
Ještě si také proplachuji nos vlažnou vodou se solí, poradila mi to známá co dělá jógu, ale je to z počátku dost nepříjemné a musí se trochu umět technika…ale taky to funguje.
Tak zdar a sílu…a hlavně zdraví!!! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
19.12.04 12:50

Ahojky,tak mám taky radu-proplachování nosu bylinkami. Moje dcera Štěpánka,měla ted´nedávno zánět dutin,úplně zhnisanou rýmu a moc jí to pomohlo víc než kapky od doktora. Takže potřebuješ bylinky,Přesličku rolní a Anýz a injekční stříkačku. Přeslička- odvar,jedna rovná polévková lžíce se přelije čtvrtlitrem vroucí vody a nechá se v zakryté nádobě 15 min. odstát a scedí se. Anýz jedna čajová lžička se zalije čtvrt litrem vroucí vody a nechá se 15 min .vyluhovat také v zakryté nádobě a scedí se. Pak oba odvary smícháš a ještě hoooodně teplé co sneseš ,vstříkneš pomalu :D :lol: inj. stříkačkou do nosu,hlavu musíš mít zakloněnou,nejlépe je ležet a ted´to musíš co nejdéle v sobě udržet a měla bys cítit jak to prochází dutinami,opakuje se to až do vyléčení. ćím častěji denně to děláš tím lépe. nálev můžeš během dne ohřát, dokud ho nevypotřebuješ,ale další den to chce nový. je to fakt hooooodně účinný takže vřele doporučuju a účinkuje to i na zhnisanou rýmu. pokud se budeš chtít na něco ještě zeptat,tak jsem z let. miminek. Pa a at´to pomůže Kikina a Davídek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1718
19.12.04 14:30

mažu svůj příspěvek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
19.12.04 17:28

Díky moc za všechny tipy. Zítra se po něčem podívám v lékárně. Zatím mě zásobila jedna skvělá kamarádka.
Stále mluvím, jak ze sudu. :? Eliška dokonce ráno chvíli přemýšlela, jestli to je maminka :D .

Karolinka + Eliška (4m + 17d)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky