Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
jsem dnes už úplně vyčerpaná. Máme 7 týdenní holčičku, je to zlatíčko, ale když přijde na večerní usínání chviličku nám to trvá…Můj manžel má z předchozího vztahu 2 děti a „ví všechno nejlíp“ , když mi malá nechce spát, nebo má boleníčko a chvíli dýl brečí je manžel hrozně nervózní…mlaská…a svým tónem v hlase mi dává najevo že jsem neschopná (ne až tak, ale jiné slovo jsem ve svém slovníku nenašla
) A to mi na klidu moc nepřidá a malé taky ne.
Máte to někdo podobné??
Díky Maminka a Sabinka
ahoj maminko a Sabinko
tak zkus dat malou na uspani tatinkovi,at ukaze co umi. Dokazu si predstavit,ze mlaskani a ton v jeho hlase ti na klidu neprida.
takze vecer nakoj Sabinku,dej ji pusu a pak predej tatinkovi a uvidis
drzim palce a pevne nervy
magrata a delfinek 10 mesicu
Ahojky,
co dodat? Když pánbu stvořila muže, v podstatě jenom žertovala!! ![]()
Nicméně se připojuji k té asi nejúčinější metodě, ať tatínek předvede, co umí.
Myslím, že ho to mlaskání brzy přejde ![]()
Pa. Kimi a Maxíček ( tři měsíce)
Jednoznačně souhlasím s ostatními maminkami. Miminko je stejně tvoje jako jeho, pro mazlení i pro zvládání „kritických“ situací. Tvůj manžel jako několikanásobný tatínek to určitě zvládne a rád ti předvede v praxi, jak se to dělá
A dej vědět, jak to dopadlo ![]()
Ahojky,
brzy se to už zlomí a malá bude najednou plakat, když bude mít opravdu důvod + ten odhalíš a vyřešíš…
Nám od začátku na usínání zabíral tatínek lépe než já, i když jsme dělali totožné věci, a to proto, že u něj malá necítila mlíčko - u maminky to může na mimko působit jako když mu máváš dobrůtkou před nosem a nedáš mu jí… U tatínka papání necítila, nikdy ji od něj nedostala (dokud jsme kojili) = snadněji se ukonejšila ke spánku… Od 7-8. týdne ty neutišitelné stavy přestaly a začala s ní být docela dobrá komunikace - když plakala, měla důvod a rychle se vyřešil.
Tak držím palce, ať se to brzy zlomí a tatínek ať přiloží ruku k dílu místo aby mlaskal, že ho plakání ruší /zřejmě od životně důležitého programu v TV/ ![]()
Eva
Jen souhlasím,
tatínkové si to málokdy umí představit
…a taky někde uber,ať si méně vyčerpaná…Myslím,že část viny na tom mají i hormony,u mě to tak bylo a je…
Tak držím palce..papa
Kokhi a Venoušek skoro 11t
Ahoj holky,
děkuji za podporu.
Když s mým manželem je to těžký, on když chce tak by se utloukl, dovede ji zabavit i celé dopoledne, ale když ho k něčemu nutím tak jak natruc nechce…Dřív malou taky uspával, a šlo mu to líp jak mě, ale několikrát ji pak neuspal, protože papáme i 6× než pořádně usne, takže plakala protože měla hlad, a to ho zřejmě odradilo a už se mu do toho nechce.
Ale jinak tisíckrát díky Mamika, dnes méně unavená ![]()