teplota u novorozence

483
18.12.04 17:37

teplota u novorozence

Ahoj maminky,
muj 4tydenni chlapecek mel vcera horke celicko,tak sem ho zmerila a mel v zadecku 38,2. Protoze po odecteni 0,5 stupnu to nebylo pres 38, nic sme nedelali a jen merili dal. Vecer mu klesla asi na 37.9, rano uz ji nemel a dneska opet kolisa mezi 38,1 az 37.
Mate s teplotou u takto maleho miminka zkusenosti? Je to obvykle? Dnes sme byli na pohotovosti a pry mam dat cipek pri namereni 38,5 v zadecku. Rada bych ale vedela, jake mate zkusenosti vy, maminky.

Moc dekuju
Evcza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
96
18.12.04 20:43

Ahojky,
moje malá ( 7 týdnů) měla hodně často přes 37. Jednou jsem ji naměřila 38,3, volala jsem doktorce a ona mi řekla, že takhle malá miminka špatně udržují tělesnou teplotu. Měla jsem malou hodně oblečenou. Dala jsem ji lehčí dupačky a za 3 hodiny změřila zase a teplota byla v normálu. Sice ještě trošičku zvýšená , ale u novorozenců v normálu.
Neměj strach…,je dobře že si šla k doktorovi, člověk si má být jistej… my už například 3 týden proděláváme rýmečku a nemůžeme se jí zbavit.Taky jsem kvůli tomu volala doktorce…Raději se na všechno ptám a ověřuji. Jsem pak klidnější.
Ahojky a zdravé bejbátko.
Maminka a Sabinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.12.04 18:47

ahojky, náš malý mívalů až do cca třech měsíců při plném kojení vždy teplotu nad 37 - v kteroukoliv denní dobu. někdy byla až 38. absolvovali jsem také několik vyšetření, vždy s negativním výsledkem. po třech měsících je již teplota „normální“. taky myslím, že tak malá miminka potřebují jen „akĺimatizaci“ na vnější poměry a vyšší teplotky bez dalších příznaků je normální
mějte se J

• Citovat
  • Upravit
170
13.6.14 23:19

Ahoj holky, potrebuju radu, malymu je 8 dni a narodil se s nizkou porodni vahou 2,5 kila. Mam mu casto merit teplotu a tedka jsem ho merila a ma na hlave 36,9 a na tele 37,4 v porodnici rikali, ze ma mit teplotu v rozmezi 36-37. Merim to bezdotykovym teplomerem. Normalni nemam. Co myslite, je to ok nebo mam zacit plasit? Stalo se mi totiz, ze kdZ jsem ho krmila pred hodinou a prevlikala, tak se mi zacal jakoby zimou trast. Teplotu v tu chvili mel na tele 37,1 a na hlavicce 36.7.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí