Roupy u mimíse

40
18.12.04 20:11

roupi u mimíse

Ahoj maminky,
prosím, poraďte, než půjdem k doktorovi. U mého 8měs. syna jsem objevila roupa dětského. Zatím jen jednoho „solitéra“, ale obávám se, že se rozmnoží. Jelikož je víkend, a nemám možnost volat doktorce, ráda bych věděla, jestli se tyhle potvory vyskytují u takhle malých dětí normálně. Čekala jsem to až u batolátek…Patrně ocucal hračku nějakého jiného dítka, co já vím…Je možné mu dát Pyrvinium? Ď. Gábina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
19.12.04 16:39

Ahoj, já ti bohužel nepomůžu, spíš bych měla pár dotazů… Jak ty roupy vlastně vypadají? A jak se to přenáší? Nevěděla jsem, že je třeba si dávat pozor i na hračky jiných dětí… resp. spíš se tomu půjčování ani nedá zabránit, když už pak lezou a tak…
Díky Klára

• Citovat
  • Upravit
980
19.12.04 16:45

Kláro - roup dětský je bílý červík cca 3-4mm, kterého najdeš ve stoličce nebo u konečníku miminka. Roupi jsou nejvíc aktivní v noci, kdy samice vylézají na kraj konečníku klást vajíčka a to děti svědí. Takže se hezky poškrábou, za nehtíkama jim zůstanou vajíčka a pak jak si hrají s hračkama se to přenese na povrch hraček. Další mrňous to olízne ( cucá hračku) a šup - má je v trávicím traktu a celý kolotoč se opakuje.
Děti jsou v noci neklidné, špatně spí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.12.04 13:11

Ahojky mamky,
tak jsem se od dr. dozvěděla, ze roupi nejsou vyjímkou jakmile se dítě dostane do kolektivu, ale přenos je možný i z hraček, prachu, podání ruky.....nezáleží na stáří. Mají je i dospělí a právě ti prý léčbu nejvíc zanedbávají, protože se stydí jít k lékaři. Prostě je to zákeřný, ale ne nebezpečný. Dostali jsme sirup a musí se přeléčit celá rodiny, přestože nemá příznaky. Je to běžná dětská nemoc a údajně ji spousta rodičů přehlíží a bere za něco, za co by se člověk měl stydět. Není to tak. Promořeno je místy, jak jsem se dozvěděla, 50-70% poulace.
Tak máme klid.
Hezké vánoce všem
 G.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
20.12.04 21:26

Ahoj Gabčo.
Já vím, že roupi jsou dost běžná věc, my je v dětství měli se ségrou taky. Ládovaly jsme se česnekem a když to nepomohlo, tak jsme vyfasovaly Pyrvinium. Já mám ale pocit, že to pro malé děti není. Dostali jste ho, nebo už existuje něco nového?
 Radka

• Citovat
  • Upravit
219
2.1.13 18:12

Holky, obnovuji diskuzi..,mozna jsem vadna, ale chci se ujistit..neter tri roky ma roupy a jeste nez jsme to zjistili, tak prisla do styku s mym synem 3 mesice, sice jen obcas, ale na rucicku mu sahala, motala se kolem postylky atd…on zatim teda do pusy nic nestrka ani tu rucicku, ale proste hloda ve me jestli ho nemohla nakazit..je plne kojenej a patri od porodu do ubrecenejch mimin, takze kdyby ho neco trapilo stejne to nepoznam..myslite ze to mam rici u naseho dr. jdeme 10. ledna na kontrolu..asi fakt plasim, ale zajima me zda to muze nejak chytit takhle mrnavoucke miminko nebo to je fakt jen mezi detma ve skolkach, kde se deti skarbou a pak tema rucickama sahaj na hracky a sup uz to ma dalsi ditko..dekuju holky za rady..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.12.15 22:16

Ahoj devcata, je mi to hrozne trapny, ale mam podezreni na roupy. Vubec se mi s tim nechce k lekari, myslite ze pomuze tinktura???Ja se fakt zblaznim :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.12.15 22:20

Nepomuze. U syna stacilo, ze jsem rekla, ze se nejak podezrele drbe a roupa jsem nevidela. A pak nasledoval dotaz, jestli se spolu koupeme. A pak uz jsme meli odcerveni predepsane pro celou rodinu vcetne rocniho ditete.

• Citovat
  • Upravit
326
7.12.15 22:24

Babské rady můžeš vyzkoušet, ale je jednodušší skočit k doktorovi a spolknout 2 pilule. Malý bratranec se nakazil na pískovišti a stačila jedna návštěva doktora, vyzvednutí pilulí v lékárně a byl pokoj. Jedna pilule zabije dospělce a druhá po týdnu zabije čerstvě vylíhlé roupy. :-) Doktora se neboj. (Jinak jen tak na okraj - kdysi to dostala i kolegyně v práci - podle všeho nějaké prase chmatalo na rohlíky v obchodě a nemělo kleštičky ani sáček na ruce.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.12.15 22:25

A byla jsi tam se synem nebo sama?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.12.15 22:26

Me je fakt do breku…To delaji i nejake stery?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.12.15 22:35

Cela rodina. Stery ani kontrola se nedelaji. Staci podezreni, rovnou se napise Vermox.

• Citovat
  • Upravit
552
8.12.15 00:03
@Anonymní píše:
Me je fakt do breku…To delaji i nejake stery?

buď úplně v klidu!!! minulý týden jsem se jen lékařce zmínila, že mám podezření a ona pouze odpověděla: jasně, napíšeme Vermox… vážně se nic hrozného dít nebude :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
12.7.16 13:34

Řešíme takový choulostivý problém… Malý (16 měsíců) má roupy. Doktorka sama byla překvapená, kde k tomu mohl přijít (myslím si, že to chytnul na hřišti, kam chodíme na pískoviště se školkovýma dětma a jak si předávají hračky atd., tak to chytnul, navíc všechno strká do pusy..) Ale nevím to jistě, je to jen moje domněnka.
Ráda bych zabránila tomu, abych to chytla já s manželem a taky bych chtěla, aby se to vyléčilo u malého. Máte nějaké rady a zkušenosti? Klidně pište do IP, chápu, že je to choulostivé téma. Jinak doktorka mi řekla, že pro takové malé děti žádné prášky nejsou, že se mám zeptat na něco přírodního v lékárně, tam mi řekli, že nic takového neexistuje a že mu mám uvařit česnečku. O tom česneku jsem už slyšela, ale nevím, jestli to bude v roce a půl jíst… Nemáte jinou radu? Je mi jasné, že musím vydesinfikovat byt, všechno vyprat, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
12.7.16 13:54

@lucisuska Stačí vyvarit ručníky, nekoupat se spolu s ditem, nepouzivat stejny rucnik.
U kdyby jste to chytli, tak spolknete pilulku není vypijeme roztok a hotovo.
Byt fakt desinfikovat nemusíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky