Mám ještě šanci se stát zdravotní sestrou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35545
5.6.14 22:02
@blumen píše:
@Liz to je dobre :-) ja jen, ze to ne kazdemu musi sednout, znam par lidi, co od toho pak utekli a hodne lidi si to nedovede poradne predstavit, no :nevim:

Kamarádka zdravotní sestra už nějakých osmnáct až dvacet let - uf jsme staré, má SŠ - prostě zdrávku, dřív stačilo. Teď šla na mateřskou a prohlásila, že místo zadků dědků bude utírat miminku /dělá na interně - mužském/…takže je třeba opravdu zvážit, co od toho člověk očekává…nemusí člověk sehnat zrovna atraktivní zaměstnání…
Další mám u obvodní, ta je zase zavalena papíry a je tam od rána do pěti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liz
2064
5.6.14 22:05

@HankaHK jo jo, to je těžký. Já se také ještě rozhoduju co budu dělat. Dělala jsem před mateřskou několik let na ARU v Anglii, tak budu chtít skloubit angličtinu a zdravotnictví třeba na nějaké soukroméé klinice. Jinak bych asi šla na sál na anestezii, ale vadí mi, že tam nevyužiju tu anglinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.6.14 22:09

Hm tak nevim no to utirani tech jak rikate zadku by me asi take nabavilo ale zase treba delat nekde na interne to nebude lehke se tam dostat :think: to stejne asi i k obvodakovi co?

• Citovat
  • Upravit
Liz
2064
5.6.14 22:10
@Anonymní píše:
Hm tak nevim no to utirani tech jak rikate zadku by me asi take nabavilo ale zase treba delat nekde na interne to nebude lehke se tam dostat :think: to stejne asi i k obvodakovi co?

interna lůžkové je přesně o těch zadcích, tam bych se moc nehrnula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5313
5.6.14 22:22

Ono to nebude ani tak moc o hrnutí se, ale získat místo. A ano dostat se k obvo´dákovi nebo na ambulanci je problém, navíc to chce mít praxi a být registrovaná sestra. Proto budu mít potíže, registraci mám až do roku 2028 a praxi v nemocnici taky, ale nemám žádné známé a když už jsem se nenápadně zkoušela ptát tak ani ťuk, takže se za 2 roky budu modlit, abych mladšího dostala do školky a našla práci. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
5.6.14 22:46

Jeee holky, jak me je krasne v kanclu :D :D zadny pokadeny zadky, zadna krev, zadny dvanactky, zadny nocni, proste super! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
5.6.14 22:46

Kamaradka ted dela dalkove stredni zdtavotni. Je to teda casove narocne kvuli praxi v nemocnici, ale urcite to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
5.6.14 22:58

:D
Mám opačný „problém“. Pracuji ve zdravotnictví a začala mě strašně moc lákat zahradní architektura. :D
Jenže vzhledem k tomu, že se to dá studovat pouze denně, je to pro mě nereálné.
Ale přeji ti hodně štěstí. Pokud se ti to podaří skloubit časově, tak si myslím, že to problém nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.6.14 23:12

@elchirk no prave stim casem je to docela problem mam malou holcicku a nema mi ji moc kdo hlidat takze nevim no kurna :think:

• Citovat
  • Upravit
917
5.6.14 23:48

Známá studuje na sestru teď ve 45 letech, takže proč ne :) pokud ti to za to stojí a opravdu to chceš dělat tak do toho ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
6.6.14 09:07
@Anonymní píše:
Hm tak nevim no to utirani tech jak rikate zadku by me asi take nabavilo ale zase treba delat nekde na interne to nebude lehke se tam dostat :think: to stejne asi i k obvodakovi co?

o čem to je?? Holky mají pravdu, že o stolici. Pokud nempůjdeš dělat na oddělení typu oční, stomatochirurgie, plastická chirurgie (ale to myslím tu placenou plastiku), tak všude (kromě pediatrie) máš převážně starší pacienty a tím pádem i ne vždy soběstačné. Chirurgické obory jsou na tom lépe, ale zase ne každému sedne krev, rány apod. Prakticky na žádném oddělení se nevyhneš úkonům typu odnášení moče, mísy, mytí po stolici… snad jedině na anestézii a jako perioperační sestra (instrumentářka).
Musíš být odolná na stresové situace, zvládat dělat spoustu věcí najednou, improvizovat, jednat s lidmi…
Hodně záleží, kde nakonec skončíš. Jsou oddělení, kde není problém materiál a pomůcky, jinde je to hrůza. Jsou oddělení, kde opravdu máš pomocný personál, který funguje, a jsou oddělení, kde pomocný personál nemáš a nebo nefunguje. Je to hodně o výběru. Musíš umět rozhodovat se, co je priorita, být soustředěná, občas i umět trochu počítat, počítat s různorodým kolektivem (máš oddělení, kde je sester 8, ale i oddělení, kde jich je 65)…
Někomu vyhovuje intenzivní péče, někdo by to dělat nemohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.14 09:13
@Krkael píše:
Jasne. Bc na vseobecnou sestru. To si muzes udelat kdykoli. Otazkou je, jestli na to jako uahradnice mas. Nic ve zlym.

Nevim proc by na to nemela mit ja chodila na zdravku a vazne nic tezkyho to nebylo. Akorat teda blby je ze s maturitou na zdravce uz nejsi zdravotni sestra ale jen zdravotnicky asistent (nebo za me to tak bylo) coz je to same jako osetrovatelka z ucnaku :roll: ale kdybych sla jeste na ty tri roky na vyssi tak bych mohla byt i sestra no:-D

• Citovat
  • Upravit
Liz
2064
6.6.14 09:15

@danyk :palec: jo jo, tak to přesně je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.14 09:15

A stena zadkama maji holky celkem pravdu a i na te interne jsme je utirali takze vagne tak leda neco jako ocni apod nebi soukromy treba gynda atd nevim ale v nemocnici se setkas s pacientama kterym budes ten zadek muset utrit asi skoro na každém odd

• Citovat
  • Upravit
33155
6.6.14 09:57

Rodinná známá asi tak v 35 letech se rozhodla že bude dětskou doktorkou.. Ted má svou ordinaci a je u lidí strašně oblíbená. Tak proč ne? :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze