Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já si teda nejsem na 100% jistá,jestli mam tlak vysoký..myslim si to podle toho jak je mi špatně.
Měla jsem tlakoměr doma,ale ted ho tu nemam,takže se nemam ani jak přeměřit ![]()
Ono mi neni ani špatně nonstop,spíš je to půl hodiny ok a pak zase hrůza.Tak ještě chvilku počkám a vyrazim do té porodky raději.
U preeklampsie bych měla otoky ne?
asi jo, otoky jsou u vysokýho tlaku, ale takhle ze dne na den nevím, co miminko, pohybuje se dost?? při vysokým tlaku nemusí být špatně v kuse
jinak mě u toho tlaku v prvním těhu špatně nebylo vůbec ani mě nebolela hlava, hlava tě nebolí?? a teď cítím, když mi kolísá, ale já na to beru léky
Žirafa9 píše:
asi jo, otoky jsou u vysokýho tlaku, ale takhle ze dne na den nevím, co miminko, pohybuje se dost?? při vysokým tlaku nemusí být špatně v kuse
Hlava mě bolí jen chvílema,to by mohlo být i z nevyspání myslim.Jinak pohyby cítim tak nějak normálně,jako vždy.
Každopádně jsem rozhodnutá tam zajet,zato mi tam snad nikdo hlavu neutrhne ![]()
Daniella82 píše:Žirafa9 píše:Hlava mě bolí jen chvílema,to by mohlo být i z nevyspání myslim.Jinak pohyby cítim tak nějak normálně,jako vždy.
Každopádně jsem rozhodnutá tam zajet,zato mi tam snad nikdo hlavu neutrhne
Určitě neutrhne , je to jejich práce, hlavně ať máš jistotu že je vše ok…
Já bych jela, radši bych byla za hysterku. Jsi už v pokročilém těhotenství a pokud bys nebyla v pořádku, mimču bude lépe venku. Držím palce ![]()
pokud tě bolí hlava tak bych jela, na nic bych nečekala, já měla pohybů zase hodně a nakonec to bylo kvůli tlaku, na nic nečekej a jeď
ahoj já měla preeklampsii otikat jsem začla až druhy den co mi vyskocil zniceho nic tlak, presne jak popisuješ motání hlavy, nevolnost, mžitky před očima, mě se jeste k tomu spatne dychalo tlak mi za 5 hodin vstoupl ze 145/95 na 190/136
urcite bych zajela do porodnice, ostatně se divím, že už si tě tam nenechali ![]()
Hlavu ti neutrhnou a určo zajeď
jak psaly holky radši 100×zbytečně než jednou pozdě.a je to jejich práce,stejnak tam musí tu službu odpracovat a kdyby byli nepříjemní,tak si mysli něco o zadku ![]()
já bych po minulé zkušenosti už na nic nečekala, rizika jsou hodně velká a riskovat kvůli pár hodinám nemá smysl, moc přeju, aby vše bylo v pořádku
přijali mě do porodnice ve 14:30h s tlakem 150/100 a ve 23h mě vezli v rychlosti na sál s tlakem 190/110 a když mě ve 23:30h napojily na sále tak jsem už měla tlak 220/120 a to byla rychlost, malá byla za 3 min na světě
Příspěvek upraven 23.05.11 v 14:09
já mám tlak 145/85 a nikdo mi nic neřekl.. dneska jsem 40+0 a mám termín.. ale nic se neděje.. ale na tvém místě bych asi jela, ať si tě pohlídají
![]()
jo a už 3týdny chodím do rizikovky do nemocnice a na můj tlak nikdo nikdy nic neřekl ![]()
Monny89 píše:
já mám tlak 145/85 a nikdo mi nic neřekl.. dneska jsem 40+0 a mám termín.. ale nic se neděje.. ale na tvém místě bych asi jela, ať si tě pohlídají![]()
pokud je spodní do 90 tak je vše v pořádku
ono vseobecne je pry tlak na konci tehotenstvi vyssi zalezi taky na vysledky moci zda v nich je bilkovina
ja mela kritickou hodnotu uz na kontrole ale i presto me dr poslal do nemocnice az rano druhy den, ja jela jeste ten den o pulnoci drzeli mi to 5 dni ale na tlaku opravdu vysokym ani pres kapacky a 6 druhu prasku mi ho nesrazili, tlak zpusobil ze male zastavil krev v pupecniku a zacala se mi odlucovat placenta pak mi udelali akutni cisarsky rez, doktori po porodu rekli manzovi ze jsme meli obe dve stesti a prezili jsme to
Monny89 píše:
jo a už 3týdny chodím do rizikovky do nemocnice a na můj tlak nikdo nikdy nic neřekl