Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
MarkyM píše:
Monny jak jsi dopadla?
No jako, 4× mi přetáčeli monitor, prostě pokaždý špatný, Hamilton zatím nezabral… Prý máme sexovat…
No, takže v pátek další KO a monitor… Když se nic nebude dít, tak v úterý 31.5. mě čeká vyvolání porodu… ![]()
Ale KTG je prostě špatné, chtěli si mě tam nechat, ale když to má malej pokaždý špatný, tak je to v normě.. Kontrakce mám už jak blázen, ale porodní cesty nejsou připraveny, takže mi ani nemůžou píchnout vodyu, prostě nic.. Takže musím čekat…
Jinak KO, tlak 150/90, po přeměření 142/85, takže prý dobrý.. Pak mi dr. udělal Hamiltona, to bolelo jak kráva, jsem myslela, že ho počůrám… ![]()
No a pak ten monitor nu
Pokaždý špatný… Prostě se to nikomu nelíbí.. ani doktorovi, ale poslal mě domů.. tak já nevím
![]()
Jo a malej má odhad váhy 3800gr, tak se ptám jestli bude třeba císař… prý ne.. prý mám pánev velkou dost
![]()
Monny89 píše:MarkyM píše:
Monny jak jsi dopadla?No jako, 4× mi přetáčeli monitor, prostě pokaždý špatný, Hamilton zatím nezabral… Prý máme sexovat…
No, takže v pátek další KO a monitor… Když se nic nebude dít, tak v úterý 31.5. mě čeká vyvolání porodu…
Ale KTG je prostě špatné, chtěli si mě tam nechat, ale když to má malej pokaždý špatný, tak je to v normě.. Kontrakce mám už jak blázen, ale porodní cesty nejsou připraveny, takže mi ani nemůžou píchnout vodyu, prostě nic.. Takže musím čekat…Jinak KO, tlak 150/90, po přeměření 142/85, takže prý dobrý.. Pak mi dr. udělal Hamiltona, to bolelo jak kráva, jsem myslela, že ho počůrám…
Jo a malej má odhad váhy 3800gr, tak se ptám jestli bude třeba císař… prý ne.. prý mám pánev velkou dost
No a pak ten monitor nuPokaždý špatný… Prostě se to nikomu nelíbí.. ani doktorovi, ale poslal mě domů.. tak já nevím
![]()
![]()
![]()
mon: Já rodila normoš 4200kg a jsem prcek ale zvládla jsem to… pokud by to bylo hodně špatné tak si tě tam nechají… neboj to zvládnete… brzy se dočkáš
Monny, to bude dobré, neboj.
U nás v poradně je přenášení žhavé téma (dělám v těhu poradně 36.-41.t.t) a vždycky maminkám radím, ať si udělají doma generální úklid- okna ať vynechají, ale né kvůli blbým pověrám, spíš aby je nenapadlo lézt po výškách a nespadly, uvaří nějakou dobrotu k obědu, odpol.svižná procházka, večer romantická horká koupel- nejlépe i s manželem, aby následoval sex- ale pořádný, žádné šolichání
a v noci aby přijely k porodu. A kdyby to nezabralo, tak další den opáčko. ![]()
A pak už je většinou nevidím, protože mou poradnu vymění za šestinedělí. ![]()
Držím palce!!
Hanulínek píše:
U nás v poradně je přenášení žhavé téma (dělám v těhu poradně 36.-41.t.t) a vždycky maminkám radím, ať si udělají doma generální úklid- okna ať vynechají, ale né kvůli blbým pověrám, spíš aby je nenapadlo lézt po výškách a nespadly, uvaří nějakou dobrotu k obědu, odpol.svižná procházka, večer romantická horká koupel- nejlépe i s manželem, aby následoval sex- ale pořádný, žádné šolichánía v noci aby přijely k porodu. A kdyby to nezabralo, tak další den opáčko.
A pak už je většinou nevidím, protože mou poradnu vymění za šestinedělí.
Držím palce!!
To dělám každý den a nic nic nic
![]()
Monny no tak to jsme dopadly stejně.Mě teda neudělala ani hamiltona,porodní cesty nepřipravené,nešlo to.Minule jsem měla cs 3,ted zase cs0
V pátek jdu taky do porodky na další monitor…achjo.
Monny89 píše:MarkyM píše:
Monny jak jsi dopadla?No jako, 4× mi přetáčeli monitor, prostě pokaždý špatný, Hamilton zatím nezabral… Prý máme sexovat…
No, takže v pátek další KO a monitor… Když se nic nebude dít, tak v úterý 31.5. mě čeká vyvolání porodu…
Ale KTG je prostě špatné, chtěli si mě tam nechat, ale když to má malej pokaždý špatný, tak je to v normě.. Kontrakce mám už jak blázen, ale porodní cesty nejsou připraveny, takže mi ani nemůžou píchnout vodyu, prostě nic.. Takže musím čekat…Jinak KO, tlak 150/90, po přeměření 142/85, takže prý dobrý.. Pak mi dr. udělal Hamiltona, to bolelo jak kráva, jsem myslela, že ho počůrám…
No a pak ten monitor nuPokaždý špatný… Prostě se to nikomu nelíbí.. ani doktorovi, ale poslal mě domů.. tak já nevím
![]()
![]()
![]()
Ja bych si to zkusila vydupat, blbouni. Jak te muzou tkhle poslat domu? Kdyz na tom male neni dobre?
Ja bych asi lhala, rekla ze je mi strasne spatne, ze jsem v noci zvracela, ze jsem omdlela, cokoli. Ten pristup doktoru je laxni mi prijde? ![]()
Daniella82 píše:
Monny no tak to jsme dopadly stejně.Mě teda neudělala ani hamiltona,porodní cesty nepřipravené,nešlo to.Minule jsem měla cs 3,ted zase cs0V pátek jdu taky do porodky na další monitor…achjo.
Weru píše:Monny89 píše:Ja bych si to zkusila vydupat, blbouni. Jak te muzou tkhle poslat domu? Kdyz na tom male neni dobre?MarkyM píše:
![]()
![]()
![]()
Ja bych asi lhala, rekla ze je mi strasne spatne, ze jsem v noci zvracela, ze jsem omdlela, cokoli. Ten pristup doktoru je laxni mi prijde?
A to není poprvé co mě poslali domů… ![]()
Monny já taky nechápu,proč už si Tě tam nenechali,když monitor nebyl dobrý.
Já v doktory totiž moc důvěry nemam,pak když se něco stane,co si na nich asi tak vezmeš
Normálně bych tam jela zítra zpátky,ze mi neni dobře.
Mě teda řekli,že mi porod nemůžou ani vyvolat,když mam cs0 prý by to bylo na dlouho a mohla bych tak akorát skončit na cs..takže já musim čekat,jestli se dole začne samo něco dít a alespon připravovat ![]()
Monny89 píše:Hanulínek píše:To dělám každý den a nic nic nic
U nás v poradně je přenášení žhavé téma (dělám v těhu poradně 36.-41.t.t) a vždycky maminkám radím, ať si udělají doma generální úklid- okna ať vynechají, ale né kvůli blbým pověrám, spíš aby je nenapadlo lézt po výškách a nespadly, uvaří nějakou dobrotu k obědu, odpol.svižná procházka, večer romantická horká koupel- nejlépe i s manželem, aby následoval sex- ale pořádný, žádné šolichánía v noci aby přijely k porodu. A kdyby to nezabralo, tak další den opáčko.
A pak už je většinou nevidím, protože mou poradnu vymění za šestinedělí.
Držím palce!!![]()
![]()
Ach jo, to je mi Tě líto, ale alespoň si ten konec těhu užiješ- zvláště máš-li sex denně- já netěhotná matka 2 dětí Ti závidím!!
![]()
Víš co jsem se kdysi na jedné konferenci dozvěděla?, že dlouhodobým sledováním (nevím kde) někdo spočítal pravý termín porodu na termín + 2-3dny, tak to máš ještě čas- jestli jsem se teda nepřekoukla na Tvém metříku.
Abych tě pobavila, napíšu jaké magořiny mi jsou schopné mamči říct, že dělají, aby nepřenášely: jedna běhala po pražcích na kolejích- to rytmické skákání prý mělo pomoci
, další se mi svěřila, že skákala šipku do bazénu
, jízdu na koni…
Ale ještě mne napadlo jestli máš doma balón- používej ho.
A vydrž!!, přenášela jsem 41+3, měla vyvolávaný porod a byla to pohoda- žádné horory, neboj. ![]()
Monny a co Hammilton, myslis, ze pomohl? Krvacis , mas bolesti? Co kdybyste na to vlitli s manzou
, tam je dulezity i aby vyvrcholil dovnitr nebo li sperma zpusobuje meknuti cipku, PREJ
.
Danniela taky doktorum neverim, kdyz neco chci nebo citim, ze je neco v neporadku, tak si to musim vydupat…pak se to stejne potvrdi, tak jim pak ver. Normalne jsem i zalhala jednou, aby neco podnikli
![]()
Daniella82 píše:
Monny já taky nechápu,proč už si Tě tam nenechali,když monitor nebyl dobrý.
Já v doktory totiž moc důvěry nemam,pak když se něco stane,co si na nich asi tak vezmešNormálně bych tam jela zítra zpátky,ze mi neni dobře.Mě teda řekli,že mi porod nemůžou ani vyvolat,když mam cs0 prý by to bylo na dlouho a mohla bych tak akorát skončit na cs..takže já musim čekat,jestli se dole začne samo něco dít a alespon připravovat
No, nevím, měla jsem dneska monitor 4×
Já nevím, počkám do pátku, a v pátek tam asi udělám bugr
![]()
Weru, Hamilton nepomohl… Nekrvácím, bolesti mám normálně…
Sex byl teď, jojo spermie jsou dobré na čípek, ale to u nás asi taky nezabírá ![]()
a jeste jsem nepochopila logiku, kdyz je ten monitor 4× spatnej, tak je v norme??? ![]()